Cez víkend prebehne draft NHL, šancu majú aj úspešní mladíci z

Reprezentanti do 18 rokov podali proti Kanade bojovný výkon, foto Ján Súkup

BRATISLAVA (SZĽH) – Vstupný draft NHL je príležitosť pre každého mladého hokejistu dostať sa do najlepšej ligy sveta. Tento rok bude pre Slovensko silný aj vďaka hokejistom do 18 rokov, ktorí na nedávnych majstrovstvách sveta v Poprade a Spišskej Novej Vsi predvádzali fantastické výkony. Naši mladíci však napriek tomu pred dôležitým míľnikom v ich kariére pôsobia skromne.

Martin Kupec (127. medzi európskymi korčuliarmi) - "Draft vidím ako najvyšší odrazový mostík pre hokej v NHL a pre bohatú hokejovú budúcnosť. Nemám žiadne veľké oči, ale keby si moje meno zvolil akýkoľvek tím v nejakom zo siedmich kôl, veľmi by ma to potešilo, bol by to životný úspech. Draft si určite nenechám ujsť a pôjdem si sadnúť s kamarátmi niekde do mesta."

Miloš Fafrák (122. medzi európskymi korčuliarmi) - "Sledovať budem zrejme iba draft prvej tridsiatky. Potom to už vypnem a budem iba dúfať, že si ma niekto vyberie. Bude to pre mňa určite príjemné prekvapenie. Chcel by som hrávať v zahraničí a zámorie by bol splnený sen."

Matúš Havrila (120. medzi európskymi korčuliarmi) - "Uvidíme ako to všetko dopadne, no verím že pre mňa to dopadne čo najlepšie, a že si ma vyberie nejaký klub, kde by som mohol hokejovo napredovať. Budem to určite sledovať v pohodlí domova s mojimi blízkymi, tak držte palce."

Marek Korenčík (91. medzi európskymi korčuliarmi) - "Neberiem to celé až tak vážne, draft je to lotéria, no uvidíme cez víkend. Sezóna nebola v mojom prípade až taká ideálna, takže ak ma draftujú bude to milé prekvapenie. Budem to pozerať s agentom a kamarátmi a potom sa uvidí."

Filip Krivošík (84. medzi európskymi korčuliarmi) – "Draft je to vždy lotéria 50 na 50. Veľmi s tým nepočítam aby som potom nebol sklamaný. Nikto nevie kto si koho vyberie, takže stať sa môže hocičo. Ešte neviem či to budem sledovať, lebo v týchto dňoch mam veľa povinnosti v škole, autoškole, ale určite to budem evidovať a je možné že si to v noci aj zapnem."

 

Centrálny rebríček potenciálnych hráčov pre draft:

Severná Amerika – korčuliari: 37. Adam Ružička, 101. Marián Studenič, 171. Samuel Buček

Severná Amerika – brankári: 24. Dávid Hrenák

Európski korčuliari: 52. Jakub Lacka, 68. Vladimír Vybíral, 71. Martin Bodák, 75. Patrik Hrehorčák, 82. Tomáš Hedera, 84. Filip Krivošík, 91. Marek Korenčik, 112. Samuel Fereta, 119. Erik Smolka, 120. Matúš Havrila, 122. Miloš Fafrák, 127. Martin Kupec, 128. Jakub Urbánek, 129. Miloš Kelemen

Európski brankári: 12. Juraj Sklenár, 13. Juraj Ovečka