BUDIŠ 1. Hokejová liga - 42. kolo: Považská Bystrica jednoznačne zdolala Spišiakov

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Hráči Považskej Bystrice po ôsmich predošlých prehrách zvíťazili vo veľkom štýle. Favorizovaných Spišiakov zdolali v 42. kole BUDIŠ 1. Hokejovej ligy jednoznačne 5:1! Trnava nadelila martinskej rezerve desiatku. Prešovčania uspeli v Skalici po výhre 6:4, čím potvrdili momentálnu vedúcu pozíciu. Michalovce vyhrali nad Topoľčanmi 3:2 po samostatných nájazdoch.

POVAŽSKÁ BYSTRICA - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 5:1
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Panteri začali zápas vo vysokom tempe, čoho výsledkom boli tri góly v bráne Spišiakov v prvej tretine. Na druhej strane sa o viacero výborných zákrokov postaral brankár panterov, Kompas. Bystričania hrali celý zápas s nasadením a chuťou, čoho výsledkom je víťazstvo 5:1.
HK ‘95 Považská Bystrica - HK Spišská Nová Ves 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Góly:
4. Trenčan, 6. M. Záborský, 9. J. Kubiš, 46. Švantner, 54. Paleček - 35. Hamráček, 101 divákov

TRNAVA - MARTIN B 10:2
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
V prvej polovici zápasu bol Martin ešte zdatným súperom Trnave. Robil jej problém pri prechode stredným pásmom a pomerne dobre bránil aj obranné. Po góle na 2:1 sa ale domáci zobudili, zvýšili tempo a hostia už nestíhali. Napokon po prvý raz v sezóne inkasovali desiatku.
HK Gladiators Trnava - MHC Martin "B" 10:2 (2:0, 5:2, 3:0)
Góly:
17. a 44. Okoličány, 29. a 50. Glemba, 29. a 32. Hrbáčik, 12. Poláček, 31. D. Schmidt, 36. Čunderlík, 54. Ševčík - 26. Sladkovský, 34. Šalka, 175 divákov

MICHALOVCE - TOPOĽČANY 3:2 po samostatných nájazdoch
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Pred preriedenými tribúnami sa v prvej polovici zápasu hral síce svižný hokej, no bez väčších šancí na oboch stranách. Aj preto si brankári dlhší čas držali čisté kontá. Prvú vážnejšiu šancu si domáci hokejisti vypracovali až v 25. minúte, keď obrane „Žochárov“ unikol Martin Drotár, ktorý ale samostatný únik do gólu nepretavil. Podobne dopadol o niekoľko desiatok sekúnd aj Radovan Cútt, Polačekovu strelu zastavila žŕdka. Za nepremenené šance prišiel „topoľčianský“ trest. Najskôr v 34. minúte v presilovej hre Ďurčo otvoril skóre a v 38. minúte v ďalšej presilovke skóroval aj Dominik Hegyi. Michalovčania tak museli v záverečnej časti otáčať dvojgólové manko. To sa im nepodarilo skresať v presilovke štyroch proti trom, no následne Tomáš Banovský aj napriek tomu, že bol faulovaný, dostal puk do siete. V ďalších minútach sa začal michalovský boj proti obrane hostí. Tá viackrát len tak - tak odolala, no nakoniec druhýkrát inkasovala, keď 36 sekúnd pred koncom brankára Račka opäť prekonal Tomáš Banovský. V predĺžení mali viac z hry domáci, gól ale nestrelili, o víťazovi tak museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V nich bol úspešný v tretej sérii akurát Tomáš Banovský, ktorý tak zavŕšil svoje hetrik a rozhodol o tom, že dva body ostávajú na Zemplíne.
HK Dukla Michalovce - HC Topoľčany 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0, 1:0)
Góly:
43., 60. a rozhodujúci sam. nájazd: Banovský - 34. Ďurčo, 38. Hegyi, 410 divákov

SKALICA - PREŠOV 4:6
Text: Vladimír Miček, HK Skalica
V Skalici videli diváci nadpriemerný prvoligový hokej, ku ktorému prispeli obe mužstvá. Úvod stretnutia vyšiel lepšie domácim, ktorý zaskočili Tučniakov aktívnou hrou a nepúšťali ich pred Patrika Romančíka. Hosťom sa naskytla dobrá príležitosť na skórovanie v 7. minúte, keď musel na trestnú Michal Romančík. Lenže domáci Hluch vybojoval puk vo vlastnom pásme, spolu so Škápikom a Vaškovičom prečíslili hostí a Hluch otvoril skóre stretnutia. O pár minút si zbytočne neudržal nervy hosťujúci kapitán Kokavec a musel predčasne pod sprchy. Hostí akoby tento moment nakopol, začali byť aktívnejší a pri druhej presilovej hre sa im podarilo vyrovnať. V závere mali obrovskú šancu Záhoráci pri hre 5 na 3, ale puk nedokázali dotlačiť do opustenej bránky.
V druhej časti pokračovali Skaličania minútu s výhodou o dvoch hráčov, ale už z nej nič nevyťažili a potom zaúradovali Prešovčania. V priebehu necelých troch minút strelili tri góly, keď pri všetkých troch góloch v podstate dorážali do prázdnej bránky. Tréner Oremus zareagoval oddychovým časom a
výmenou Košúta za Romančíka v bránke. Lenže o tri minúty sa Prešovčania radovali opäť a so Záhorákmi to nevyzeralo dobre - 1:5. Lenže nezložili zbrane a podarili sa im streliť dva zlepené góly zásluhou Halabrína a Kučeru a donútili zobrať oddychový čas aj hosťujúcu lavičku.
Do záverečnej časti vlietli domáci s veľkou chuťou, ale Gavalier dlho odolával. Až v 50. minúte sa presadil Kučera a z jasného zápasu bola dráma. Domáci tlačili, vytvorili si viacero nádejných príležitostí, ale bez gólového efektu. Najväčšia príležitosť sa im naskytla necelých päť minút pred koncom, keď sa Halabrín dostal až pred brankára a Hopkovič ho zastavil iba za cenu trestného strieľania. To však mladý útočník nepremenil. V posledných troch minútach siahol tréner Oremus na hru bez brankára, ale napriek enormnej snahe sa už Skaličanom nepodarilo skórovať, naopak inkasovali v poslednej minúte do prázdnej bránky.
HK Skalica - HC Prešov Penguins 4:6 (1:1, 2:4, 1:1)
Góly:
31. a 50. Kučera, 8. Hluch, 30. Halabrín - 16. a 60. O. Jokeľ, 23. Chalupa, 23. Šimčák, 26. Abdul, 29. Šaršok, 542 divákov