Euro Hockey Challenge: Slováci zdolali Dánov 3:1, rozhodli už v 1. tretine

 

V Bratislave v generálke na MS  sa proti Dánom predstavil aj útočník Tomáš Jurčo, foto Ján SúkupV Bratislave v generálke na MS  sa proti Dánom predstavil aj útočník Tomáš Jurčo, foto Ján Súkup

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila nad Dánskom 3:1 v sobotňajšom prípravnom zápase v Bratislave v seriáli Euro Hockey Challenge. Pre obe mužstvá to bola generálka na majstrovstvá sveta, ktoré sa v piatok 6. mája začnú v ruských mestách Moskva a Petrohrad. V pätnástom vzájomnom súboji s Dánmi si Slováci pripísali jedenásty triumf, piaty za sebou. Rovnakého súpera zdolali aj vo štvrtok v Skalici (4:3 po predĺžení).

Slovensko - Dánsko v Bratislave, foto SITA / Marko ErdFoto SITA / Martin Erd

SLOVENSKO - DÁNSKO 3:1

Lepší začiatok stretnutia si Slováci ani nemohli želať - v závere úvodnej minúty sa k puku dostal na ľavej strane L. Hudáček a nedal Dahmovi šancu - 1:0. O 17 sekúnd neskôr už tím SR viedol 2:0, z pravého kruhu pohotovo vypálil Dravecký. Zverenci Cígera mali na ľade veľkú prevahu a v 7. min ju korunovali tretím gólom - Réway "vyzval" Meszároša a jeho príklep skončil za Dahmom. Aj v ďalšom priebehu úvodnej časti mali Slováci niekoľko príležitostí, ale skóre sa už nezmenilo.

Prevahu mala slovenská reprezentácia tiež v druhej tretine, no skórovať sa im nepodarilo ani v početnej výhode. Boli to Dáni, ktorí v 31. min zakombinovali v útočnom pásme a pokus Christensena usmernil za Konrádov chrbát M. Green - 3:1. Pred druhou prestávkou nepochodil na jednej strane Viedenský, na opačnej Niclas Jensen.

Tretie dejstvo prinieslo niekoľko šancí na oboch stranách, ale brankári z nich neinkasovali. Konrád v 48. min previedol niekoľko kvalitných zákrokov v rýchlom slede. V 53. min Marko Daňo nepremenil trestné strieľanie, keď ho predtým fauloval Nicolas Jensen. V závere pri power-play súpera nezakončil presne do prázdnej bránky Jurčo.

Hlasy po zápase:
Zdeno Cíger (tréner SR): "Mali sme veľmi dobrý začiatok, v druhej časti sme trochu stagnovali a súper hral aktívnejšie. Potom sa chalani opäť naštartovali a bolo to na našej hre vidieť. Do konca duelu sme si strážili triumf."

Andrej Sekera (obranca a kapitán SR): "Pre náš tím je každé víťazstvo dobré. Povzbudí to psychicky. Ukázali sme, že vieme hrať hokej, ale len pár minút. Potom tam bol výpadok, čo musíme zlepšiť. Myslím si, že sme odohrali celkom vydarený zápas."

Michal Sersen (obranca SR): "Súperovi sme síce dovolili streliť jeden gól, ale potom sme si to ustrážili. Braňo Konrád podal fantastický výkon. Boli v našej hre chyby, ktoré musíme odstrániť. Je dobré, že sme zvíťazili, máme na čom stavať."

Branislav Konrád (brankár SR): "Nebol to jednoduchý duel, pretože v prvej tretine som si takmer nesiahol na puk. V druhej to nebolo o nič lepšie, no v tretej sa to rozbehlo a v nej som sa cítil trochu lepšie."

Euro Hockey Challenge - Bratislava - sobota:,

Slovensko - Dánsko 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Góly:
1. L. Hudáček (Viedenský), 2. Dravecký (T. Marcinko, J. Mikuš), 7. Meszároš (Réway, Daňo) - 31. M. Green (Christensen)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, J. Konc - Tvrdoň, Výleta (všetci SR), 8247 divákov
Zostavy:
Slovensko: Konrád - Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, J. Mikuš, Švarný, Jaroš - M. Bakoš, Réway, Daňo - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, T. Marcinko, M. Bartánus - T. Hrnka, A. Šťastný, Lušňák
Dánsko: Dahm - Nicolas Jensen, J. Jensen, M. Lauridsen, Lassen, D. Nielsen, O. Lauridsen, Mads Bödker - Hansen, Aagaard, Ehlers - Niclas Jensen, M. Madsen, Storm - Christensen, M. Green, Bjorkstrand - Bau Hansen, Starkov, Poulsen

Bože, sedemdesiatka. Majster sveta´72 a kapitán majstrovského Slovana´79 Milan Kužela pri preberaní dresu reprezentácie od generálneho sekretára SZĽH Róberta Pukaloviča počas prestávky duelu SR - Dánsko. Foto Ján SúkupBože, sedemdesiatka. Majster sveta´72 a kapitán majstrovského Slovana´79 Milan Kužela pri preberaní dresu reprezentácie od generálneho sekretára SZĽH Róberta Pukaloviča počas prestávky duelu SR - Dánsko. Foto Ján Súkup