Trinásťgólová prestrelka v dueli SR 18 - MMHK Nitra, Erik Gubo 3+2

Radosť hráčov SR 18, ilistr. foto Jakub SúkupRadosť hráčov SR 18, ilistr. foto Jakub Súkup

BRATISLAVA - Dve strelecky úplne rozdielne stretnutia vybojovali v rozpätí necelých 24 hodín hokejisti tímu Slovenska 18 a juniori MMHK Nitra v rámci 9. a 10. kola v nadstavbovej A skupiny Extraligy juniorov o 1. - 6. miesto. Sobota priniesla pre "osemnástku" víťazstvo po skromných 2:1, nedeľa streleckú  expóziu a víťastvo mladých reprezentantov 7:6 po góle v predposlednej minúte z hokejky Havrilu. V sobotu mali Nitrania svojho hrdinu v  brankárovi Frederikovi Foltánov, dnes ním bol 18-ročný krídelník Erik Gubo. Najskôr asistoval pri góle, ktorým hostia znížili na 1:3, nasledoval od 28. do 32. min. jeho hetrik (vrátane premeneného trestného strieľania), po ktorom Nitra otočila na 4:3 a v 35. min. zavŕšil päťgólovú šnúru Rácz. To už inkasoval Ovečka, ktorý po štvrtom góle vystriedal Vičana v bránke SR 18. Potom však zapli zverenci trénera Norberta Javorčíka a na prelome tretín za 140 sekúnd získali vedenie na svoju stranu. Gól Šramatyho v 43. min., pri ktorom asistoval Gubo a pripísal si piaty kanadský bod, len zvýranil ofenzívnu tvár zápasu. Predĺženie odvrátil v 59. minúte Havrila.

Extraliga juniorov - nadstavbová skupina A (o 1. - 6. miesto) - 10. kolo - nedeľa:

Slovensko 18 - MMHK Nittra 7:6 (3:1, 1:4, 3:1)

Góly: 9. Liška (Dúžek, Fafrák), 12. Demo (Liška, Fafrák), 16. P. Halama (Liška, Fafrák), 40. Dúžek (Stacho, Regenda), 42. Džugan (Szabo), 42. Faško-Rudáš (Jakubec), 59. Havrila (Regenda, Dúžek) - 16. Vaňo (Soveľ, Gubo), 28. Gubo (Mrátik), 31. Gubo, 32. Gubo (Vaňo, Šturdík), 35. Rácz (Matejovič), 44. Šramety (Gubo)

Vylúčenia 4:5, presilovky a oslabenia 0:0, strely na bránku 43:32. Rozhodovali: Goga - M. Orolín, Výleta, 95 divákov

Zostava SR 18: Vičan (32. Ovečka) - Kupec, Giertl, Boldižár, Dúžek, Demo, Jakab - Liška, Havrila, Fafrák - Szabo, Halama, Džugan - Faško-Rudáš, Jakubec, Okuliar - Regenda, Stacho

Norbert Javorčík (tréner SR 18): "Spokojnejší som bol so sobotňajším výkonom družstva. Možno nám chýbala efektivita, ale hrali sme veľmi dobre. Dnes sme síce nastúpili s rovnakým nasadením, ale po rýchlom vedení na 3:0chlapci niežeby poľavili, no neboli už takí dôslední.  Prvý gól Nitranov poriadne naštartoval a hoci boli v menšom počte vypli s k mimoriadnemu výkonu. Patrí im pochvala za veľkú obetavosť, streleckú efektivitu, čím sa pričinili o veľmi napínavé stretnutie. V zložitých chvíľach, keď sme museli otáčať dvojgólový náskok súpera, sa lídersky prejavili Adam Liška s neustálou snahou o kolektívny a Martin Kupec, ktorý ako správny kapitán vždy burcoval spoluhráčov. Pochvalu si zaslúži aj dnes trojbodový obranca Adam Dúžek"

Ďalšie zápasy 10. kola - nedeľa:

HK ŠKP Poprad - HC Slovan (od 11.45), HK Dukla Trenčín - HC ´05 Banská Bystrica (17.00)

Extraliga juniorov - nadstavbová skupina A (o 1. - 6. miesto) - 9. kolo - sobota:

Slovensko 18 - MMHK Nittra 2:1 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 9. Okuliar (Dúžek), 47. Regenda (Stacho) - 52. Šramaty (Dobrotina)

Vylúčenia 3:3, presilovky a oslabenia 0:0, strely na bránku 39:26. Rozhodovali: Kubuš - Kacej, Návratek, 89 divákov

Zostava SR 18: Ovečka - Kupec, Giertl, Boldižár, Dúžek, Demo, Jakab - Liška, Havrila, Fafrák - Szabo, Halama, Džugan - Faško-Rudáš, Jakubec, Okuliar - Regenda, Stacho

Norbert Javorčík (tréner SR 18): "Určite sme boli aktívnejším a útočnejším družstvom, vytvorili sme si dostatok streleckých príležitostí, ukázali sme aj slušnú útočnú fazónu, ale výborný brankár Foltán dlho držal Nitranov v hre. Po tom, čo sa hosťom podarilo znížiť, nabral zápas dramatický náboj so veľkou snahou MMHK ko vyrovnanie. Stredu sme odohrali prípravný duel v Skalici proti domácim prvoligovým seniorom s divokým gólovým vývojom i výsledkom.Viedli sme 2:0, prehrávali 3:6, otočili na 7:6, ale domáci vyrovnali a strelili v predĺžení aj víťazný gól na 8:7. Mať tak dnes tú streleckú ľahkosť... V Skalici sa nám zranil Žiak, chýbali pre chorobu Bučko, Majerík, po zranení sa len do tréningového procesu vracia Urbánek. Základný  model prípravy sa nemení, pribudne však už viac herných cvičení."

Ďalšie zápasy 9. kola - sobota:

HK ŠKP Poprad - HC Slovan 2:3 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0  - 0:1), HK Dukla Trenčín - HC ´05 Banská Bystrica 6:2 (1:2, 2:0, 3:0)