BUDIŠ 1. Hokejová liga - 11. kolo: Michalovce pokračujú vo víťaznej sérii

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Líder tabuľky BUDIŠ 1. Hokejovej ligy, tím HK Dukla Michalovce, dokázal aj v 11. kole zvíťaziť, čím predĺžil impozantnú víťaznú sériu už na 9 zápasov. Michalovčania však v Detve zvíťazili 3:2 až po samostatných nájazdoch, stále však zostávajú na víťaznej vlne. Úspešné nájazdy pomohli aj Skalici k výhre 4:3 nad Trnavou. Tri body si v tomto kole pripísali hokejisti Prešova a Topoľčian.

DETVA - MICHALOVCE 2:3 po samostatných nájazdoch
Dopisovateľ: Marek Antalík, HC 07 Orin Detva
Zápas v Detve sa začal tak ako sa na správny šláger patrí. Úvod zápasu vyznel lepšie pre domácich a Cibuľa sa v prvej päťminútovke nestretol s pukom. Domáci mali možnosť aj presilovky pri vylúčení Bánovského. Svoju výhodu nevyužili. Následne v ďalších minútach sa osmelili aj hostia a začali podkurovať Cibuľovi, ktorý si však miesto v bráne zastal a divákom sa museli páčiť jeho skvelé zákroky. Vyznamenal sa pri pokusoch Luchnikova a Cútta. V ďalšom priebehu sa prebrali aj domáci. Trenčan znovu predvádzal svoje kvality, keď vykopol po sebe až tri idúce strely od Říhu (2krát) a Petra.  Domáci zakončovateľ Petro sa gólu predsa dočkal, keď  na začiatku 19. min. doklepol puk po akcii Gašpara so Srnkomdo siete.  
Druhá tretina sa začala opatrne, aj keď domáci mali hneď na začiatku výhodu presilovky. Tu nevyužili a potom znovu ožili hostia, ktorí dokázali po podobnej akcii akou sa dostal Detva do vedenia vyrovnať, keď puk do brány doklepol Drotár. Následne hrali hostia svoju prvú presilovku po menej mohli inkasovať, keď na modrej čiare sa dostal v 33. min k puku Říha, ale svoj nájazd nepremenil. Potom prišiel kuriózny moment stretnutia. Po strele Sládka skončil puk po teči Hrušíka za chrbtom Trenčana v bráne a o góle sa dlho diskutovalo a pomôcť musel aj inštruktor stretnutia. Napokon gól domácich platil. V závere tretiny sa ešte hostia pokúšali vyrovnať, ale nepodarilo sa im to.
Aj tretia časť bola zaujímavá, ale gólovo sa v nej presadili len hostia. V 51. min. najprv domáci nevyužili prečíslenie 3 na 1 a následne sa podarilo vyrovnať po strele Banovského na 2:2. Misky váh na stranu Detvy mohol dať gól Patrik Fekiač, ale po jeho strele puk poskakoval po bránkovisku. V riadnom hracom čase sa teda nerozhodlo a tak nasledovalo predĺženie.
V predĺžení 3 na 3  mali viacej z hry hostia, ale Ščurko a ani Král neprekonali Cibuľu. V samostatných nájazdoch bol úspešný len Radovan Cútt, ktorý ako druhý v poradí hráč hostí poslal puk pod hrnú tyčku a rozhodol tak o výhre Michaloviec. Za domácich nepochodili Gašpar, Hrušík a Říha od hostí to boli Baláž a Král.
HC 07 Orin Detva - HK Dukla Michalovce 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly:
19. Petro, 35. Hrušík - 30. Drotár, 51. Banovský, rozhod. sam. nájazd Cútt

