Dvadsiatka vybojovala v Detve bod, prehrala po nájazdoch

DETVA (SZĽH) - Hokejisti tímu Orange "20" si pripísali ďalší bod v druhej najvyššej súťaži. Mladíci prehrávali na konci druhej tretiny gólom Fekiača, vyrovnali v tretej časti gólom Sádeckého. V samostatných nájazdoch však rozhodol o zisku dvoch bodov pre favorita Lukáš Říha.


Dresy tímu Orange "20",

DETVA - ORANGE "20" 2:1 po nájazdoch
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva

Domáci potrebovali po dvoch prehrách zabodovať, no proti mladíkom z juniorskej reprezentácie to vobec nemali ľahké. V 1. tretine nevyužili mladíci presilovú hru 5 proti 3, a ja ked ich domáci prestrieľali 17:10, tak gól nepadol. Podobný priebeh mala aj druhá tretina, keď domáci nevyužili viaceré presilovky, no predsa sa im podarilo skórovať gólom do šatne z hokejky Patrika Fekiača, keď mu asistovali Buda s Nikonovom. Juniori sa však nevzdávali a v 45. minúte vyrovnali po chybe domácej obrany zásluhou Borisa Sádeckeho. Do konca stretnutia už gól nepadol, a tak nasledovalo predĺženie, v ktorom bola domácim hráčom ponúknutá početná výhoda, no skorovať sa im už nepodarilo, aj ked tesne pred koncom predlženia Hájnik nastrelil tyčku Škorvánkovej bránky. Na rad prišli samostatné nájazdy, v ktorých o dôležitom víťazstve Podpoľancov rozhodol Lukáš Ríha.

Ernest Bokroš (tréner HK Orange 20):Aj keď sme prehrali po nájazdoch, bolo to pre nás mimoriadne poučné stretnutie. Detva posledné dva zápasy prehrala, tak bolo na jej hráčoch vidno, že sú pod riadnym tlakom. Hrali s poriadnym nasadením a aj agresivitou. Naši hráči ale podali výborný výkon. Mrzí ma len to, že sme nevyužili presilovku piatich proti trom, či štyroch proti trom. V nájazdoch sa z našej strany presadil len Šiška. Musím však povedať, že som po zápase spokojný.

HC 07 Orin Detva - HK Orange "20" 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly:
40. P. Fekiač, rozh. sam. nájazd L. Říha - 45. Sádecký