Brankár Foltán držal strelcov SR 18 na uzde

Devätnásťročný Bojničan Frederik Foltán má skúsenosti aj Tipsport ligy, foto nitra.sme.skDevätnásťročný Bojničan Frederik Foltán má skúsenosti aj Tipsport ligy

BRATISLAVA - Hokejová reprezentácia do 18 rokov zvíťazila vo včerajšom stretnutí 9. kola skupiny A (o 1. - 6. miesto) nadstavbovej časti Extraligy juniorov nad MMHK Nitra 2:1. Zverenci trénera Norberta Javorčíka si vypracovali dosť šancí, ukázali aj veľmi dobrú hru, ale húževnatému súperovi s dobrým brankárom výraznejšie nedokázali odskočiť. Nedeľňajšie 10. kolo s rovnakými dvojicami ako v sobotu uzavrie prvú polovicu bojov v nadstavbovej A skupine Extraligy juniorov.

Extraliga juniorov - nadstavbová skupina A (o 1. - 6. miesto) - 9. kolo - sobota:

Slovensko 18 - MMHK Nittra 2:1 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 9. Okuliar (Dúžek), 47. Regenda (Stacho) - 52. Šramaty (Dobrotina)

Vylúčenia 3:3, presilovky a oslabenia 0:0, strely na bránku 39:26. Rozhodovali: Kubuš - Kacej, Návratek, 89 divákov

Zostava SR 18: Ovečka - Kupec, Giertl, Boldižár, Dúžek, Demo, Jakab - Liška, Havrila, Fafrák - Szabo, Halama, Džugan - Faško-Rudáš, Jakubec, Okuliar - Regenda, Stacho

Norbert Javorčík (tréner SR 18): "Určite sme boli aktívnejším a útočnejším družstvom, vytvorili sme si dostatok streleckých príležitostí, ukázali sme aj slušnú útočnú fazónu, ale výborný brankár Foltán dlho držal Nitranov v hre. Po tom, čo sa hosťom podarilo znížiť, nabral zápas dramatický náboj so veľkou snahou MMHK ko vyrovnanie. Stredu sme odohrali prípravný duel v Skalici proti domácim prvoligovým seniorom s divokým gólovým vývojom i výsledkom.Viedli sme 2:0, prehrávali 3:6, otočili na 7:6, ale domáci vyrovnali a strelili v predĺžení aj víťazný gól na 8:7. Mať tak dnes tú streleckú ľahkosť... V Skalici sa nám zranil Žiak, chýbali pre chorobu Bučko, Majerík, po zranení sa len do tréningového procesu vracia Urbánek. Základný  model prípravy sa nemení, pribudne však už viac herných cvičení."

Ďalšie dnešné zápasy:

HK ŠKP Poprad - HC Slovan 2:3 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0  - 0:1), HK Dukla Trenčín - HC ´05 Banská Bystrica 6:2 (1:2, 2:0, 3:0)