BUDIŠ 1. Hokejová liga - 43. kolo: Topoľčany zaskočili Detvu

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Topoľčany vynikajúco zvládli druhú tretinu v zápase 43. kola BUDIŠ 1. Hokejovej ligy proti Detve, keď nedávnemu lídrovi tabuľky strelili len v prostrednej časti 5 gólov a celý zápas vyhrali jednoznačne 6:2. Michalovce zvíťazili na martinskom ľade 6:0 a Prešov zdolal Považskú Bystricu 5:4 po predĺžení. V predohrávke 52. kola vyhrali Spišiaci v Trnave 4:1.

43. kolo:

MARTIN - MICHALOVCE 0:6
Dopisovateľ: Daniel Modrovský, MHC Martin
Michalovce boli favoritom stretnutia a vstúpili do neho naozaj výborne, keď im stačili presne tri minúty na otvorenie skóre. Na druhý gól si hostia museli počkať do záveru prvého dejstva. Banovský tvrdou strelou prekonal Orčíka a pripísal si druhý gól v zápase. Martin držal s Michalovcami krok prakticky celé dve tretiny, zlomil ho ale tretí gól štyri sekundy pred koncom prostrednej časti. Giľák stál na konci akcie, ktorá mu pripravila vyloženú pozíciu. V 43. minúte Luchnikov prekonal domáceho brankára štvrtýkrát. V závere zápasu sa už zdalo, že by sa mohol zrodiť výsledok 0:4, Kohutiar ale nepovedal ešte posledné slovo v tomto stretnutí. Martin mal v zápase výhodu šiestich presilových hier, ani jednu z nich ale nedokázal premeniť. Naopak, 25 sekúnd pred koncom hry mu unikol Ščurko, ktorý svoj nájazd zakončil gólom. Martin podľahol Michalovciam 0:6, mal však v hre aj pekné momenty, ktorým ale chýbala presnejšia koncovka.
MHC Martin "B" - HK Dukla Michalovce 0:6 (0:2, 0:1, 0:3)
Góly:
4. a 20. Banovský, 40. Giľák, 43. Lučnikov, 58. R. Kohutiar, 60. L. Ščurko, 47 divákov

TOPOĽČANY - DETVA 6:2
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
V prvej tretine hrali obe družstvá rýchly hokej. Ale šance, ktoré mali, nepremenili na strelenie gólu. Obe družstvá držali obaja brankári. Ako prví skórovali domáci v druhej tretine v 23. min, keď po peknej akcii Hudec, Kohút skóroval Kalinač. Druhý gól domácich padol v 29. min po akcii Dobrý, Priganc zakončil Pekarčík. Svoj tretí gól dali domáci z presilovej hry 5 na 3 - v 31. min Hegyi dal puk na Nitrianskeho, ten ho posunul Pekarčíkovi, a ten nedal šancu brankárovi hosti. Hostia znižovali stav stretnutia v 37. min - Říha vysunul Škvaridla, ten poslal puk na Zorvana a ten prekonal domáceho brankára. V 39. min domáci znovu využili presilovú hru po spolupráci Ďurčo, Šimun, zakončoval Tabi. Stav v druhej tretine upravili domáci ešte v 39. min - Priganc, Dobrý - akciu zakončil Pekarčík. V tretej tretine hostia využili presilovú hru a v 45. min znižovali stav stretnutia svojím druhým gólom po spolupráci Říha, Gachulinec zakončil Srnka. V 60. min domáci stanovili výsledok stretnutia gólom Beráka po spolupráci Hain, Šťastný.
HC Topoľčany - HC 07 Orin Detva 6:2 (0:0, 5:1, 1:1)
Góly:
29. a 39. Pekarčík, 23. M. Kalináč, 31. J. Ďurčo, 39. Tábi, 60. Berák - 37. Zorvan, 45. Srnka, 630 divákov

