BUDIŠ 1. Hokejová liga - 52. kolo: Považská Bystrica senzačne zdolala Prešov

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Hráči Považskej Bystrice v deväťgólovej prestrelke zdolali už istého víťaza základnej časti BUDIŠ 1. Hokejovej ligy. V súboji s vedúcim Prešovom zvíťazili 5:4. Pre oba tímy to bola generálka pred nadchádzajúcou vzájomnou sériou v prvom kole play-off. Topoľčany si udržali svoju neporaziteľnosť z posledných týždňov, keď vyhrali v Detve 3:2 po nájazdoch. Trnava uspela na Spiši 2:1 a Michalovce zdolali Martin "B" 7:1.

52. kolo:

DETVA - TOPOĽČANY 2:3 po samostatných nájazdoch
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
V šlágri kola pod Poľanou diváci v prvej tretine gól nevideli. Skóre otvoril až pred koncom druhej tretiny domáci Torok. V tretej tretine hostia otočili zápas zásluhou Podstavka a Kluku. Domáci vyrovnali delovkou obrancu Frederika Fekiača. V predĺžení gól nepadol a v samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve hostí Nemček.
HC 07 Orin Detva - HC Topoľčany 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0, 0:1)
Góly:
39. T. Török, 54. F. Fekiač - 45. Podstavek, 53. Kluka, rozhodujúci sam. nájazd F. Nemček

POVAŽSKÁ BYSTRICA - PREŠOV 5:4
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Obe mužstvá si zmerajú sily aj v prvom kole play-off a tomu zodpovedal aj opatrný začiatok zápasu. Po pomalšom rozbehu domáci využili početné výhody, ktoré im darovali nedisciplinovaní hostia. V druhej tretine hostia pridali v korčulovaní a na dôraze, boli strelecky aktívnejši, no v branke domácich stál dobre a spoľahlivo chytajúci Kompas. Svojim výkonom podporil bojovne hrajúcich spoluhráčov, ktorí zaslúžene dotiahli zápas do víťazného konca.
HK ‘95 Považská Bystrica - HC Prešov Penguins 5:4 (3:1, 1:1, 1:2)
Góly:
9. a 50. Ján Pardavý ml., 11. a 38. J. Kubiš, 10. Paleček - 14. Šaršok, 32. Simčák, 57. M. Kokavec, 59. Valečko, 123 divákov

MICHALOVCE - MARTIN "B" 7:1
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
V zápase dvoch tímom okupujúcich opačné póly v tabuľke sa hralo od začiatku podľa nôt michalovskej Dukle. Tá diktovala tempo hry a jej hráčky si vytvárali jednu šancu za druhou. V štvrtej minúte Kubát nahadzoval puk na bránu a Fajčák ho poslal za chrbát bezmocného Orčíka. Martinský brankár sa nestihol ani spamätať a už inkasoval po druhýkrát. V siedmej minúte totiž zakombinoval prvý útok a na konci krásnej akcie bola presná koncovka Giľáka. Následne Michalovčania trochu dvoma nevyužitými presilovkami a hlavne nepremenenými šancami urazili šťastenu, čo sa im vypomstilo v osemnástej minúte, kedy z presilovky znížil Simon. V druhej tretine domáci opäť tlačili, no najskôr si netykali s koncovkou. Postupne totiž gólové šance spálili Giľák, Ščerbák aj Mrňa. Česká posila si všetko vynahradila v 28. minúte, keď dorazila puk za chrbát bezmocného martinského brankára. Toho následne neprekonali Banovský, Lantoš ani Mrňa. V 37. minúte už ale rezerva Martina kapitulovala. Fedorko sa uvoľnil pri mantineli a popod betóny Orčíka strelil štvrtý gól Dukly. Tá do konca druhej tretiny ešte raz skórovala, keď sa presadila aj ďalšia nová posila - Rus Vorobjev. Ani v tretej časti sa obraz hry nezmenil. Michalovčanom tentoraz dobre vyšli aj presilovky, v ktorých gólovo udreli Ščurko a Mrňa. Dukla tak v pohodovom tempe zvíťazila 7:1 a nebyť nepremenených šancí, mohol byť rozdiel v skóre aj dvojciferný.
HK Dukla Michalovce - MHC Martin "B" 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)
Góly:
28. a 54. Mrňa, 4. Fajčák, 7. Giľák, 37. Fedorko, 39. Vorobiov, 49. Ščurko - 19. F. Šimon, 512 divákov

Dohrávka 43. kola:

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - TRNAVA 1:2
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Je ťažké tvrdiť, že sa na Spiši hral prvoligový hokej. Hra sa odohrávala medzi modrými čiarami, sporadicky museli zasahovať brankári, tí však boli na svojich postoch oporami. Prvá tretina priniesla len málo vzruchu, domácich brzdila aktívna obrana Gladiátorov po celej ploche ihriska. Obraz hry sa v druhej tretine zmenil. Domáci pridali na dôraze, prinútili hostí produkovať chyby. Najväčšiu vyrobili v 23. min, keď na lavicu trestaných zasadli naraz dvaja, no domáci výhodu presilovky o dvoch hráčov nevyužili. No a potvrdilo sa pravidlo nedáš-dostaneš. Najprv v 27. min Hrbáčik strelil úvodný gól zápasu a v 35. min Beták zvýšil na 0:2. O dve minúty sa konečne podarilo skórovať aj domácim. Pri presilovke hostí vo vlastnom oslabení Mikula znížil na 1:2. Tretia tretina sa vrátila do obrazu tej prvej, hralo sa znovu medzi obrannými modrými čiarami. Pribudlo vylúčených hráčov, najmä u domácich to vlastne pribrzdilo snahu o vyrovnanie. Boli momenty, kedy sa žiadal aj gól, ale to však riešil dobre chytajúci Juríček. Nakoniec ani hra bez brankára nepriniesla pre domácich aspoň vyrovnanie, a tak Gladiátori si odniesli zo Spiša všetky tri body a treba dodať, že zaslúžene. Ich hra bola sympatická predovšetkým preto, že viac chceli. Domáci sa teda rozlúčili v základnej časti prehrou, škoda, divák chcel vidieť víťaznú rozlúčku. Teraz je treba sa pripraviť na vyraďovacie boje. Na výber súpera si budú musieť počkať do konca základnej časti. Prakticky bez toho, aby ovplyvnili umiestnenie mužstiev, majú "na výber" Michalovce alebo Detvu.
HK Spišská Nová Ves - HK Gladiators Trnava 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Góly:
36. D. Mikula - 27. Hrbáčik, 35. Szalay, 250 divákov