BUDIŠ 1. Hokejová liga - 8. kolo: Michalovce so šiestou výhrou v sérii

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Stredajšie zápasy BUDIŠ 1. Hokejovej ligy priniesli šieste víťazstvo Dukly Michalovce v sérii, tentoraz nad Spišskou Novou Vsou 8:4. Prvé miesto si však vďaka lepšiemu skóre udržala Detva po výhre v Martine 3:0. Trojbodové víťazstvo si pripísala aj Skalica proti Topoľčanom 6:1 a Trnava v Považskej Bystrici 4:2.

SKALICA - TOPOĽČANY 6:1
Dopisovateľ: Matej Minďaš, HK Skalica
V ôsmom kole Skaličania privítali suseda v tabuľke Topoľčany. Vstúpili do zápasu aktívnejšie, ale skóre otvorili hostia už v 5. minúte. V  6. min však už bolo vyrovnané. A v laufe domáci ešte v prvej tretine pridali ďalšie dva góly. Ku koncu prvej a v polovici prostrednej časti zápasu hostia domácich doslova drvili, ale gól padol do ich siete. Záverečná tretina bola už v réžii domácich, ktorí pridali ďalšie dva presné zásahy. Zrodila sa tak najvyššia výhra HK v tejto sezóne.
HK Skalica - HC Topoľčany 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)
Góly:
6. Kellerstein, 8. Brodek, 10. Vereš, 32. Dvonč, 42. M. Romančík, 59. A. Kotzman - 5. Šimun, 692 divákov

MICHALOVCE - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 8:4
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
V súboji dvoch tímov, ktoré päť zápasov po sebe neokúsili trpkosť prehry, sa hral v prvej tretine dynamický hokej, so šancami na oboch stranách. V piatej minúte nastrelil Michalovčan Dolgoš žŕdku, na druhej strane Matej Giľák v dobrej pozícii prestrelil. Po sterilnej presilovke hostí nenašiel medzeru medzi tyčkou a výrážačkou Suráka Marcel Baláž, Ščurko vzápätí v samostatnom nájazde takisto nenašiel recept na brankára Spišiakov. Útoky sa striedali z jednej strany na druhú. Hneď na to skúšal pozornosť Trenčana Ľubomír Vaic, michalovský golman ale nekapituloval. V trinástej minúte sa už ale skóre menilo. V rohu zabojoval o puk Zdeněk Král, posunul ho Marcelovi Balážovi, ktorý krásne našiel Banovského a ten strelou z jednej otvoril gólový účet zápasu - 1:0. Zlomový úsek sa odohral na začiatku druhej tretiny. V nej domáci spustili na súpera doslova oheň a síru. Najskôr síce Banovský v čistej šanci minul, no hneď na to prišla skrumáž pred bránou Spišiakov a Radovan Cútt doklepol puk za chrbát bezmocného Suráka. Prebehlo pätnásť sekúnd a Radovan Cútt sa tešil opäť, keď zužitkoval ďalšiu prihrávku Tomáša Banovského. O necelú minútu sa skóre menilo opäť. Tentoraz sa činila prvá lajna a jej nový člen Ivan Fedorko, ktorý vyhnal Suráka z brány. Ani jeho náhradník Orčík dlho bez inkasovaného gólu neostal, keďže na konci 27. minúty zavŕšil parádnu päťminútovku domácich piatym gólom Ľuboš Fajčák – 5:0. Odpoveď hostí prišla v tridsiatej minúte, kedy Trenčana prekonal z ťažkého uhla Drozd. V tretej tretine mohli diváci vidieť gólové hody. Padlo v nej totiž až šesť gólov, po troch oboch stranách. Najskôr v 46. minúte z dorážky skóroval hosťujúci Ondov - 5:2. Dukla však odpovedal okamžite, keď sa v rozpätí necelých dvadsiatich sekúnd gólovo uviedli Ladislav Ščurko a aj premiérový strelec v tejto sezóne Martin Boboš 7:2. Gólová prestrelka pokračovala presným zásahom Hamráčka, ktorý prekonal striedajúceho Dzúra, v 53. minúte ale prinavrátil päťgólové vedenie Michalovčanom Zoltán Kubát. Posledné slovo v stretnutí patrilo hosťom, konkrétne Giľákovi, ktorý po úniku uzavrel skóre výborného zápasu na 8:4.
HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 8:4 (1:0, 4:1, 3:3)
Góly:
22. a 22. R. Cútt, 14. Banovský, 24. Fedorko, 27. Fajčák, 47. Ščurko, 48. Boboš, 53. Kubát - 30. Drozd, 46. M. Ondov, 50. L. Hamráček, 53. Giľák, 740 divákov

MHC Martin "B" - HC 07 Orin Detva 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly:
29. P. Fekiač, 38. Sládok, 60. Paleček, 117 divákov

HK ‘95 Považská Bystrica - HK Gladiators Trnava 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Góly:
2. Podsedlý, 48. Hrehuš - 24. a 60. D. Okoličány, 33. a 52. Beták, 128 divákov