Gáborík bude mať výstupné testy v utorok, Konrád nahradí Čiliaka

 

BRATISLAVA (SZĽH) – V piatom bloku prípravy slovenských reprezentantov, ktorí sa stretnú v pondelok podvečer v Starom Smokovci, privíta Vůjtekov tím aj nové tváre. Dvojica obrancov Sparty Praha Marek Ďaloga a Juraj Mikuš vystuží defenzívu slovenského tímu. Avizovaný príchod Mareka Čiliaka, s ktorým tréneri počítali ako s brankárskou trojkou na šampionáte v Prahe a Ostrave, sa neuskutoční. „Marekovi sa narodil v piatok syn a z rodinných dôvodov sa napokon rozhodol zostať pri rodine a k nám sa nepripojí. Jeho miesto zaujme Branislav Konrád. Ján Laco je chorý a tréneri povolajú na týždeň, ktorý strávime pod Tatrami, Denisa Godlu,“ povedal generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

V zámorí sa skončila základná časť NHL a okrem známych mien (Kopecký, Meszároš, Pánik), ktoré sa rozhodli štartovať na majstrovstvách sveta, verejnosť čaká netrpezlivo aj na rozhodnutie Mariána Gáboríka a Zdena Cháru. „S Mariánom sme telefonovali cez víkend a v utorok ho čakajú výstupné testy. Po nich budeme stopercentne vedieť, ako je Marián na tom. So Zdenom sa plánujeme spojiť v najbližších dňoch, keďže Boston bojoval do poslednej chvíle o účasť v play-off. Rovnako sledujeme aj na vývoj Springfieldu v AHL, kde poslal Columbus Marka Daňa,“ pridal Otto Sýkora.

Po piatku je tiež jasné, že útočník Lukáš Cingel má poranené rameno a šampionát odsleduje len pri televíznej obrazovke. Vyšetrenie v pondelok absolvuje ešte Martin Réway, ktorý sa však k tímu pripojí od prvého dňa zrazu.