Finále 1. ligy: Detva deklasovala Spišiakov a je krok od celkového triumfu v prvej lige

1. HL SR 1. liga

DETVA (SZĽH) - Hokejisti Detvy vo štvrtom finále pred vlastnými divákmi úplne ovládli dianie na ľade. Už po siedmich minútach viedli 4:1, druhú tretinu vyhrali 4:0 a v záverečnej časti takmer uštedrili súperovi desiatku. Celkové víťazstvo 9:2 znamená vedenie v sérii 3:1 na zápasy. Detva je už len krok od celkového triumfu v našej druhej najvyššej súťaži.

Piaty finálový súboj 1. ligy je na programe vo štvrtok 5. marca od 17.00 h v Spišskej Novej Vsi.

DETVA - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 9:2
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva

Štvrtý finálový zápas priniesol pod Poľanou skvelé hokejové divadlo plné gólov. Hneď na úvod zápasu sa hostia ujali vedenia z hokejky Michala Finduru, no domáci v priebehu troch minút otočili zápas štyrmi gólmi, keď sa najskôr presadil obranca Jozef Sládol, americký legionár David Graham, v presilovej hre pridal gól Juraj Petro a na ďalšie štyri góly sa postupne presadili Ivan Zorvan, obranca Marek Pac, svoj druhý gól v zápase pridal Parkhouse a skóre v tretine uzavrel kapitán Branislav Srnka. V tretej tretine padli len dva góly, najskôr z hokejky Slavomíra Budu a druhý gól hostí vsietil Vladimír Klinga. Detva po vysokej výhre 9:2 vedie v sérii 3:1.

HC 07 Orin Detva - HK Spišská Nová Ves 9:2 (4:1, 4:0, 1:1) - stav série 3:1
Góly:
3. Sládok, 4. Graham, 7. Petro, 7. a 24. Parkhouse, 22. Zorvan, 23. Pač, 38. Srnka, 46. Buda - 1. Findura, 57. Klinga, 940 divákov