Dubnický prvoligový sen sa rozplynul, Topoľčany sa zachránili

HC TopoľčanyHC Topoľčany

TOPOĽČANY (SZĽH) - Topoľčiansky hokejový klub si zachová prvoligovú príslušnosť aj v sezóne 2014/2015. Rozhodla o tom jednoznačná výhra v siedmom barážovom zápase, keď Topoľčany zdolali Dubnicu 5:1 a celú sériu vyhrali 4:3 na zápasy. Dubnický prvoligový sen sa rozplynul napriek tomu, že víťaz druhej ligy vyhral prvé tri zápasy série. Dubničania však nedokázali urobiť rozhodujúci krok.

TOPOĽČANY - DUBNICA NAD VÁHOM 5:1, konečný stav série 4:3, Topoľčany sa zachránili v prvej lige

Aj na rozhodujúci siedmy zápas prišla veľmi úctyhodná návšteva, ktorá prevyšuje niektoré semifinálové súboje extraligy. Do topoľčianskeho hľadiska si totiž opäť našlo cestu vyše 2000 divákov, ktorí potom už sledovali spanilú jazdu svojho tímu na ceste za udržaním sa v extralige. Domáci sa už v 8. minúte ujali vedenia zásluhou Bystričana, no v polovici zápasu prišlo z dubnickej strany vyrovnanie v 28. minúte z hokejky Brandisa. Zápas sa však lámal v rozmedzí 35. a 37. minúty, kedy dvakrát skóroval Denis Trenčan a definitívu domácim zabezpečili ďalšie dva góly v krátkom slede na začiatku tretej tretiny, ktoré delilo len deväť sekúnd! V čase 45:28 zvyšoval Nino Szalay už na 4:1 a v čase 45:37 definitívne dorazil hostí piatym gólom Adam Záhorský.

Nádeje dubnických hokejistov i fanúšikov sa tak rozplynuli v priebehu 35. a 46. minúty. Štyri inkasované góly v tomto slede rozhodli o tom, že druhú najvyššiu súťaž si aj v budúcej sezóne zahrá topoľčiansky tím. Dubnických hráčov však bude veľmi dlho mrzieť fakt, že vedenie v sérii 3:0 na zápasy nepremenili na postupovú definitívu. Prehrať za tohto stavu štyri zápasy v rade je omnoho bolestivejšie, než keby Topoľčany vyhrali celú sériu jednoznačne.

HC Topoľčany - MHK Dubnica nad Váhom 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) - konečný výsledok série: 4:3
Góly:
8. Bystričan (Chromý, Szalay), 35. Trenčan (Dobrý), 37. Trenčan (L. Káčer, Dobrý), 46. Szalay (F. Hudec, Laššo), 46. Záhorský - 28. Brandis (M. Tvrdoň), 2110 divákov