Na EYOF-e po prehre s Českom tím SR 17 len o 5. miesto.

Mladí  Slováci v akcii na EYOF-e 2015 na ľade v Schruns-Tschaggunse, foto eyof2015Mladí  Slováci v akcii na EYOF-e 2015 na ľade v Schruns-Tschaggunse, foto eyof2015

SCHRUNS-TSCHAGGUNS(SZĽH) - Hokejoví reprezentanti Slovenska  do 17 rokov podľahli v stredu na XII. zimnom európskom olympijskom festivale mládeže v Schruns-Tschagunse (Rak.) rovesníkom Česka 1:3. Zverenci trénera Martina Hrnčára budú hrať vo štvrtok s Rakúskom o 5. miesto, naši premožitelia Česi v piatok s Rusmi o zlaté medaily.

SLOVENSKO - ČESKO 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Stretnutie malo nádych ozajstného derby. Mladí českí hráči pri oslave rýchleho gólu už v 3. minúte od samej radosti rozbili  plexisklo... V druhej tretine predviedli mladí Slováci veľmi solídny kolektívny výkon a vypracovali si viac vyložených šancí - Ján  Lacka a dva razy Adam Ružička nepochodili, navyše v 24. min. už prekonaného Korenářa zachránila posunutá bránka.  Až v 40. minúte  sa presadil Marián Studenič, který rýchlo dorazil puk do odkryté branky. Výsledok bol dlho na vážkach, Slováci už  pozorne kryli prvú formáciu Zachar - Kačírek - Reichel, ktorá bola pri všetkých troch góloch.  Rozhodnutie padlo až v 56. min., keď Budík prepálil Hrenáka.

Góly 40. Studenič (Růžička, Lacka) – 3. Zachar (Reichel, Vála), 19. Zachar (Hrdinka, Kačírek), 56. Budík (Reichel, Zachar). Vylúčenia 8:5, presilovky 0:2, oslabenia 0:0, strely 15:26, sledovalo 500 divákov.

Slovensko 17: Hrenák – Bodák, Fereta, Fehérváry, Hedera, Zeleňák, Rudy, Buček, Hrehorčák, Čacho, Roman, Liška, Studenič, Vítek, Václav, Ružička, Lacka, Solenský, Vybíral

Martin Hrnčár (tréner SR 17): "Proti Česku podali podalo družstvo o sto percent lepší výkon než v utorok,  keby tak hrali proti Švajčiarom (1:2 po predĺžení - pozn.), ale na keby sa nehrá...  Dnes mali naši uverenci veľmi dobrý pohyb, vypracovali sa dostatok šancí, ale žiaľ aj tentoraz nás zrádzala produktivita streľby.   Najmä v strednej časti stretnutia, v ktorej sme mohli výsledok dokonca otočiť,  nebyť jalovej koncovky, či už pre slabý dôraz alebo prepásnutý vhodný čas na strelu. Na dôvažok v úvode druhej tretiny, keď už puk smeroval do siete, nemohli rozhodcovia uznať náš gól,  pretože súper posunul bránku... Nádej žila aj v záverečnej dvadsaťminútovke. Začali sme ju za stavu 1:2 presilovkou, no chlapci ju zbabrali a postupne poľavovali v osobnej disciplíne. Trest  nás neminul, pri oslabení troch proti štyrom sme inkasovali gól na 1:3. Bola to už druhá úspešná  presilovka českých hokejistov, prvú využili na úvodný gól, po ktorom sa polhodiny kvôli rozbitému plexisklu nehralo.  V samom závere sme takmer plné dve minúty hrali, a nie zle, bez brankára Hrenáka, vytvorili si šance, no obrovská obetavosť českých mladíkov nedovolila skórovať, Celkove dnešný duel mal potrebnú kvalitu,  potenciál na lepší výsledok v naše družstve určite je. Má spoľahlivých brankárov, solídnu defenzívu, ale problémom je neefektívna streľba."

Druhý stredajší zápas: Fínsko - Rakúsko 10:1 (4:0, 2:0, 4:1)

Záverečný program hokejového turnaja:

štvrtok 19. januára  2015:

o 5. miesto: 15.00  Slovensko - Rakúsko, o bronz: 18.30 Švajčiarsko - Fínsko

piatok 30. januára 2015:

finále:  15.00 Česko - Rusko

Družstvo SR 17 na XII. zimnom európskom olympijskom festivale mládeže

 Hráči: Martin BODÁK, Samuel BUČEK (SR 18 Projekt), Samuel FERETA, Tomáš HEDERA, Ján KOŽIAK, Dominik VITEK (HC Slovan Bratislava), Viliam ČACHO, Dávid HRENÁK (HK Dukla Trenčín), Jakub LACKA (HK ‘99 Ružinov Bratislava), Adam LIŠKA (HK ‘99 Ružinov/ŠHK KŠK Bratislava), Dušan KMEC (HC Košice), Vladimír VYBÍRAL (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Rastislav VÁCLAV (HK ŠKP Poprad), Marián STUDENIČ (HK 36 Skalica), Samuel SOLENSKÝ (HC Bílí Tygři Liberec ), Samuel RUDY, Adam RUŽIČKA (HC Pardubice/ČR),  Vojtech ZELEŇÁK (HC Sparta Praha/ČR), Patrik HREHORČÁK, Miloš ROMAN (HC Oceláři Třinec, ČR), Martin FEHÉRVÁRY (IF Malmö Redhawks, Švéd.)

Realizačný tím: manažér Andrej Výboh, tréner Martin Hrnčár, asistent trénera Tomáš Kochan, konzultant Ernest Bokroš, masér Michal Hrtús