Dramatický záver v základných skupinách deviatakov ZsZĽH

Západoslovenský zväz ľadového hokeja

PIEŠŤANY (ZsZĽH, mn) - Až v záverečnom 10. kole základných skupín A a B sa vo štvrtok 29. októbra 2015 rozhodlo o postupujúcich do Nadstavbovej skupiny 1 - 6 Západoslovenského regiónu.
V skupine A Topoľčany potvrdili úlohu favorita, keď vysoko zdolali Levice v domácom prostredí a nepripustili tak prekvapujúci postup Partizánskeho alebo Piešťanských Havranov, s ktorými mali pred posledným kolom zhodný počet bodov. Obaja ašpiranti na postup však v domácom prostredí podľahli svojim súperom z Nitry resp. Trenčína a nazamotali tak postupovú matematiku.
V skupine B sa všetka pozornosť upierala do Skalice, kde sa v priamom súboji o tretiu postupovú priečku stretli desaťbodoví domáci s rovnako desaťbodovým Ružinovom. V dramatickom a vyrovnanom stretnutí domáci v celom priebehu viedli a nakoniec pečatili víťazstvo do prázdnej bránky Ružinova, ktorý sa ešte pokúšal o zvrat niekoľko minútovou hrou bez brankára. Súboj reprezentantov uvoľnených zo štvrtkového zrazu výberu najmladšej reprezentácie SR tak dopadol lepšie pre domáceho útočníka Sebastiána Čederleho, ktorý síce reprezentačného kolegu v bránke Ružinova Jakuba Lackoviča neprekonal, ale po stretnutí sa mohol radovať z postupu do prvej šestky.
Po voľnom "dušičkovom" víkende bude 1. liga žiakov pokračovat od 7. novembra v nadstavbových skupinách 1 - 6 resp 7 - 12
 
Zloženie nadstavbových skupín:
1  - 6: Nitra, Trenčín, Topoľčany, Slovan, Okanagan Tigers, Skalica
7-12:    Partizánske, Piešťany, Levice, Ružinov, HOBA, Trnava