Projekt SZĽH Deti na hokej magnetom aj v Rimavskej Sobote, Ružomberku i Zlatých Moravciach

Zišlo sa nás na ľade v Zlatých Moravciach takmer sto. Bude vás v Michalovciach a Humennom viac? Foto Diana KosováZišlo sa nás na ľade v Zlatých Moravciach takmer sto. Bude vás v Michalovciach a Humennom viac? Foto Michal Koveri

BRATISLAVA (SZĽH, dkos) - „Pozri teta, ja viem už takto korčuľovať dozadu,“ šuchoce nohami na štrku malý štrbavý hokejista a s vážnou tvárou predvádza v teniskách ďalšie korčuliarske prvky, ktoré sa naučil na tréningoch svojho klubu v Zlatých Moravciach. Aj on prišiel pomôcť pri organizácii podujatia Deti na hokej, ktoré bolo v poradí už šiestym v sérii, rovnako vydareným ako tie pred ním.

Hokejové kluby v Rimavskej Sobote, Ružomberku a Zlatých Moravciach boli ďalšími v poradí, ktoré prejavili záujem o organizáciu náboru pod značkou Deti na hokej, na ktorom si deti môžu prísť vyskúšať, akým zaujímavým športom ľadový hokej je. A aj keď sa v týchto mestách konali podujatia v doobedňajších hodinách, cestu na štadión si našlo mnoho detí a rodičov. Vďaka snahe vedenia a trénerov jednotlivých klubov, ktorí besedovali s deťmi na základných školách a pozývali malých zvedavcov na podujatie sa v Rimavskej Sobote zišlo na ľade 82, v Ružomberku 139 a v Zlatých Moravciach 97 detí.

Radosť drobizgu na ľade v Ružomberku. Aj takáto cesta vedie k hokeju, foto Diana KosováRadosť drobizgu na ľade v Ružomberku. Aj takáto cesta vedie k hokeju, foto Diana Kosová

Počty milo prekvapili aj samotných organizátorov, ktorí po skončení podujatia spokojne rozdávali odpovede na zvedavé otázky rodičov a informovali záujemcov a možnosti trénovania. Okrem radosti a úsmevov sa rozdávali aj diplomy a malé darčeky a SZĽH prispel každému klubu aj 10 novými hokejovými výstrojami, ktoré rozdal medzi malých účastníkov podujatia.

„Úspešnosť týchto podujatí je priamo úmerná nadšeniu, s akým sa ľudia na kluboch podieľajú na ich príprave. Veľmi nás teší, že toto nadšenie prekonáva naše očakávania. Všade, kam zavítame, stretávame ľudí, ktorí do podujatia vkladajú svoje srdiečko a snažia sa deťom ponúknuť zo seba to najlepšie. Sme radi, že tieto podujatia nie sú len náborovou aktivitou smerom von, ale spájajú aj ľudí vo vnútri jednotlivých klubov, kde si pri ich organizácii navzájom pomáhajú tréneri, hráči aj rodičia, za čo im všetkým veľmi ĎAKUJEME,“ skonštatovala na záver manažérka náborových aktivít SZĽH Diana Kosová.

V najbližších dvoch víkendoch zavíta podujatie na východ Slovenska. V nedeľu 6. 12. sa vĺčik GOOOLY stretne na Zimnom štadióne v Humennom aj so samotným Mikulášom a o týždeň v sobotu 12.12.  bude hľadať budúce hokejové hviezdy na zimnom štadióne v Michalovciach.

 

Malí adepti hokeja v Rimavskej Sobote už v opatere trénera, foto Diana KosováMalí adepti hokeja v Rimavskej Sobote už v opatere trénera, foto Diana Kosová

Fotogalérie tu:

HKM Rimavská Sobota: 

http://detinahokej-sk.webnode.sk/deti-na-hokej-rimavska-sobota/

MHK Ružomberok:

http://detinahokej-sk.webnode.sk/fotogaleria2/deti-na-hokej-ruzomberok/

HC Zlaté Moravce:  

http://detinahokej-sk.webnode.sk/fotogaleria2/deti-na-hokej-z-moravce/