Doškoľovací seminár SZĽH prilákal 221 trénerov!

Doškoľovací seminár hokejových trénerov 2016 mal skvelú účasť, foto andDoškoľovací seminár hokejových trénerov 2016 mal skvelú účasť, foto and

BRATISLAVA (SZĽH) - Metodické oddelenie Slovenského zväzu ľadového hokeja zorganizovalo v utorok 31. mája 2016 v Bratislave doškoľovací seminár trénerov, na ktorom  medzi lektormi nechýbali zahraniční odborníci ako aj tréner hokejovej reprezentácie SR Zdeno Cíger. Prvým zahraničným lektorom bol slovenský rodák, ktorý už vyše 30 rokov pôsobí v Severnej Amerike - Dušan Benický. Vystúpil s témou integrácie kľúčových motorických programov pre urýchlenie rozvoja hokejových zručností. 
 
„Seminár každoročne zameriavame na informácie o nových progresívnych trendoch vo sveta hokeja, preto prizývame aj hokejových expertov zo zahraničia, z hokejovo najvyspelejších krajín.. Na základe dobrých kontaktov sme na tohtoročný seminár pozvali Fína Tommiho Niemelä, trénera reprezentácie Suomi hráčov do 17 rokov. O svoje poznatky sa podelil na sympóziu IIHF počas MS 2015 v Prahe. Niemelä vo svojej prednáške prezentoval metódy individuálneho prístupu trénerov pri výchove mladých hráčov, ktorý vo Fínsku už dlhodobo a veľmi úspešne aplikujú,“ informoval metodik SZĽH Igor Andrejkovič. 
 
Kormidelník reprezentácie SR Zdeno Cíger spolu s realizačným tímom informovali trénerov o prípravách na MS 2016 i priebehu šampionátu v Petrohrade s následnou diskusiou. Seminár informáciami z  lekárskej oblasti ako aj antidopingovej problematiky uzavreli vystúpenia predsedníčky Zdravotnej komisie SZĽH MUDr. Mgr. Andrey Švrčkovej, MHA a Mgr. Žanety Csaderovej z Antidopingovej agentúry SR. 
Na doškoľovacom seminári sa zúčastnilo 221 trénerov!