Finále BUDIŠ 1. Hokejovej ligy ovládla Detva. Vyhrala aj tretí zápas v Skalici

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

SKALICA (SZĽH) - Máme tu záver finálovej série BUDIŠ 1.Hokejovej ligy v ročníku 2016/2017. Jej víťazom sa po dvoch rokoch stáva mužstvo HC 07 Orin Detva. Hráči Detvy zvíťazili vo všetkých troch finálových zápasoch, hoci v poslednom potrebovali na úspech samostatné nájazdy. Skaličania skončili v súťaži druhí. Sezóna sa však nekončí, nakoľko oba tímy budú v najbližších týždňoch bojovať v play-out Tipsport ligy.

BUDIŠ 1. Hokejová liga, finále play-off, tretí zápas:

SKALICA - DETVA 1:2 po samostatných nájazdoch - konečný výsledok série 0:3
Súhrn zaslal klub HK Skalica

Skaličania vstúpili do zápasu aktívnejšie, ale už po pár minútach prebrali iniciatívu hostia. Boli lepším tímom a vytvárali si pred domácou bránkou tlak i šance. Ako prvý sa do streleckej listiny v 6. minúte zapísal Videlka. V prostrednej časti zápasu sa hral vyrovnala a hral sa húževnatý, silový hokej. Po nevinnej akcii pred brankárom hostí sa v 25. minúte zrodil vyrovnávajúci gól z hokejky Kučeru. V nasledujúcich minútach sa hra prelievala vo vysokom tempe zo strany na stranu, rodili sa šance, vynikali brankári a atmosféra na zimnom štadióne aj vďaka rekordnej návšteve bola vynikajúca. Dvakrát v zápase zvonila konštrukcia oboch bránok, ale gól už do 60. minúty nepadol. Mohol hneď v úvode predĺženia, pretože pár sekúnd pred koncom riadnej hracej doby išli domáci do štyroch. Ani v nastavenej 20-minútovke gólmani za chrbát puk nepustili, a tak sa rozhodovalo v nájazdoch. Jediný premenil detviansky útočník Gašpar. Jeho gól rozhodol o titule prvoligového víťaza pre HC 07 Orin Detva.

HK Skalica - HC 07 Orin Detva 1:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1) - konečný výsledok série: 0:3, Detva sa stala víťazom BUDIŠ 1. Hokejovej ligy
Góly:
25. Kristián Kučera (Hluch) - 6. Videlka (Hrušík, Huňady), rozhodujúci sam. nájazd R. Gašpar, 3642 divákov

Zostavy:
HK Skalica: Petrík – Horváth, Škápik, Drahorad, Kukliš, Pavešič, Mikéska, Hílek, Smetana – Petráš, Vereš, M. Romančík – Knyazev, Kučera, Hluch – Dvonč, Brodek, P. Kotzman – Janáč, Halabrín, A. Kotzman.
HC 07 Orin Detva: Orčík – Sládok, F. Fekiač, Šimon, Gachulinec, Zorvan, Valjent, Jendroľ – Gašpar, V. Fekiač, Škvaridlo – Žilka, Petro, Torok – Říha, Srnka, Poliaček – Hrušík, Huňady, Videlka – Šedivý.