BUDIŠ 1. Hokejová liga - 46. kolo: Považská Bystrica prekvapila Michalovce

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Hokejisti Považskej Bystrice zdolali v 46. kole BUDIŠ 1. Hokejovej ligy hráčov Michaloviec 4:2 a pripravili tretiemu tímu tabuľky nečakanú prehru. Detva uspela v Trnave taktiež 4:2, Skaličania vyhrali na Spiši 3:1. V dohrávke 19. kola si Prešov bez problémov poradil s Martinom "B" 5:0 a udržal sa na prvej priečke v tabuľke.

46. kolo:

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - SKALICA 1:3
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Prvá tretina zápasu priniesla hokej slabej úrovne. Hralo sa síce hore-dole, ale bez výraznejšieho ohrozenia jednej či druhej brány. Hostia mali miernu prevahu, častejšie skúšali pozornosť domáceho brankára, ten však bol pozorný a nedovolil hosťom skórovať. Najväčší rozruch v prvej tretine prinieslo prvé vylúčenie domáceho hráča, pričom hostia si výhodu presilovky preniesli aj do druhej tretiny v jednej minúte. Krátko po prestávke v 21. min. Škápik otvoril skóre stretnutia. Domáci predali na dôraze, chyba v obrane im však zastavila rozlet, keď na prihrávku Kučeru spoza brány nakorčuľoval Pavešic a Surák nemal šancu na prudkú a presnú strelu - 0:2. V 35. min Surák zázračným spôsobom zabránil gólu, keď vyrazil puk lietajúci ponad hlavy hráčov až na tretíkrát. Domáci ani v tretej tretine nedokázali nájsť ten správny rytmus. Viazla kombinácia, jednotlivé formácie boli oproti predošlým zápasom premiešané kvôli zraneniam a maródke, a tak hostia mali uľahčenú úlohu získať plný počet bodov. V 49. min najprv pri vlastnom oslabení zvýšil Vereš na 0:3. Domáci sa predsa len dočkali, keď 1 sekundu po skončení presilovky stanovil skóre zápasu Štrauch na 1:3. V 47. min domáci nedokázali využiť ani výhodu o dvoch hráčov v trvaní 71 sek. Víťazstvo hostí je zaslúžené, domáci podali jeden z najslabších výkonov na domácom ľade. Veľkú radosť mal Fan klub Skalice, ktorý slušným a silným povzbudzovaním určite pomohli svojim miláčikom, a tak cesta domov na Záhorie bola určite veselá.
HK Spišská Nová Ves - HK Skalica 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Góly:
49. R. Štrauch - 21. Škápik, 26. Pavešic, 49. Vereš, 350 divákov

TRNAVA - DETVA 2:4
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
Trnave sa podarilo v úvode zápasu zaskočiť súpera, bola aktívnejšia a dostala sa do vedenia. Detva sa pred bránu poriadne dostala až v presilovke v 8. minúte a takmer vyrovnala, ale Šimonova strela ostala na bránkovej čiare. Vzápätí zabránil gólu Trnavy v oslabení Hataš bránením Okoličányho. V druhej tretine už sa Okoličány tešil z gólu a jeho tím tak viedol 2:0. Říha v 29. minúte z brejku trafil len žŕdku, ale hostia si puk ešte rozohrali a nakoniec práve Říha našiel pred bránou voľného Töröka a ten prekonal Juríčka strelou z prvej. Trnava sa následne bránila a pri oslabení Glemba trafil žŕdku a hneď na to mu v dorážke na prázdnu bránu famóznym zákrokom zabránil Škorvánek. Práve tu sa zápas lámal, keď Trnave nevyšli ďalšie strely a následne sa z vyrovnania tešil Gašpar. V tretej tretine Detva udrela dvoma gólmi krátko po sebe, na ktoré už Trnava nedokázala nájsť odpoveď. Najmä v obrane hrali hostia veľmi dobre a po druhý raz brali z Trnavy všetky tri body.
HK Gladiators Trnava - HC 07 Orin Detva 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Góly:
5. Schmidt, 24. D. Okoličány - 29. T. Török, 38. Gašpar, 50. Srnka, 51. P. Huňady, 185 divákov

POVAŽSKÁ BYSTRICA - MICHALOVCE 4:2
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Prvú tretinu boli hostia z Michaloviec aktívnejším tímom, ale vyloženejšie šance mala domáca Považská Bystrica. Brankár Michaloviec Trenčan však predviedol niekoľko dobrých zákrokov. Od druhej tretiny boli iniciatívnejší domáci Panteri, ktorí väčšiu snahu po víťazstve pretavili do troch strelených gólov. V tretej tretine dokázali domáci udržať tempo, potvrdili to 4. gólom a za svoju aktivitu a väčšiu túžbu po víťazstve si zaslúžia 3 body.
HK ‘95 Považská Bystrica - HK Dukla Michalovce 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Góly:
29. Trenčan, 32. M. Záborský, 34. Švantner, 53. Kubiš - 5. Slimák, 30. Giľák, 123 divákov

19. kolo:

PREŠOV - MARTIN 5:0
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Prešov bol od úvodu zápasu aktívnejší a mal jasne navrch. Martinčania chvíľu odolávali, no tlak domácich narastal a v 7. minúte otvoril skóre po neprehľadnej situácii Kokavec. O necelú minútu zvýšil na 2:0 po peknej kombinácii Jokeľ. „Tučniaci“ následne trocha poľavili v hre a až na šancu Kokavca nemali vážnejšie príležitosti. Martin sa dostával do útočného pásma len veľmi sporadicky. Tretí gól pridal v presilovke vďaka výbornej práci Obšuta útočník Chalupa.
Začiatok druhej tretiny otvorila sľubne vyzerajúca presilovka domácich. V 25. minúte mal gól na hokejke Obšut, no trafil len masku brankára. Orčík neskôr čaroval pri tutovke Pulščáka. Prešov ostreľoval bránku, no štvrtý presný zásah pridal až v 32. minúte Šimčák. Martin mohol ďakovať len gólmanovi, že bol stav pomerne prijateľný – 0:4.
Posledné dejstvo už nemalo veľký náboj, Prešov bol naďalej lepší, no nehral naplno. Martin sa presadiť nevedel. Domáci sa pokúšali pridať ešte nejaký gól, no nepadalo im to úplne podľa predstáv. V polovici tretiny sa pripomenuli niekoľkými pokusmi aj Martinčania. „Tučniaci“ trochu zapli, no pribrzdili ich vylúčenia a dokonca hrali 38 sekúnd v trojici. Ani to však hosťom ku gólu nepomohlo. Prešov ešte zvýšil gólom Obšuta v poslednej sekunde na konečných 5:0 a zaknihoval pohodlné víťazstvo.
HC Prešov Penguins - MHC Martin "B" 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Góly:
7. M. Kokavec, 8. Jokeľ, 20. S. Chalupa, 32. Šimčák, 60. Obšut