BUDIŠ 1. Hokejová liga - 51. kolo: Prešov a Topoľčany natiahli víťazné série

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - V piatok bolo na programe jedno z posledných kôl základnej časti BUDIŠ 1. Hokejovej ligy. Spišiaci zdolali Považskú Bystricu 7:4, Trnava uspela v Martine 3:2. Hokejisti Prešova a Topoľčian natiahli svoje obdivuhodné víťazné série. Prešovčania zdolali Skalicu 9:4 a vyhrali jedenásty z ostatných dvanástich zápasov. Topoľčany prekvapujúco zdolali Michalovce 3:2 a vyhrali ôsmy zápas za sebou.

PREŠOV - SKALICA 9:4
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Zápas začal v miernejšom tempe, no Prešovčania boli častejšie pri puku a niekoľkokrát ohrozili brankára. Do vedenia ale išla Skalica, keď zaváhanie Gavaliera využil Vereš. Záhorákov to nakoplo a domáci sa nevedeli chytiť. Až v 10. minúte sa ocitol sám pred bránkou Jokeľ, avšak puk mu ušiel. Potom však musel Prešov hrať dve minúty v trojici. Hostia poriadne zavreli súpera a hneď v úvode presilovky nastrelili tri tyčky. V 13. minúte využil enormný tlak Skalice Škápik. Znížiť mohol o minútu Šaršok. Podarilo sa to ale až v 15. minúte Jokeľovi. „Tučnici“ zvýšili aktivitu, vyrovnať sa im ale do prestávky nepodarilo.
Druhú tretinu začala Skalica ďalšou presilovkou, v ktorej bola opäť veľmi nebezpečná. Početnú výhodu mali aj domáci, nič v nej ale nevymysleli. Následne videli diváci pekné akcie na oboch stranách. Prešov mal aj ďalšiu presilovku, no vôbec sa mu nedarilo. Skaličania si verili a v 32. minúte mal ďalšiu dobrú príležitosť Pavešic. O minútu na to sa ale dostali pod tlak a tečom vyrovnal Jokeľ a načal gólový uragán. Netrvalo dlho a v 34. minúte poslal domácich do vedenia Solomončak. Hneď však mohlo byť vyrovnané
keď po strele Ivčiča zvonila tyčka. Mohlo byť aj 4:2, keď Šimčák netrafil prázdnu bránu. Na ľade sa začalo iskriť a po menšej šarvátke videli diváci hru 4 na 4 a v nej gól Mikoláška. Záhoráci síce neskladali zbrane, no v 38. minúte inkasovali aj po piatykrát, keď z neprehľadnej situácie vyťažil Abdul. Po oddychovom čase hostia okamžite znížili zásluhou Vereša. Deväť sekúnd pred koncom tretiny bolo už 4:5 keď medzi betóny Gavaliera sa trafil Smetana.
Tretia tretina začala nebezpečnými príležitosťami oboch tímov. Skaličania ale pozabudli v 44. minúte na Jokeľa, ten sa v nájazde nemýlil a skompletizoval hetrik. Hneď na to pridal siedmy gól Solomončak a zdalo sa byť vymaľované. V 47. minúte vytiahol Petrík parádny zákrok a zabránil ôsmemu gólu. Diváci sa už začali baviť ako v Prešove už dlho nie a celým štadiónom sa ozýval spev fanúšikov. Na nálade domácim pridali ďalšie dva góly v podaní Kokavca a Bylinu. Štadiónom sa niesli mexické vlny a hráči sa bavili hokejom. Zápas sa skončil za mohutného potlesku divákov, Prešov vyhráva základnú časť 1. ligy po dlhých trinástich rokoch!
HC Prešov Penguins - HK Skalica 9:4 (1:2, 4:2, 4:0)
Góly:
15., 22. a 44. O. Jokeľ, 34. a 45. Solomončak, 37. Mikolášek, 38. Abdul, 52. M. Kokavec, 52. Bylina - 7. a 39. Vereš, 13. Škápik, 40. R. Smetana

