Dvadsiatke nevyšiel záver turnaja v Lillehammeri, s Nemeckom prehrala 0:5

LILLEHAMMER (SZĽH) - Slovenským hokejistom do 20 rokov vôbec nevyšiel záver Turnaja 4 krajín v nórskom Lillehammeri. V záverečnom zápase prehrali s dovtedy neporazeným Nemeckom 0:5. Naši hráči dosiahli na podujatí jednu výhru nad domácou reprezentáciou.

Ilustračné foto SITA

Celý zápas sa hral takmer bez vylúčení. Slováci mali k dispozícii dve presilovky, ich súper jednu. A práve tú dokázal súper využiť, keď vďaka nej už v prvej tretine odskočil na rozdiel dvoch gólov. Na dva presné zásahy súpera v rýchlom slede, keď oba góly delilo iba 83 sekúnd, nedokázali naši hráči adekvátne odpovedať. V rovnakom duchu sa začala aj druhá tretina, v ktorej Nemci dokázali v rozmedzí troch minút streliť ďalšie dva góly, čím rozhodli o zápase. Skóre uzavrel Jahnke v posledných minútach zápasu.

Hodnotenie zápasu:
Ernest Bokroš, tréner SR "20": "V tomto turnaji boli súperi dôraznejší hlavne v koncovke a najmä boli v útoku veľmi efektívni. Naša hra nebola tak zlá, ako naznačujú výsledky so Švajčiarmi či s Nemcami. O týchto výsledkoch rozhodla efektivita súperov, ktorá nám v útoku chýbala. Vždy keď sme prehrávali, boli sme nútení otvoriť hru a potom už naša obrana nemohla byť tak pevná."

Hodnotenie turnaja:
"Tento turnaj nám mal ukázat výkonnosť našich chlapcov pôsobiacich v zahraničných ligách, odkiaľ sme mali 6 hráčov, kým z extraligy sme vzali 3 zástupcov a k tomu Mateja Pokorného z KHL. To je prakticky polovica hráčov, o ktorých môžeme uvažovať v súvislosti s MS. Tento turnaj nám mal teda ukázať najmä výkonnosť chlapcov pôsobiacich mimo extraligového projektu. Žiaľ, mali sme inú predstavu o výsledkoch, ale videli sme to, čo sme potrebovali vidieť. Chcem povedať, že máme mesiac na to, aby sme vybrali správne typy hráčov smerom k Majstrovstvám sveta, pretože tento rok nás čaká naozaj tvrdá práca, až do samotného šampionátu," uzavrel tréner reprezentačného výberu do 20 rokov Ernest Bokroš.

Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov - Lillehammer, Nórsko:
Nemecko - Slovensko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Góly a asistencie:
12. Jahnke (Spitzner), 14. Eder (Dumont, Schütz), 26. Kopp (Dumont), 29. Körner (Kopp), 57. Jahnke (Heiss)

Zostava podľa www.onlajny.eu:
Slovensko: Durný – Hatala, Féherváry, Bodák, Roman, Grman, Hain, Košecký, Pokorný – Lešťan, Sádecký, Pataky – Žitný, Murín, Sloboda – Žiak, Roman, Andrisík – Hecl, Tamáši, Pätoprstý