BUDIŠ 1. Hokejová liga pozná troch semifinalistov, Topoľčany pokračujú v sérii

Radosť Detvy z postupu do semifinále BUDIŠ 1. Hokejovej ligy, foto: Dominika Haršáni, HK TrnavaRadosť Detvy z postupu do semifinále play-off BUDIŠ 1. Hokejovej ligy

BRATISLAVA (SZĽH) - Prešov, Detva a Michalovce - to je postupujúca trojica už po troch súbojoch stvrťfinále play-off BUDIŠ 1. Hokejovej ligy. Trojica najvyššie nasadených favoritov tak potvrdila svoje kvality. Tieto tri tímy uspeli vo svojich sériach 3:0 na zápasy. Séria medzi Topoľčanmi a Skalicou však ešte môže byť dramatická, keďže domáci zdolali Skaličanov jednoznačne 5:1 a znížili stav série na 1:2 na zápasy. Štvrtý zápas sa hrá v nedeľu.

TRNAVA - DETVA 2:4, konečný výsledok série 0:3
Dopisovateľka. Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
Gladiátori nechceli čakať na Detvu, do zápasu vbehli naplno a prebrali iniciatívu. V prvej, veľmi dynamickej tretine, tak prestrieľali súpera 14:8. V 11. minúte Beták trafil po Glembovej prihrávke iba do žrde. Od 15. min hrali domáci presilovku po vyššom treste Jendroľa a v 19. minúte ju na otvorenie skóre využil Glemba. V závere ale aj Trnava prišla o hráča po vyššom treste a do druhej tretiny tak vstúpila Detva presilovkou. Na vyrovnanie ju využil Poliaček a neskôr šla Trnava do troch a rovnaký hráč individuálnou akciou stav zvrátil. V 34. minúte ostal medzi kruhmi trestuhodne voľný Srnka, ale Juríček ho vychytal. Trnava sa na druhej strane v 36. minúte tešila z vyrovnania, keď Škorvánka prekonal Beták. V 50. minúte Valjentovu prihrávku pred bránu využil šikovným potiahnutím Videlka a dostal hostí opäť do vedenia. Krátko na to mohli domáci vyrovnať pri presilovke, no Schmidtovi nevyšiel prienik do pásma a obrana Trnavy nepochopiteľne zaspala až tak, že Detva šla v dvoch hráčoch na brankára. Srnka Gachulincovu prihrávku využil na štvrtý gól. Neskôr sa Detva ubránila ďalšiemu oslabeniu. Až v závere pri presilovke posilnenej o šiesteho hráča na úkor brankára sa Trnave podarilo párkrát zahroziť, no ani im, ani hosťujúcim hráčom do opustenej brány, sa už puk poslať nepodarilo. Trnava tak bola síce napriek oklieštenej zostave dôstojným súperom, ale sériu sa jej predĺžiť nepodarilo.
HK Gladiators Trnava - HC 07 Orin Detva 2:4 (1:0, 1:2, 0:2) - konečný výsledok série 0:3, Detva postúpila do semifinále
Góly:
19. Glemba, 36. Beták - 22. a 24. F. Poliaček, 50. Videlka, 51. Srnka, 485 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - MICHALOVCE 3:4, konečný výsledok série 0:3
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Oneskorenci v Spišskej Novej Vsi zaváhali. Domáci mali raketový nástup do zápasu, čomu zrejme pomohlo slávnostné otvorenie stretnutia. V danom zápase sa rozhodol rozlúčiť domáci kapitán - Ľubo Vaic. Hokejovým priaznivcom nie je treba zvlášť predstavovať Vaica. Dlhoročný hráč extraligových klubov Poprad, Košice a Slovan Bratislava, člen striebornej aj bronzovej reprezentácie na MS, skúsil aj NHL vo Vancouvri. No a teraz k stretnutiu.
Domáci Findura už po 18 sekundách otvoril skóre stretnutia. Vojakmi to trošku otriaslo, no skoro sa z tlaku domácich vymanili, vyrovnali hru a vyrovnali aj skóre stretnutia, len škoda, že im k tomu pomohli domáci, keď hrali presilovku, zle rozohrali na útočnej modrej, ich rozohrávku vystihli hostia a Mrňa po samostatnom úniku v oslabení prekonal domáceho Suráka. Po góle sa hra vyrovnala, oba kolektívy mali niekoľko príležitostí no skóre sa nemenilo. Druhá tretina priniesla pomerne vyrovnané stretnutie, aj keď treba povedať, že hostia pôsobili vyrovnanejšie. Hrali rýchlo a niektoré akcie boli nacvičené. Domáci sa však nedali zahanbiť, ich snaha ale vyšla nazmar. Vojaci najprv v 29. min gólom Fajčáka strhli vedenie na svoju stranu. V 39. min zaváhali domáci pred vlastnou bránkou a Mrňa strelil svoj druhý zápasový gól.
Tretiu tretinu začali domáci snahou zvrátiť výsledok, čo sa im začalo dariť už v 42. min, keď pri závare pred Trenčanom Všetečka od modrej prestrelil všetkých, ktorí stáli v ceste strely. Po góle začali hrať hosia opatrnejšie, naopak domáci sa vrhli do útočenia, čo hostia disciplinovane ustáli. Už sa zdalo, že výsledok zostane o jeden gól, Mrňa však dovršil svoj hatrick v zápase v 59. min do prázdnej bránky domácich. Domáci sa však nevzdali a pri pokračujúcej hre bez brankára 18 sekúnd pred koncom znížili na 3:4 gólom Řezača. To však už bolo neskoro, ale ten paradox - domáci strelili úvodný gól zápasu v 18. sek a aj ten záverečný 18 sekúnd pred sirénou. Víťazstvo hostí bolo zaslúžené, a treba im len popriať úspešnú cestu v ďalších zápasoch v boji o postup do Tipsport ligy.
Povedali po zápase:
Jozef Škrak, Spišská Nová Ves: "Hostia boli v psychickej výhode, vyhrávali 2:0 na zápasy. My sme sa koncentrovali na dnešné stretnutie, chceli sme si predĺžiť sezónu. Verím, že si diváci prišli na svoje, videli sme dobrý zápas. Našou prekážkou bol brankár Trenčan, ktorý zlikvidoval naše dobré príležitosti. Hostia naše chyby potrestali, záverečná hra bez brankára už nepriniesla obrat. Napriek tomu patrí pochvala pre mojich zverencov. Súperovi prajem úspech v ďalších zápasoch."
Miroslav Ihnačák, Dukla Michalovce: "Zvládli sme posledný krok v tejto sérii. Začali sme zle, dostali sme rýchly gól, pomaly sme sa dostávali do tempa, ja som to skorigoval od druhej tretiny na tri pätorky, ukázalo sa, že to bol dobrý ťah z našej strany. Urobili sme aj chyby, vyriešil to náš brankár. Aj Spišiaci hrali dobre, najmä mladí hráči podporovaní skúseným Vaicom."
HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce 3:4 (1:1, 0:2, 2:1) - konečný výsledok série 0:3, Michalovce postúpili do semifinále
Góly:
1. M. Findura, 42. Všetečka, 60. Řezač - 8., 39. a 59. Mrňa, 29. Fajčák, 620 divákov

