BUDIŠ 1. Hokejová liga - 30. kolo: Detva si udržala prvú priečku, Topoľčany deklasovali Martin

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Hokejisti Detvy zvíťazili na Považí 5:2 a udržali sa na prvom mieste tabuľky BUDIŠ 1. Hokejovej ligy. Bolo to už ich siedme trojbodové víťazstvo v sérii. Michalovce zdolali Skalicu 3:1 a Trnava si rovnakým výsledkom poradila s Prešovom. Topoľčany si tiež pripísali tri body, keď rezerve Martina nastrieľali 8 gólov.

MICHALOVCE - SKALICA 3:1
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
V kríze hrajúci Michalovčania pokračovali v prvej tretine v kŕčovitom hernom prejave, ktorý sa ale po troch prehrách z ostatných štyroch zápasov dal očakávať. Domáci síce mali viac z hry, aj viac striel na bránu, do čistej šance sa nedostali. No a keď na druhej strane nepresne mieril v prečíslení dvoch na jedného Vaškovič, prvá tretina sa skončila bez gólov. V podobnom duchu začala aj druhá tretina. Michalovčania sa stále na ľade hľadali, čo hostia využili na otvorenie skóre duelu, keď sa v 26. minúte presadil Tomáš Hluch. Až potom sa naplno rozbehol michalovský stroj, ktorý začal svojho súpera valcovať. Michalovčania síce nevyužili faul Kellersteina, no po jeho návrate na ľade nahodil puk spoza brány Peter Slimák a Ladislav Ščurko vyrovnal na 1:1. Po pol hodine hry putoval na trestnú lavicu Škápik a Dukla presilovku expresne rýchlo využila, keď už po piatich sekundách prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste od modrej Peter Slimák. Ešte predtým mal gól na hokejke práve vylúčený Škápik, ktorý ale v presilovke netrafil odkrytú bránu. Michalovčania pokračovali do konca druhej časti v aktívnej hre a mohli pridať aj ďalšie góly, proti bol ale brankár Patrik Romančík. Tretia tretine priniesla síce menej kvalitný, no bojovný hokej. Lepšie v nej začali domáci, ktorí naďalej búšili do súpera v snahe, pridať upokojujúci gól. Ten sa nakoniec podarilo dosiahnuť v 50. minúte Martinovi Drotárovi, ktorý spomedzi kruhov namieril presne -3:1. Po jeho presnom zásahu Skaličania vrhli všetky sily do útoku, no nepodarilo sa im streliť ani kontaktný gól a zápas tak skončil dvojgólovým michalovským víťazstvom.
HK Dukla Michalovce - HK Skalica 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly:
29. Ščurko, 32. Slimák, 50. Drotár - 26. Hluch, 550 divákov

TRNAVA - PREŠOV 3:1
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
Trnava nečakala, čo spraví favorit, od úvodu viac tvorila hru a snažila sa o góly. V prvej tretine Gladiátori prestrieľali súpera 15:9. Najväčšie šance v tejto časti hry nevyužili Glemba, Okoličány či Čunderlík. Juríček musel čeliť jedinej veľkej príležitosti Prešova, ktorú si vytvoril v presilovke. V druhej tretine už prekonal Švihálka strelou z kruhu Szalay. Netrvalo dlho a Prokop parádičkou vyrovnal. V 34. minúte mohol zvrátiť stav Abdul, ale z jeho dvoch akcií nezapršalo. Tretia tretina bola párkrát prerušená pre ošetrenie hlavného rozdhocu. Po druhej pauze Trnava vletela do hry a po presilovkovej strele Čunderlíka sa pred bránou zorientoval Beták – 2:1. Trnava si dlho vedenie strážila. Bez problémov sa ubránila oslabeniu a nepustila k dráme Prešov ani v záverečnej hre bez brankára. Naopak, puk do opustenej brány nasmeroval Jurák.
HK Gladiators Trnava - HC Prešov Penguins 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly:
22. Szalay, 49. Mrázik, 60. Jurák - 24. Prokop, 169 divákov

TOPOĽČANY - MARTIN 8:0
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Domáce družstvo začalo tlakom na bránu hosti, ale prvú vyloženú šancu mali hostia v 3. min, ale domácich podržal brankár Halo. Domáci dávali svoj prvý gól až v 8. min, keď prudkou strelou pod hornú týč otvoril skóre domáci odchovanec Hruška po prihrávke Kalináča. Druhý gól padol o dve minúty v 10. min po prihrávke od Hudeca skóroval Hrudík. V druhej tretine sa zrýchlila hra najmä zo strany hostí, ale domáci zachytávali ich útoky a prechádzali do rýchlych protiútokov a v 26. min skóroval Dobrý. V 29. min zvyšoval stav stretnutia Hrudík. V 31. min upravoval stav stretnutia na 5:0  Pekarčík. V tretej tretine v 43. min dával gól Gašparovič. Hoci sa hostia snažili, góly dávali len domáci hráči - v 45. min dal gól Kalinač a na konci tretiny upravil skóre na 7:0 v  60. minúte Nitriansky. Hoci bolo málo vylúčených hráčov, ani jedno družstvo nevyužilo presilovú hru na gól.
HC Topoľčany - MHC Martin "B" 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Góly:
10. a 29. Hrudík, 8. M. Hruška, 26. Ľ. Dobrý, 31. Pekarčík, 43. J. Gašparovič, 45. Kalináč, 60. Nitriansky, 560 divákov

POVAŽSKÁ BYSTRICA - DETVA 2:5
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Domáci hráči v prvej tretine nevyužili tri čisté gólové šance, čo poukázalo na ich streleckú mizériu. Počtom striel sa vyrovnali Detvancom, ale efektivita a využívanie šancí bolo lepšie na strane hráčov Detvy. V poslednej tretine mali domáci dvojnásobný počet striel ako hráči Detvy, ale aj tak ju prehrali 0:2. Opäť dostali 3 góly v početnej nevýhode. Podľa priebehu zápasu by si domáci minimálne remízu zaslúžilli.
HK ‘95 Považská Bystrica - HC 07 Orin Detva 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Góly:
18. F. Hudec, 28. Paleček - 11. a 38. F. Šedivý, 37. Srnka, 50. F. Fekiač, 52. Videlka, 143 divákov