Gomez aj Kaberle dostali pozvánky do kempu Devils

 

NEW YORK - Útočník Scott Gomez dostal podľa zámorských médií ponuku na účasť v kempe klubu NHL New Jersey Devils a môže si predĺžiť kariéru v NHL. V blízkej dobe by mal podpísať skúšobný kontrakt a pokúsi sa dostať do zostavy diablov.

Gomez hral naposledy za Floridu, v drese Devils začal v sezóne 1999/2000 svoju kariéru. Rodák z Aljašky vtedy získal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika roka a pomohol mužstvu k Stanleyho poháru. „Mal som ponuku pracovať aj pre televíziu, ale chcem ešte hrať hokej,“ uviedol Gomez, ktorý odišiel z New Jersey v roku 2007. Neskôr hral za New York Rangers, Montreal a naposledy za Floridu, kde v 48 stretnutiach strelil dva góly a pridal desať asistencií. Informácie zverejnil web denníka The Star Ledger.

Generálny manažér Devils Lou Lamoriello údajne hovoril už aj s obrancom Tomášom Kaberlem, ktorý by sa tiež mohol zúčastniť na kempe a pokúsiť sa vybojovať si kontrakt. Čech by sa po roku mohol opäť vrátiť do zámorskej NHL. Skúsený 36-ročný bek strávil sezónu 2013/2014 v extraligovom Kladne. Tomáš Kaberle hral v NHL naposledy za Montreal, predtým aj za Carolinu, Boston a Toronto. Počas zastávky v organizácii Boston Bruins sa v sezóne 2010/2011 tešil zo zisku Stanleyho pohára. Na konte má olympijský bronz z Turína 2006 či zlato a striebro z MS.