POVAŽSKÁ BYSTRICA - PREŠOV 0:6, konečný výsledok série 0:3
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Panteri nastúpili do zápasu za nepriaznivého stavu v sérií zápasov 2:0 pre Prešov, ale od prvej minúty bolo vidieť, že nechceli byť v zápase tým horším celkom. Bojovali od začiatku, čo sa im aj prvé dve tretiny darilo, v bráne ich podržal Hričina, ale s pribúdajúcimi minútami im ubúdali sily a Prešovčania po strelení gólov dokázali odkontrolovať zápas do víťazného konca. Tým sa pre Považsko Bystričanov skončila sezóna 1. BUDIŠ hokejovej ligy, na rozdiel od Prešovčanov, ktorí pokračujú naďalej v boji o Tipsport ligu.
HK ‘95 Považská Bystrica - HC Prešov Penguins 0:6 (0:1, 0:1, 0:4) - konečný výsledok série 0:3, Prešov postúpil do semifinále
Góly:
39. a 48. Jokeľ, 16. Mikolášek, 49. Solomončak, 54. Bylina, 60. L. Klíma, 124 divákov

HC Topoľčany - HK Skalica 5:1 (2:1, 2:0, 1:0) - stav série 1:2
Góly:
6. a 11. Hain, 31. a 51. F. Nemček, 32. Laššo - 16. Š. Petráš, 1980 divákov