Pro-Hokej odporučil udeliť súťažné licencie všetkým extraligovým klubom

BRATISLAVA - Všetky extraligové kluby splnili v pondelok podmienky na zisk licencie pre štart v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži. Informoval o tom predseda predstavenstva Pro-Hokeja Juraj Koval. Všetci účastníci najvyššej slovenskej súťaže museli do polnoci z piatka na sobotu vysporiadať záväzky voči hráčom a trénerom a doložiť to čestným prehlásením svojich štatutárnych zástupcov. "Práve sme skončili s kontrolou predložených dokumentov, po ktorej môžem povedať, že všetky mužstvá deklarovali vysporiadanie záväzkov z minulosti. Na výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja preto predkladáme návrh, aby boli všetkým klubom pridelené extraligové licencie," povedal Koval v pondelok.

Súťažné licencie pre Tipsport extraligu na návrh Pro-Hokeja odsúhlasuje a potvrdzuje exekutíva SZĽH. "Kluby predložili dokumenty, v ktorých deklarujú splnené podmienky, ktoré im nariaďuje Pro-Hokej. To znamená, že majú vysporiadané záväzky s hráčmi a trénermi. Na to, aby dostali súťažnú licenciu, ktorej vlastníkom je SZĽH, musia mať ale vyrovnané všetky záväzky. Teda nielen finančno-športové, ale aj obchodné. Až potom im bude môcť výkonný výbor prideliť licenciu na sezónu 2015/2016," povedal riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský.

V porovnaní s predchádzajúcim súťažným ročníkom ani jeden klub nepožiadal o predĺženie termínu na doloženie potrebných dokumentov, pred rokom to potrebovali Zvolen a Poprad.