BUDIŠ 1. Hokejová liga - 28. kolo: Michalovce víťazne na Považí

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Vedúci tím tabuľky HK Dukla Michalovce dokázal po dvoch prehrách opäť bodovať naplno, keď v 28. kole BUDIŠ 1. Hokejovej ligy zvíťazil v Považskej Bystrici 3:1. Na víťaznej vlne je momentálne aj Prešov po výhre v Martine 6:2, ako aj Detva po víťazstve 3:2 v Trnave. Skaličania si odviezli tri body zo Spišskej Novej Vsi vďaka výsledku 4:2 a dostali sa na štvrté miesto v tabuľke práve pred svojho dnešného súpera.

TRNAVA - DETVA 2:3
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Trnava
Zápas sa hral v rýchlom tempe, od začiatku sa bolo na čo pozerať. V 6. minúte bol Szalay v útoku faulovaný a nariadené trestné strieľanie využil strelou medzi betóny. Práve pri jeho vylúčení Detva vyrovnala, keď Čunderlík zlomil hokejku, nevyhodil tak puk, a hostia ho vrátili do hĺbky pásma na osamoteného Gašpara, ktorý si Juríčka vychutnal blafákom. Druhú tretinu začali oveľa lepšie hostia, viac korčuľovali a dostávali sa viac do šancí. Jednu z nich po prihrávke na protipohyb využil Škvaridlo. Trnava sa zobudila až po polovici zápasu, zvýšila tempo, čo prinieslo ovocie v podobe šancí. Veľakrát ale mierili Gladiátori tesne mimo. V tretej tretine sa Petro tešil po nenápadnej strele z kruhu, ktorá Juríčkovi narobila problémy. Puk len vyrazil do vzduchu a následne mu spadol za chrbát. Hru potom kúskovali vylúčenia, pri hre štyroch proti trom sa Okoličánymu vydaril ideálny teč, puk dvihol pod brvno a dal tak domácim nádej na vyrovnanie. Trnava sa ale ešte dvakrát musela brániť oslabeniu a Detva si napokon svoju tesnú výhru ustrážila.
HK Gladiators Trnava - HC 07 Orin Detva 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly:
6. Szalay, 50. Okoličány - 9. R. Gašpar, 26. T. Škvaridlo, 43. J. Petro, 205 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - SKALICA 2:4
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Prvá tretina priniesla vyrovnanú hru. Oba kolektívy sa snažili hrať útočný hokej s pomerne dobrými príležitosťami na obidvoch stranách. Skóre otvorili domáci, keď presilovú hru využil Vaic po prihrávkach Cvengroša a Hamráčka. Bola to ukážkovo prevedená presilovka za 37 sekúnd. V 7. min domáci zaváhali s rozohrávkou a hosťujúci Hluch vyrovnal. Do konca prvej tretiny obe mužstvá mali výhodu presilovky o jedného hráča, ale ani jeden ju nevyužil. Hostia v druhej tretine vysunuli obranu do útočnej tretiny, čo robilo domácim problém pri rozohrávke. Na druhej strane sa otvoril priestor pre rýchle protiútoky. Domáci Gilák pri jednom striedaní dvakrát nakorčuľoval pred bránku hostí, Romančík však jeho nájazdy kryl. Naplnilo sa nedáš-dostaneš. V 28. min Cvengroš na obrannej modrej váhal s rozohrávkou, stratil puk a Brodek strelil druhý gól hostí. Tretia tretina sa podobala na tú druhú. Domáci sa snažili vyrovnať, hostia naopak viac-menej bránili výsledok. Keď sa už zdalo, že domáci preberajú iniciatívu, v 55. min ich hostia schladili tretím gólom. Domáci tréner v čase 58:24 pri vylúčení Dvonča odvolal brankára, aby sa domáci pokúsili vyrovnať. Výsledkom však bol gól do prázdnej bránky domácich na 1:4. Päť sekúnd pred koncom sa domácim predsa len podarilo streliť gól, ale ten už vlastne nič neriešil. Domáci teda nedokázali odčiniť prehru s Detvou, naopak, stratili ďalšie 3 body v domácom prostredí, a tak ponúkli štvrté miesto v tabuľke práve Záhorákom.
HK Spišská Nová Ves - HK Skalica 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Góly:
5. Ľ. Vaic, 60. Klinga - 7. Hluch, 28. Brodek, 55. Vaškovič, 60. P. Horváth, 350 divákov

MARTIN - PREŠOV 2:6
Dopisovateľ: Daniel Modrovský, MHC Martin
Martin mal v krátkom období šancu oplatiť Prešovu prehru z jeho ľadu, už prvé vylúčenie na jeho strane ale prinieslo gól v Žingorovej bránke. Kokavec len musel správne nastaviť hokejku a hostia viedli o gól. Po necelých troch minútach sa ale začínalo odznova. Poliaček dokázal využiť cit pre hru a domáci mohli oslavovať. Nie však nadlho pretože Šimčák pridal druhý gól Prešova. Na tretí gól sa čakalo do 27. minúty. Prokop pri prečíslení pred bránkou dokonale znechutil domácim hru pretože o 93 sekúnd inkasovali aj štvrtý gól, tentoraz zásluhou Mikulu. Viac gólov druhá tretina nepriniesla, v tretej opäť úradoval Šimčák, ktorý dosledoval strelu spoluhráča. Rovnako ako on, i domáci Poliaček si v rozpätí niekoľkých sekúnd pripísali druhý gól v stretnutí. Poliaček ich na to potreboval presne 27 po piatom góle súpera. V 59. minúte doplatil na hru so zdvihnutou hokejkou hosťujúci Pavúk, domáci Brveník si za to vyslúžil štvorminútový trest. V samom závere napokon pridal šiesty gól Prešova po prudkej strele Valečka, hostia si teda odniesli domov body i keď domácim treba uznať, že sa ani v oklieštenej zostave súpera nezľakli.
MHC Martin "B" - HC Prešov Penguins 2:6 (1:2, 0:2, 1:2)
Góly:
7. a 49. Poliaček - 5. Kokavec, 12. a 48. Šimčák, 27. Prokop, 29. Mikula, 60. Valečko, 49 divákov

POVAŽSKÁ BYSTRICA - MICHALOVCE 1:3
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Dnes sa niesol zápas v znameni brankárov, keď podali výborné výkony. Domácich podržal hlavne v prvej a druhej tretine Kompas, keď inkasoval iba v oslabeni. V tretej tretine zas podržal hostí brankár Trenčan, keď sa domáci nepresadili ani z trestného strielania. Rozhodli presilové hry hostí, keď dvakrát využili vylúčenie domáceho hráča Hriňu.
HK '95 Považská Bystrica - HK Dukla Michalovce 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly:
60. Niník - 3. Cútt, 24. Kubát, 58. Kohutiar, 125 divákov