BUDIŠ 1. Hokejová liga - 53. kolo: Koniec topoľčianskej neporaziteľnosti

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Topoľčianska veľmi obdivuhodná séria neporaziteľnosti sa skončila po deviatich víťazných zápasoch. V predposlednom 53. kole základnej časti BUDIŠ 1. Hokejovej ligy prehrali Topoľčany so Skalicou 4:5 po predĺžení a pripísali si aspoň bod. Spišiaci uspeli v Michalovciach 4:1. V ďalších dvoch zápasoch už vyhrali domáce tímy. Trnava zdolala Považskú Bystricu 4:2 a Detva vyhrala nad Martinom 6:2.

53. kolo:

TRNAVA - POVAŽSKÁ BYSTRICA 4:2
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
Domáci začali zápas veľmi zle, keď už po trinástich sekundách prekonal z úniku brankára Paleček. Inkasovaný gól sa prejavil na Gladiátoroch, ktorým viazla kombinácia a nevychádzalo im ani zakončenie. V 15. minúte navyše zvýšil Kubiš na 2:0 z pohľadu hostí a na pár minút mali opäť viac z hry. Beták v 19. minúte zmaril veľkú šancu, ale z následnej akcie už sa tešil zo zníženia Szalay. Prestávka domácim pomohla na upratanie hláv a hneď prvú presilovku sa im podarilo využiť, keď Kompasa zblízka prekonal Glemba. Krátko na to šli do vedenia po dorážke Hrbáčika - 3:2. V 30. minúte vytiahol Košarišťan betón proti strele Palečka z prečíslenia, neskôr Považania nastrelili konštrukciu jeho brány. V tretej tretine sa striedali akcie zo strany na stranu, Trnave sa ale v 48. minúte podarilo vsietiť štvrtý gól. Hru potom kúskovali vylúčenia a Považania sa nedokázali dostať do tlaku potrebného na zníženie či vyrovnanie.
HK Gladiators Trnava - HK '95 Považská Bystrica 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)
Góly:
19. Szalay, 23. Glemba, 24. Hrbáčik, 48. Schmidt - 1. Paleček, 15. Kubiš, 152 divákov

TOPOĽČANY - SKALICA 4:5  po predĺžení
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC 07 Orin Detva
Obe družstvá začali stretnutie v rýchlom tempe, ktoré si udržali až do konca stretnutia. V prvej tretine mali domáci viac z hry ako hostia. Domáci až v 8. min prekonali brankára hostí po akcii celého útoku Kluka, Tabi akciu zakončil Kalináč. Hostia odpovedali na tento gól v 12. min po rozohrávke Smatanu na Kučeru akciu zakončil Knyazev. Svoj druhý gól dali domáci využitím presilovej hry 5 proti 4 v 15. min, keď brankár Račko našiel voľného Podstaveka, ten vysunul na modrej čiare čakajúceho Nemčeka a ten prekonal brankára hostí. Hostia odpovedali v 27. min po akcii Vaškovič, Petráš akciu zakončil Vereš. Domáci svoj tretí gól dali v 40. min po akcii Gašparovič našiel Klenku a ten prekonal brankára hostí. V tretej tretine začali tlakom hostia a v 41. min sa ujali vedenia gólom Knyazeva. Domáce družstvo vyrovnalo stav stretnutia
v 53. min, keď Nitriansky posunul puk na Priganca a ten dal vyrovnávajúci gól. Stretnutie prešlo do predĺženia. V predĺžení sa obe družstva striedali v útokoch, ale v 62. min sa podarilo hosťom skórovať po akcii Vereš a Škapík zakončil prudkou strelou Vaškovič. Obaja brankári - domáci Račko a hosťujúci Petrík boli najväčšou prekážkou pre útočníkov oboch družstiev.
HC Topoľčany - HK Skalica 4:5 po predĺžení (2:1, 1:1, 1:2 - 0:1)
Góly:
8. Kalináč, 15. Nemček, 40. Klenko, 53. Priganc - 12. a 53. Kňazev, 41. a 62. Vaškovič, 27. Vereš, 1450 divákov

HC 07 Orin Detva - MHC Martin "B" 6:2 (0:0, 2:0, 4:2)
Góly:
45. a 60. Poliaček, 29. Srnka, 32. Valjent, 57. Török, 58. Videlka - 48. Babka, 49. Simon, 293 divákov

44. kolo:

MICHALOVCE - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 1:4
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Michalovčania proti súperovi, s ktorým trikrát v rade predtým ťahali za kratší koniec povrazu nezačali najlepšie. Hostia boli za aktivitu odmenení v siedmej minúte, kedy sa presadil Ondrej Štefanka. Zemplínčania odpovedali šancou Fajčáka, viac gólových tutoviek si však v prvej šancí vytvorili Spišiaci. Vartovník ani Ondov ale v stopercentných šanciach neskórovali, za čo ich potrestal presilovkovým gólom v sedemnástej minúte Martin Drotár. Gól však domácich nenabudil, ba naopak. V oslabení totiž inkasovali z podobnej situácie, keď sa opäť presadil Ondrej Štefanka. Domácim hokejistom nevyšla hlavne druhá časť, kedy mohli viackrát inkasovať. Michalovčanom sa absolútne nedarilo a nič nevyťažili ani z troch presilových hier. Zaujali akurát žŕdky po strelách Ščurka a Hančáka, na druhej strane do žŕdky Dzúrovej brány mieril aj Vartovník. V 38. minúte nechali domáci trestuhodne preniknúť kapitána Spišiakov Ľubomíra Vaica, ktorý už nezaváhal (1:3). Nepriaznivý stav neprinútil Michalovčanov v záverečnej tretine k väčšej aktivite. Hostia tak držali zápas vo svojich rukách a svoje víťazstvo ešte zvýraznili, keď sedem minút pred koncom Ondov pečatil na konečných 1:4.
HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Góly:
17. Drotár - 7. a 19. O. Štefanka, 38. Vaic, 53. M. Ondov, 480 divákov