PREŠOV - POVAŽSKÁ BYSTRICA 5:4 po predĺžení
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Prešov začal aktívnejšie a najmä tretia formácia sa dostala do tlaku pred bránkou. Považania si vytvorili šance v presilovke, Švihálek však podržal svoj tím. Hostia išli do vedenia po chybe Hopkoviča a v 9. minúte viedli gólom Zlochu. „Panterov“ presný zásah naštartoval a ďalej hrali snaživý hokej. To vypústilo do vylúčenia domácich, ktorí akoby neboli vo svojej koži. V presilovke dokonca inkasovali druhýkrát, Považská Bystrica sa dostala do tlaku a Švihálka prekonal Švantner. Prešov odpovedal z rýchleho brejku v 17. minúte zásluhou Chalupu. Následne sa síce dostal viac do tempa, hostia však pozorne bránili a udržali si najtesnejšie vedenie.
„Tučniaci“ začali druhú tretinu peknou akciou Prokopa, ktorý vymietol pavučinu z brány Kompasa a vyrovnal. Považská však nezložila zbrane a hneď na to pohrozil Doljanec. V 23. minúte zvonila tyčka po strele Kokavca, o minútu a pol vychytal Kompas v tutovke Abdula a následme bránku minul Bylina. V 33. minúte mali Považania dávku šťatia a po dvoch odrazoch puku ich poslal do vedenia Miro. Onedlho bolo 4:2, keď Záborský prepálil Švihálka a vyhnal ho z brány. Odpovedať mohol Mikolášek, lenže trafil iba Kompasa. Prešov sa trápil, nepomohla mu ani presilovka.
Prešov sa musel tlačit dopredu a pred Kompasom bolo od prvej minúty tretieho dejstva rušno. Domácim to ale nešlo, trápili sa aj v presilovke, počas ktorej dokonca takmer z protiútoku inkasovali. V 49. minúte poskakoval puk na prešovskej bránkovej čiare a domáci ho ledva vyhodili. O minútu na to sa už ale tešili zo zníženia po výbornej práci Abdula. Ten istý hráč sa dostal do dobrej strely v 52. minúte, no neprestrelil. Nepodarilo sa to ani Kokavcovi a hostia mali aj kus šťastia. Až v 56. minúte náš kapitán dostal puk do čistej šance a nezaváhal – 4:4. „Panterov“ mohol vrátiť do vedenia Kubiš, Gavalier ho však vychytal. Prešov získal presilovku a Kompas čaroval proti Obšutovi a Chalupovi. Neskôr vychytal aj ďalšiu preljádu šancí. Duel dospel do predĺženia. V ňom mali štyri obrovké šance Jokeľ so Šimčákom, no akoby im nebolo súdené dať gól. Víťazstvo Prešovu zabezpečil až po nádhernom sóle Prokop. Domáci s ťažkosťami, no predsa porazili Považskú Bystricu.
HC Prešov Penguins - HK ‘95 Považská Bystrica 5:4 po predĺžení (1:2, 1:2, 2:0 - 1:0)
Góly:
21. a 63. J. Prokop, 17. S. Chalupa, 49. Abdul, 56. M. Kokavec - 8. J. Zlocha ml., 15. Švantner, 33. Ľ. Miro, 35. M. Záborský, 665 divákov

Predohrávka 52. kola:

TRNAVA - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 1:4
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
Trnava do zápasu vletela aktívne, gól už v prvej tretine strelil Jurák. Prakticky z prvej strely na bránu Spišiaci vyrovnali, keď Lesňák využil chybu v strednom pásme. Domáci zahodili v prvej tretine množstvo šancí. Keby skóre ukazovalo aj 4:2, nik by sa nemohol sťažovať. No na nešťastie pre domácich bol stav 1:1. Napokon práve zahodené šance v prvej tretine Trnavu mrzeli. Na začiatku druhej tretiny Spišskej nebol uznaný gól pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Hostia sa ale neskôr dostali do vedenia dvoma gólmi v oslabení krátko po sebe, keď v oboch prípadoch potrestal chybu Trnavy únikom Dmitrijev, pričom v prvom ešte prihrával pri prečíslení dva na nula Vartovníkovi. V závere tretiny, opäť po chybe, upravil na 1:4 Hamráček. Niekoľko sekúnd pred koncom znížil Glemba, ale jeho gól sa hlavný rozhodca rozhodol neuznať pre prihrávku rukou. V tretej tretine už sa Spišiaci viac sústredili na obranu a využívali individuálne chyby Trnavy. Dôležitý duel napokon ukočírovali k svojej výhre.
HK Gladiators Trnava - HK Spišská Nová Ves 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)
Góly:
1. Jurák - 3. a 38. Hamráček, 26. Vartovník, 29. Dmitriev, 151 divákov