Detva vyhrala aj druhý zápas finále BUDIŠ 1. Hokejovej ligy

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

DETVA (SZĽH) - Hokejisti Detvy otočili druhý finálový zápas play-off BUDIŠ 1. Hokejovej ligy proti Skalici. Po prvej tretine prehrávali so Skaličanmi 0:1 a druhá časť bola bez gólov. V tretej tretine však domáci zlomili odpor hostí dvomi gólmi a v závere pridali aj zásah do prázdnej bránky. Detva vedie vo finálovej sérii 2:0 na zápasy a k celkovému triumfu potrebuje vyhrať ešte jeden zápas. Obaja finalisti však už teraz majú právo účasti v boji o Tipsport ligu.

DETVA - SKALICA 3:1, stav série 2:0
Dopisovateľ: Marek Antalík za klub HC 07 Orin Detva


Detva po výbornom prvom zápase, kde od začiatku prevýšila súpera nezačala tak aktívnej aj v druhom zápase. Hra bola vyrovnaná. Hostia nehrali zakríknute ako v pondelok. Domáci mohli ísť do vedenia v 5. min., ale to by museli využiť presilovku. V polovici prvej tretiny dostal dve minúty domáci Říha a keď mu končil trest vystrelil Kučera, ktorého strelu Orčík neudržal a Pavešič puk poslal do siete. Následne si nedal Říha pozor a opäť vo vlastnom obrannom pásme zbytočne sekal. Hostia pohrozili domácim aj v tejto početnej výhode. Orčík neudržal strelu Škápika, ale následne chcel puk doraziť Horváth. Lenže hráč hostí nestihol zasiahnuť puk, ale sekal po lapačke domáceho brankára. V následne presilovke, ktorá prišla po skončení trestu pre Říhu vyskúšal Petríka Šimon a Gachulinec mieril nepresne. V záverečných piatich minútach Mačkovič najprv trafil do korčuľa obrancu hostí a z domácich hráčov nikto nedokázal usmerniť  puk do brány. V závere prvej tretiny ešte raz zakončoval Mačkovič, ale jeho strela nad ľadom skončila na betóne Petríka.
V druhej tretine domáci zvýšili aktivitu. Lenže v bráne hostí doslova čaroval Petrík. Veľa práce mali aj rozhodcovia, keď až desať hráčov poslali na trestnú lavicu. Domáci sa vypracovali množstvo šanci, ale ani jedna neskončila v bráne. Na druhej strane hostia tak isto mohli zvýšiť svoje vedenie. Domácich podržal Orčík, ktorý aj napriek tomu, že mu puky vypadli dokázal situácie vyriešiť. Po druhej tretine tak bol stav nezmenený.
Domáci do tretej časti nastúpili domáci s odhodlaním otočiť stav zápasu. V 44. min. sa podarilo Petrovi vyrovnať a začínalo sa od znovu. V 47. min. bol vylúčený Vereš a domácim sa podarilo po strele Gachulinca dostať do vedenia, keď Říha tečoval puk za Petríka. Hostia ožili a snažili sa o vyrovnanie. 110 sekúnd pred koncom hostia vzali power play a odvolali Petríka z brány. Žilka najprv cez celé ihrisko minul bránu, ale v poslednej minúte po prihrávke Petro trafil prázdnu bránu 3:1.  Detva tak vedie po dvoch zápasoch 2:0 a do Skalice ide s mečbalmi.

Povedali po zápase:
Miroslav Chudý (tréner HC 07 Orin Detva):Dnes hrala Skalica presne to čo včera. Lenže my sme polku zápasu prespali a sami si to skomplikovali. Dnes to bol strašne slabý výkon a to sa nám nemôže stávať a nie to ešte vo finále. Trošku ma to mrzelo. Podstatné je to, že sa nám podarilo otočiť a vedenie v sérii 2:0. Chlapcom som povedal po zápase, že každý nasledujúci zápas do konca sezóny bude ťažší a ťažší. Pred poslednou tretinou som sa snažil hráčov vyhecovať na nabudiť , čo sa nám podarilo a zápas sme doviedli do víťazného konca."
Peter Oremus (tréner HK Skalica):Dnes to bol z našej strany lepší výkon ako tomu bolo včera. Som veľmi rád, že to bolo lepšie. Dokázali sme si nahrať. Mrzí ma však, že za stavu 1:0 v náš prospech urobíme školácku chybu pre našou bránou a súper to využil. Musíme hrať celých 60. min., aby sme dokázali súpera ako je Detva poraziť. Prehrávame 2:0 v sérii a iné nám ako vyhrať trikrát po sebe nezostáva.

BUDIŠ 1. Hokejová liga, finále play-off, druhý zápas:
HC 07 Orin Detva - HK Skalica 3:1 (0:1, 0:0, 3:0) - stav série 2:0
Góly:
44. J. Petro, 48. L. Říha, 60. J. Žilka - 10. Pavešic, 700 divákov

Zostávajúci program finále play-off BUDIŠ 1. Hokejovej ligy (hrá sa na tri víťazstvá):
3. zápas - piatok 10. marca: HK Skalica - HC 07 Orin Detva (18.00)
prípadný 4. zápas - sobota 11. marca: HK Skalica - HC 07 Orin Detva (18.00)
prípadný 5. zápas - pondelok 13. marca: HC 07 Orin Detva - HK Skalica (18.00)