Finále 1. ligy: Spišiaci stratili dvojgólový náskok, druhý zápas pre Detvu rozhodol Themár

1. HL SR 1. liga

SPIŠSKÁ NOVÁ VES (SZĽH) - Finálová séria prvej ligy začína byť napínavá. V druhom zápase totiž Spišiaci prehrali s Detvou 2:3 po samostatných nájazdoch, hoci ešte krátko pred koncom druhej tretiny viedli 2:0. Hokejisti Detvy ukázali pevnejšie nervy a vyrovnali stav série na 1:1, keď oba góly a rozhodujúci nájazd premenil Andrej Themár. Nasledujúce dva zápasy sa odohrajú v pondelok a v utorok pod Poľanou.

Finále 1. ligy - druhý zápas - hrá sa na štyri víťazstvá:

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - DETVA 2:3 po nájazdoch

Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves

Druhé finále prvej ligy sa podobalo tomu prvému ako vajce vajcu, s tým rozdielom, že zvíťazili hostia z Detvy, aj keď, až zo samostatných
nájazdov. Aj toto stretnutie sa hralo vo vysoko taktickom boji na oboch stranách. Znovu vynikli obaja brankári, i keď niekedy s obrovským šťastím, ale to dobrí brankári vo väčšine prípadov majú. Skóre otvoril v 8. min domáci Findura. Ten istý hráč mal v 11. min možnosť vylepšiť si štatistiku z trestného strieľania za faul Parkhousa, gól však nedal. V 13. min domáci Blažíček zázračne zachránil po opakovaných strelách Parkhousa. V druhej časti pokračovala šachová partia až do samého záveru tretiny, keď v 38. min Koky zvýšil na 2:0. O dve minúty však Themár svojim prvým gólom znížil 41 sekúnd pred sirénou. Záverečnú tretinu rozohrali hostia vo veľkom nasadení a v 51. min Themár druhým zásahom vyrovnal. Po góle sa domáci vrhli do útočenia, ale Detvanci umnou hrou dohrali základný čas remízovým stavom. Desaťminútové predĺženie okrem vylúčenia domáceho Gurčíka veľa zmeny neprinieslo, a tak nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých hosťujúci Themár svojim tretím zásahom rozhodol o osude druhého finálového zápasu a vyrovnal stav série na 1:1. Kladom stretnutia bola tvrdá, ale slušná hra oboch aktérov, a tak 3624 spokojných divákov si prišlo na svoje. Pred predĺžením sa bavili mexickými vlnami, šlo o fantastické divácke prostredie, za čo patrí fanúšikom Spišskej Novej Vsi veľké ĎAKUJEME. Séria pokračuje v pondelok a utorok na štadióne v Detve.

HK Spišská Nová Ves - HC 07 Orin Detva 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1) - stav série 1:1
Góly:
8. Findura, 38. Koky - 40. a 51. Andrej Themár, rozhodujúci sam. nájazd: Andrej Themár, 3624 divákov