Nitran Bajtek dal v októbri najkrajší gól, bude nosiť zlatú prilbu

Útočník Nitry Filip Bajtek, foto SITAÚtočník Nitry Filip Bajtek, foto SITA

BRATISLAVA - Na hokejistu Nitry Filipa Bajteka čakajú Vianoce so zlatou prilbou. Dvadsaťštyriročný krídelník timu spod Zobora z piatich uchádzačov o najkrajší gól za mesiac október dostal od fanúšikov najviac hlasov. Do poslednej chvíle bojoval Bajtek o prvenstvo s Patrikom Lamperom (Banská Bystrica), ďalšími tromi kandidátmi na decembrového nositeľa zlatej prilby Extraligy SR boli Michal Hlinka (Trenčín), Marián Studenič (Skalica) a Bruno Mráz (Zvolen).

Útočník HK Nitra strelil v piatok 16. októbra po krásnej krížnej prihrávke od Mareka Slováka pohotový gól v dueli 12. kola najvyššej slovenskej súťaže na košickom ľade, v 29. min ním znížil v Steel Arene na 2:3, ale už neodvrátil prehru nitrianskeho tímu na pôde úradujúceho majstra. "Určite musím poďakovať našim fanúšikom. Je to pre mňa veľmi príjemné ocenenie. Samozrejme, že v kabíne to malo ohlas. Marek Slovák, ktorý mi prihral na gól, si ma hneď doberal. Musím však povedať, že ja som už zvyknutý na zlatú hlavu. Keďže nemám vlasy, tak pod dobrým svetlom je moja hlava skutočne zlatá. Konečne budem mať aj zlatú prilbu," reagoval Filip Bajtek. Hlasovanie o najkrajší novembrový gól Extraligy SR sa uskutoční v dňoch 5. - 20. decembra v aplikácii na Facebooku.
Hokejoví fanúšikovia môžu každý mesiac vyberať spomedzi piatich gólov ten najkrajší. Autor top presného zásahu bude následne jeden mesiac nosiť v zápasoch zlatú prilbu. Priaznivci okrem podpory svojho favorita môžu vyhrať aj zaujímavé ceny - kredity na tipovanie, dres svojho obľúbeného tímu alebo celosezónnu permanentku.
Vrcholom ankety bude hlasovanie o najkrajší gól sezóny, ktoré sa uskutoční počas play-off. Fanúšikovia v ňom budú vyberať spomedzi mesačných víťazných gólov. Autor najkrajšieho presného zásahu získa trofej - Zlatú prilbu Extraligy. Za sezónu 2014/2015 ju má Arne Kroták z HK Poprad. V septembri 2015 dostal najviac hlasov Tomáš Matoušek z Banskej Bystrice.