Fasel je spokojný s návštevnosťou šampionátu

TORONTO - Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel je spokojný s návštevami fanúšikov na končiacom sa juniorskom svetovom šampionáte v Kanade. Rezervy však vidí v naplnenosti štadióna v Montreale, v ktorom sa uskutočnili súboje základnej A-skupiny. Zápasy o medaily hostí Toronto. „Montreal a Toronto sú jednoznačne najhokejovejšími mestami na celom svete. Trochu nás zaskočila nízka návštevnosť na dueloch v Montreale, no to je záležitosť vedenia Hockey Canada. Ak to porovnáme so šampionátmi, návštevnosť nie je zlá, no očakávania boli iné. Mnohí fanúšikovia, s ktorými som osobne hovoril, sa sťažovali na vysoké ceny vstupeniek,“ cituje TSN šéfa svetového hokeja.

Podľa skúseného Švajčiara návštevy v Kanade nie sú tragédiou. Odvolal sa pritom na počty divákov na dueloch juniorských MS v európskych krajinách. „Tieto juniorské MS budú v návštevnosti tretie, za šampionátmi v Ottawe či Edmontone s Calgary. Aj tak to nie je zlé, veď v Európe by bolo šesť- či osemnásobne menej priaznivcov na zápasoch. Súboje o záchranu teraz sledovalo 8-tisíc ľudí, no napríklad vo Fínsku ich bolo približne štyristo,“ pokračoval Fasel.

Končiaci sa šampionát v Kanade hostia Montreal s Torontom a obe mestá spolu privítajú juniorskú hokejovú elitu aj o dva roky. „Pokiaľ ide o MS 2017, ktoré by sa mali tiež konať v Montreale, tak možnú zmenu dejiska niektorých duelov na Québec či Toronto sme neriešili. Konečné riešenie je na Hockey Canada,“ doplnil prezident IIHF.