TOPOĽČANY - MICHALOVCE 3:2
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Pre domácich bolo stretnutie o postúpení v tabuľke a všetko podriadili tomuto cieľu. Vo vyrovnaných prvých minútach sa presúvala hra z jednej tretiny do druhej. Viac šťastia mali domáci, keď v 15. min po rozohrávke Kluka-Nemček zakončil Podstavek. Hostia vyrovnali stav stretnutia v 17. min znovu po akcii celého útoku Ščurko-Mráz akciu zakončil Vorobyev. V druhej tretine v peknom stretnutí dali domáci svoj druhý gól v 30. min po rozohrávke Podstavek-Nemček zakončil Tabi. Hostia v tretej tretine zvýšili svoj tlak, ale gól na vyrovnanie dali až v 50. min Ščurkom po prihrávke Seluyanova pri hre 4 na 4. V posledných minútach domáci vyvinuli tlak na bránu hostí a v 58. min dal Podstavek po samostatnej akcii tretí gól domácich. Hostia si vzali oddychový čas v čase 58:49 a odvolali brankára. Do konca tretiny sa už stav stretnutia nezmenil.
HC Topoľčany - HK Dukla Michalovce 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly:
15. a 58. Podstavek, 30. Tábi - 16. Vorobiov, 50. Ščurko, 1085 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - POVAŽSKÁ BYSTRICA 7:4
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Aj keď hokej je rýchla hra, predsa len po otvorení zápasu v strede ihriska dať gól za 8 sekúnd, je to viac ako kuriózne. Toto sa podarilo hosťom z Považskej Bystrice. Po niekoľkých pokusoch zbaviť hostí puku, Paleček bol najrýchlejší a otvoril skóre stretnutia. O necelú minútu Kubiš fauloval a domáci Štefanka využil presilovku na vyrovnanie - 1:1. V 6. min hostia znovu ponúkli domácim presilovku a Lesňák otočil skóre zápasu na stranu domácich. V 18. min hostia faulovali prenikajúceho Vaica a ten z nariadeného trestného strieľania sa nemýlil. O necelú minútu Štefanka pridal štvrtý gól.
V druhej tretine sa hra mierne vyrovnala. Domáci ju otvorili 5. gólom z hokejky Finduru. Po góle sa hostia rozhodli brániť domácu rozohrávku už v útočnej tretine a domácim to začalo robiť problémy pri zakladaní útokov. V 27. min. Lukáš Dolinajec strelil druhý gól hostí. Tretia tretina priniesla vyrovnaný zápas čo sa týka hry, ale aj skóre. Najprv domáci zvýšili tretím gólom Štefanku na 6:2. Hostia odpovedali druhým gólom Lukáša Dolnajca na 6:3. V 57. min Dmitriev zvýšil na 7:3 a v 58. min Milan Dolinajec uzavrel skóre zápasu v pomere 7:4. Víťazstvo domácich je plne zaslúžené. Nebol to však oslňujúci výkon ani jedného z aktérov.
HK Spišská Nová Ves - HK ‘95 Považská Bystrica 7:4 (4:1, 1:1, 2:2)
Góly:
2., 19. a 47. O. Štefanka, 7. Lesňák, 18. Ľ. Vaic, 22. Findura, 57. Dmitriev - 27. a 49. L. Dolinajec, 1. Paleček, 58. M. Dolinajec, 240 divákov

MARTIN "B" - TRNAVA 2:3
Dopisovateľ: Daniel Modrovský, MHC Martin "B"
Domáci hokejisti opäť neustrážili úvod stretnutia a od začiatku 5. minúty prehrávali po góle Szalaya, ktorý obstrelil domáceho gólmana. O päť minút neskôr ale dokázal pomýliť brankára hostí Babka a začínalo sa od začiatku. V druhej tretine dokázali martinskí hokejisti profitovať z dvojnásobnej presilovej hry. Škokor pohodlne dokončil domácu akciu. V 34. minúte ale počas signalizovaného trestu využil prečíslenie Lukačovič a výsledkom 2:2 skončilo aj druhé dejstvo. V tretej tretine domáci pozabudli na Betáka, ktorého gól napokon rozhodol o bodovom zisku pre Trnavu. V závere totiž domácim chýbalo i kúsoček šťastia, pričom im nepomohla ani power-play. Martin tak opäť doma podľahol svojmu súperovi o gól.
MHC Martin "B" - HK Gladiators Trnava 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Góly:
10. D. Babka, 30. Škokor - 5. Szalay, 34. Lukačovič, 46. Beták , 53 divákov