BUDIŠ 1. Hokejová liga - 45. kolo: Topoľčany zdolali Prešov jediným gólom

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - V súboji medzi Topoľčanmi a vedúcim tímom tabuľky BUDIŠ 1. Hokejovej ligy Prešovom muselo rozhodnúť až predĺženie. V zápase 45. kola totiž v riadnom hracom čase nepadol ani jeden gól z hry. Topoľčany napokon zvíťazili 1:0 práve v predĺžení. Detva nastrieľala na Spiši domácim osem gólov a Michalovce v Trnave šesť a Skalica v Martine taktiež šesť.

TRNAVA - MICHALOVCE 2:6
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
Trnava vstúpila do zápasu veľmi zle. V 3. minúte využili Michalovce výhodu pri signalizovanom vylúčení na otvorenie skóre. Neskôr Trnave nevyšla presilovka a hneď po jej skončení a prečíslení zvýšili hostia na 2:0. V 15. minúte dvoma rýchlymi gólmi Gladiátori vyrovnali a v 16. mohli ísť aj do vedenia, ale Mravova prihrávka v brejku Rehovi nesadla. Na druhej strane už Giľákova strela prešla za Košarišťana. Druhá tretina pokračovala v rýchlom tempe, Michalovce ukázali kvalitu, lepšie bránili a ľahšie útočili. V 27. minúte Banovský vymietol vinkel, v 36. neuspel Cútt v nájazde. Tretiu tretinu už kúskovali vylúčenia. V závere ešte mali domáci šancu pri presilovke posilnenej o šiesteho hráča, ale Michalovce si výhru ustrážili. Naopak, puk do prázdnej brány natrikrát poslal Drotár a ešte so sirénou na 2:6 upravil Banovský.
HK Gladiators Trnava - HK Dukla Michalovce 2:6 (2:3, 0:1, 0:2)
Góly:
15. D. Schmidt, 15. Beták - 27. a 60. Banovský, 3. Lučnikov, 11. Fajčák, 18. Giľák, 60. Drotár, 165 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - DETVA 3:8
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Výsledok prvej tretiny rozhodli presilovky, v ktorých oba góly strelili Detvanci. Po opatrnom úvode, oba kolektívy pozorne si strážili obrannú modrú a zakladali nebezpečné protiútoky. Hostia mali na začiatku tretiny miernu prevahu, domáci brankár bol však pozorný. V 7. min domáci zakombinovali pred Škorvánkom a po prihrávke Dmitrieva si vychutnal Vantroba brankára hostí. O tri minúty hrali hostia presilovku a po 18 sekundách Gachulinec vyrovnal. Domáci sa snažili strhnúť vedenie na svoju stranu, nevyužili ani tri výhody o jedného hráča, naopak, hostia vo svojej druhej presilovke šli do vedenia gólom Töröka. Domácim sa hra nedarila, viazla kombinácia, len ťažko hľadali cestu pred Škorvánka. V 25. min zvýšil Žilka na 1:3 a domáci striedali Riečického. Do bránky nastúpil Surák a o necelé dve minúty pridal Hataš 4. gól. Po štvrtom góle brali domáci oddychový čas v snahe zastaviť hostí v ďalšom skórovaní. Domáci pridali na dôraze, čiastočne im k tomu pomohlo vylúčenie Škvaridla a v 38. min Štefanka využil zlú rozohrávku hostí a po samostatnej akcii znížil na 2:4. V závere tretiny Mačkovič vyhodil puk cez ochranné sklo, a tak domáci
nastupovali do poslednej tretiny s výhodou jedného hráča na 56 sekúnd, ale bez skórovania. Naopak, hostia už v 42. min zvýšili na 2:5. Domácim sa podarilo o minútu znížiť na 3:5, ale to bol posledný gól z ich strany. Hostia ovládli celé klzisko a s pravidelnosťou v čase postupne zvyšovali skóre zápasu. V 52. min Zorvan, v 55. min Gašpar a v 60. min Žilka uzavrel skóre zápasu. Víťazstvo hostí je zaslúžené, domácim sa zápas vôbec nevydaril. Diváci opúšťali štadión veľmi smutní.
HK Spišská Nová Ves - HC 07 Orin Detva 3:8 (1:2, 1:2, 1:4)
Góly:
7. Vantroba, 38. O. Štefanka, 43. Řezač - 16. a 42. B. Srnka, 25. a 60. J. Žilka, 10. Gachulinec, 27. Hataš, 52. Zorvan, 55. R. Gašpar, 390 divákov

TOPOĽČANY - PREŠOV 1:0 po predĺžení
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Stretnutie lepšie začali domáci - počas celej prvej tretiny mali prevahu, ale dobre chytajúci brankár hostí likvidoval ich šance. Obaja brankári mali svoj deň a za svoj chrbát v riadnom hracom čase nepustili puk. Druhá i tretia tretina bola obrazom prvej tretiny a akcie oboch družstiev dvíhali divákov zo sedadiel. V slušne hranom stretnutí ani jedno družstvo nevyužilo presilovú hru. Do predĺženia družstvá išli oslabené o jedného hráča takže sa hralo 3 na 3. Hosťom vypršal dvojminútový trest v 60:43 a domácim v čase 62:24. Hostia túto možnosť na skórovanie nevyužili. V čase 64:24 za domácich skóroval Kalináč, ktorý rozhodol o víťazstve domácich a dvoch bodoch do tabuľky, po peknej prihrávke od Pekarčíka. Domáci diváci si predsa len na koniec stretnutia zakričali gól.
HC Topoľčany - HC Prešov Penguins 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Gól:
65. M. Kalináč, 830 divákov

MARTIN B - SKALICA 2:6
Dopisovateľ: Daniel Modrovský, MHC Martin "B"
Skalica vstúpila do stretnutia aktívne, v úvodnej tretine sa jej ale nepodarilo prekonať domáceho brankára. Na úvodný gól preto museli hostia čakať do konca 22. minúty, kedy Kučera otváral skóre. Domácim sa podarilo vyrovnať pred koncom prvej polovice hry. Nauš dokázal po ľade prekonať hosťujúceho brankára. Odpoveď hostí bola okamžitá. Romančík a po ňom aj Vaškovič mali dostatok času i priestoru dokončiť jednotlivé akcie. V 35. minúte využil presilovú hru Knyazev, čo znamenalo už trojgólové vedenie pre hostí. V 53. minúte vykresal iskierku nádeje pre domáci tím Rudzan, Kotzman ale vzápätí kontroval. V závere tretej tretiny domáci ešte odvolali brankára, Romančík už ale len pečatil skóre do prázdnej bránky. Martin tak napokon podľahol Skalici 2:6.
MHC Martin "B" - HK Skalica 2:6 (0:0, 1:4, 1:2)
Góly:
30. Nauš, 53. Rudzan - 31. a 58. M. Romančík, 22. Kučera, 32. Vaškovič, 35. Kňazev, 55. P. Kotzman, 72 divákov