SKALICA - TRNAVA 4:3 po samostatných nájazdoch
Dopisovateľ: Miroslav Minďáš, HK Skalica
V zápase 11. kola Skaličania hostili trnavských gladiátorov. Lepšie začali domáci, keď už v 2. minúte sieť za trnavským gólmanom rozvlnil M. Romančík. Skaličania boli pri chuti a pridali ešte dva góly Vaškovičom a opäť Romančíkom. Hostia sa do hry dostali v 19. minúte, keď v presilovke znížil Schmidt. V prostrednej časti duelu hostia začali tlačiť a domáci často ani netušili, akým zázrakom neinkasovali. Ale raz P. Romančík predsa len puk so siete lovil - v 35. minúte ho prekonal Brzák. Tento scenár pokračoval aj v tretej tretine a z toho zákonite rezultoval vyrovnávajúci gól z hokejky Lukačoviča. Až potom sa domáci prebrali, začali byť iniciatívnejší a chceli skóre zvrátiť na svoju stranu, ale remízový stav bol aj po 60 minútach. Zápas tak dospel do predĺženia. V ňom mali domáci výhodu presilovky, ktorú nevyužili. A v samostatných nájazdoch rozhodol o bode naviac pre Skaličanov Vereš.
HK Skalica - HK Gladiators Trnava 4:3 po sam. nájazdoch (3:1, 0:1, 0:1 - 0:0, 1:0)
Góly:
2. a 15. M. Romančík, 14. Vaškovič, rozhod. sam. nájazd Vereš - 19. Schmidt, 35. Brzák, 47. A. Roth, 639 divákov

PREŠOV - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 4:2
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Prešov nezačal zápas najlepšie, hneď v úvode išli hostia do presilovky a hoci si v nej vážnejšiu možnosť nevytvorili, po nej sa dostal do dobrej príležitosti Štrauch. V 5. minúte sa ozvali aj „tučniaci“, no gól Mikulu nebol uznaný, rozhodca totiž prerušil hru pár sekúnd predtým, než strelec dorazil puk za Suráka. Aj Prešovčania si vybojovali presilovku, avšak ani oni vážnejšie nepohrozili. Diváci veľa vzruchu nevideli, až v 10. minúte sledovali dobrú strelu Lipovského, ktorú Surák vyrazil. V 12. minúte išli domáci do prečíslenia, Ferenc ho zakončil presnou strelou a bolo 1:0. Hneď po góle sa ozvali hostia útokom Giľáka a potom aj strelou Klingu. V 16. minúte išli Spišiaci do prečíslenia, ktoré síce nezakončili, no následne poslali puk pred bránku, kde ho úspešne doklepol Hamráček. V poslednej minúte strieľal nebezpečne Šimčák, Surák bol ale na mieste.
Hneď v 21. minúte naservíroval Lipovský puk ako na zlatom podnose pre Kokavca, ktorý minul. Ďalej pokračovala hra zo strany na stranu. V 25. minúte nastrelil Lipovský z medzikružia len brankára, domáci zatlačili súpera a spoza bránky ich poslal do vedenia Kamalov. V polovici zápasu akoby hostia prestali stíhať a Prešovčania ich dostali pod tlak. Domácich zastavil faul a po oslabení takmer aj inkasovali, Giľák trafil ale len tyčku a hneď na to v nájazde nepochodil ani Lesňák. V 37. minúte Prešov vystihol rozohrávku súpera, Jokeľ si vychutnal obrancu, položil si aj brankára, no z uhla ani na dvakrát nedostal puk za Suráka. Na opačnej strane hasil Švihalek po veľkej šanci Klingu.
V úvode tretej tretiny sa toho veľa neudialo. Až v 45. minúte sa o trochu vzruchu postaral Kokavec, ktorý si trúfol na blafák, no po vykorčuľovaní Suráka ho nezakončil. V 48. minúte mohol vyrovnať Vaic, mal to ale na dlhú hokejku a z protiútoku okamžite hrozil Jokeľ. Spišiaci mali aj kus šťastia, domáci im darovali presilovku a v 49. minúte ju využil pomalou strelou Klinga. Presilovku hral následne aj Prešov, mohol ale opäť inkasovať po šanci Finduru. V 54. minúte skončil Lesňák na ľade a nehralo sa asi dvadsať minút pre neprítomnosť lekára. Spišiaci presilovku nevyužili a po jej skončení išli do početnej prevahy domáci. V nej bránku tesne minul Prokop a Kokavec nastrelil tyčku. V poslednej minúte sa už ale skúsený Kokavec nemýlil a spoza bránky zavesil pod hornú tyč - 3:2. Víťazstvo Prešova ešte podčiarkol Prokop gólom do prázdnej brány.
HC Prešov Penguins - HK Spišská Nová Ves 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Góly:
12. Ferenc, 27. Kamalov, 60. Kokavec, 60. Prokop - 16. L. Hamráček, 49. Klinga, 395 divákov

HC Topoľčany - HK ‘95 Považská Bystrica 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Góly:
7. Dobrý, 34. Laššo, 35. Priganc - 6. Klíma