BUDIŠ 1. Hokejová liga: vysoká výhra Trnavy nad Martinom, Prešov zdolal Orange 20

TRNAVA / PREŠOV (SZĽH) - V nedeľu boli na programe dva zápasy BUDIŠ 1. Hokejovej ligy. V dohrávke 6. kola zvíťazili Trnavčania nad "béčkom" Martina vysoko 8:2. Vo vloženom zápase 17. kola Prešovčania zdolali výber HK Orange "20" 4:1, keď rozhodli o výsledku v prvých dvoch tretinách.

Radosť Trnavčanov po góle Kratochvíla na 5:2, foto: Dominika Haršáni, HK Trnava

PREŠOV - ORANGE "20" 4:1 (vložený zápas 17. kola)
Dopisovatelia: Lukáš Rusňák - Prešov Penguins a Juraj Koiš - SZĽH

Mladíci mali lepší vstup do stretnutia, Prešov potom hru vyrovnal a hralo sa zo strany na stranu, no bez väčších šancí. Až v 9. minúte netrafil prázdnu bránu Sloboda a z brejku sa podarilo poslať domácich do vedenia Mikoláškovi. V 11. minúte mohol zvýšiť Jokeľ. „Tučniaci“ síce nevyužili prvú presilovku, no hneď po jej skončení sa presadil druhýkrát Mikolášek – 2:0. Prešov prebral iniciatívu, avšak zverenci trénera Bokroša sa nevzdávali a z pár príležitostí najviac zaujali dva pokusy Hecla zo 16. minúty.
Prostredné dejstvo neprinieslo veľa vzruchu, obe mužstvá si na jej začiatku zahrali v početnej výhode, no v gól ju premenili len Prešovčania, keď v 27. minúte zavesil nechytateľne Šimčák. O dve minúty na zavŕšil svoj hetrik Mikolášek a bolo 4:0. Durného nahradil medzi troma žrďami Babik. Ten mal hneď v prvých minútach šťastie, že niekoľko pukov tesne minulo jeho bránku. Strelecké trápenie výberu do 20 rokov pokračovalo a vo vyložených šanciach nedal Václav ani Vybiral. Do prestávky sa skóre nemenilo.
V záverečnej tretine si domáci kontrolovali náskok a mladým reprezentantom toho smerom dopredu veľa nedovolili. Sami sa však bezhlavo dopredu nehrnuli. V 52. minúte mohol zmazať nulu na konte Gavaliera z dorážky Andrisík, ale prešovský gólman mu to nedovolil. O dve minúty už ale nestačil na strelu Jaška. Mladíkov gól nakopol a párkrát to ešte pred bránkou domácich vrelo. Na konečnom výsledku 4:1 to však nič nezmenilo.

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Dnes sme veľmi sklamaní z výkonu vzhľadom na dobré zápasy, ktoré sme odohrali v posledných dňoch. Chlapci si však neuvedomili, že len pár dobrých výsledkov proti extraligistom z nich ešte nerobí extraligových hráčov. Dnes sme podali jeden z našich najhorších výkonov, hrali sme zle vo všetkých činnostiach a opäť sme sa nepresadili v útoku, hoci sme sa snažili hrať aktívne. V útočnej fáze sa trápime najmä preto, že nám chýba rozdieľový hráč. To je pre nás veľkým varovaním pred odchodom na Majstrovstvá sveta, nakoľko jeden či dva góly nemôžu na tejto úrovni stačiť na výhru. Na týchto veciach sa snažíme v tréningu pracovať, ale hráči musia pristúpiť zodpovedne ku každému zápasu. A práve ich prístup nás dnes vôbec nepresvedčil."

HC Prešov Penguins - HK Orange 20 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Góly:
9., 13. a 29. Mikolášek, 27. D. Šimčák - 54. N. Jaško

TRNAVA - MARTIN B 8:2 (dohrávka 6. kola)
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Trnava

Trnava sa pomerne rýchlo dostala do trojgólového vedenia a v závere 15. minúty už to bolo 4:0, čo jej možno skôr uškodilo. Zvoľnila tempo, viac kombinovala a Martin tak nebol pod takým tlakom a dostával sa aj do šancí. Jednu z nich, po peknej akcii Jendroľa, využil Rešetár na zníženie. V druhej tretine Trnava pokračovala v hre na jednu bránu, avšak skôr kombinačne než nátlakovo. Niekoľkokrát pritom prepadla a Martinu sa podarilo znížiť na 4:2. To bol pravý budíček pre Gladiátorov, v závere druhej tretiny odskočili späť na trojgólový rozdiel. V tretej tretine sa hral otvorený hokej na obe strany, ale hosťom už sa nepodarilo nachytať Fábera. Naopak, domáci pridali ešte tri góly a v dohrávke sa tešili z jasnej výhry.

HK Gladiators Trnava - MHC Martin "B" 8:2 (4:1, 1:1, 3:0)
Góly:
1. D. Schmidt, 5. Glemba, 8. Hrbáčik, 15. Mrava, 40. Kratochvíla, 43. Brzák, 44. Ševčík, 57. Jurák - 19. Rešetár, 38. Uhrík, 167 divákov