HK Orange 20 strelil Banskej Bystrici tri góly, ale na body to nestačilo

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica zvíťazili vo štvrtkovom domácom dueli 25. kola najvyššej slovenskej súťaže Tipsport ligy nad HK Orange 20 7:3. Domáci "barani" viedli po dvoch tretinách 3:0, avšak vzdorovití mladíci znížili zásluhou Petra Galisa a Juraja Šišku na 2:3. Prekvapenie na úkor favorita sa ale nekonalo. Banskobystričania pridali v záverečnej časti štyri góly a pripísali si na svoje konto tri body, ktorými si upevnili piatu priečku v tabuľke. Na štvrté Košice strácajú dva, na vedúci Zvolen sedem bodov.

Hokej - Tipsport liga 2015/2016 - 25. kolo - štvrtok:
HC '05 iClinic Banská Bystrica - HK Orange 20 7:3 (1:0, 2:0, 4:3)
Góly:
2. Handzuš (R. Tománek, O. Mikula), 23. Handzuš (I. Ďatelinka, Majdan), 30. Róth (Petran, L. Handlovský), 48. Handzuš (Majdan), 51. M. Hudec (Rosandič, Kytnár), 57. Kytnár (O. Mikula, Gründling), 60. Jaborník (Šmach, O. Mikula) - 42. P. Galis (Košecký), 47. J. Šiška (Hrušík), 53. Hrušík (J. Milý)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: M. Novák - Bednár, Gavalier, 1526 divákov
Zostavy:
Banská Bystrica:
Bacashihua - I. Ďatelinka, Sandgren, Petran, Šmach, Gründling, Rosandič, Jaborník - Majdan, Handzuš, R. Tománek - Lamper, T. Zigo, O. Mikula - M. Hudec, Kytnár, Gillies - Róth, R. Gašpar, L. Handlovský
Orange 20: Škorvánek - Meliško, Koch, Jendroľ, A. Sloboda, Ivanič, M. Moravčík, Košecký - Briestenský, M. Sukeľ, J. Sukeľ - J. Milý, J. Šiška, Hrušík - Ondruš, Sádecký, P. Galis - J. Tatár, M. Surový, Klenko - D. Novák

Povedal po zápase

Ernest Bokroš (tréner SR 20): „Odohrali sme lepší zápas, ako proti Košiciam, keďže sme sa prezentovali gólovo a celkovo sme ukázali viac. V defenzíve sme si odohrali to, na čom sme sa pred zápasom dohodli. Lenže hneď na začiatku zápasu sme inkasovali a súperovi to dodalo pokoj na hokejky. Strelecky sme sa presadili v drubej polovici zápasu, ale aj na to našla Banská Bystrica odpoveď. Z našej strany to nebol zlý zápas, ale skóre je pre nás viac ako kruté."