BUDIŠ 1. Hokejová liga - 27. kolo: šesť trnavských gólov Michalovciam

BRATISLAVA (SZĽH) - Trnavčania pripravili Michalovciam druhú prehru v rade. V 27. kole BUDIŠ 1. Hokejovej ligy viedli nad lídrom tabuľky už 5:0, hosťom sa v záverečných minútach podarilo výsledok aspoň viditeľne skorigovať a zápas sa skončil 6:3. Skaličania si odvážajú z Martina vysokú výhru 9:4. Detva uspela na Spiši 5:1 a Prešov v Topoľčanoch 4:3.


Radosť Trnavčanov po góle na 5:0. Foto: HK Trnava

TRNAVA - MICHALOVCE 6:3
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Trnava
Trnava od úvodu stíhala korčuľovať s favoritom, takže sme videli dynamickú hru so streleckými šancami na oboch stranách. Obrany sa činili, najmä v prvej tretine, no predsa sa Gladiátorom podarilo využiť zaváhanie pri striedaní hostí a Jurák otvoril skóre. Druhá tretina patrila Trnave, Jurák zvýšil na 2:0. Viackrát však Dzúr podržal svoj tím a držal ich v nádeji pred treťou tretinou. V nej ale hneď na začiatku Jurák využil presilovku a zároveň tak skompletizoval hetrik. Trnava pridala ešte dva góly a v 51. minúte viedla pohodlne 5:0. Za tohto stavu poľavila, hostia sa viac dostávali pred Škorvánka a záver sa tak niesol v znamení menšej gólovej prestrelky. Domáci si ale vedenie ustrážili a porazili Duklu 6:3.
HK Gladiators Trnava - HK Dukla Michalovce 6:3 (1:0, 1:0, 4:3)
Góly:
5., 36., 41. a 51. Jurák, 48. Okoličány, 53. Mrava - 53. L. Ščurko, 54. M. Drotár, 56. Cútt, 185 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - DETVA 1:5
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Od začiatku sa hralo rýchle na oboch stranách a dá sa povedať, že s viacerými príležitosťami, lenže mušku mali obaja veľmi vychýlenú. Čo prešlo, to likvidovali brankári. Domáci mali výhodu presilovky o dvoch hráčov v trvaní 38 sekúnd, no nevyužili ani následnú skrátenú 5 na 4. V 9. min hrali domáci ďalšiu presilovku, ale bez efektu. Za to zvykne prichádzať trest, a to stalo sa v 16. min, keď hostia využili presilovku za 26 sekúnd. Po vzornej spolupráci Török streli prvý gól hostí. Druhú tretinu začali hostia zostra a v 6. min už viedli 0:3. V 29. min využili domáci presilovku o dvoch  hráčov, keď pri presilovke domácich 5 na 4 nedisciplinovane zahral Srnka a ponúkol domácim možnosť znížiť stav stretnutia. Po peknej kombinačnej akcii a po nezištnej prihrávke Vaica strelil Findura prvý gól domácich. V 34. min však hostia znovu zvýšili svoj náskok na rozdiel 3 gólov. Po góle striedal Hudáček Riečického v bránke domácich a do konca druhej tretiny si udržal čisté konto po niekoľkých výborných zákrokoch. Domáci do tretej tretiny nastúpili s odhodlaním vrátiť sa do zápasu, snažili sa hrať rýchlo dopredu, chybovali však v obrannej činnosti, a preto mladý Hudáček mal čo robiť, aby domáci neinkasovali. Detvanci si disciplinovane strážili daný stav a v 58. min ho piatym gólom zveľadili. Víťazstvo hostí je zaslúžené.
HK Spišská Nová Ves - HC 07 Orin Detva 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)
Góly:
29. M. Findura - 34. a 58. V. Fekiač, 16. T. Török, 23. Hrušík, 26. R. Gašpar, 520 divákov

MARTIN - SKALICA 4:9
Dopisovateľ: Daniel Modrovský, MHC Martin
Gólovú úrodu prinieslo stretnutie medzi Martinom a Skalicou, i keď spokojnejší museli byť práve hostia. Tí sa hneď od úvodu pohrávali s domácou obranou výsledkom čoho boli dva rýchle góly Romančíka a Kučeru. Po nich si domáci tréner zobral oddychový čas. V 10. minúte už hostia vyhrávali o tri góly keď si Kučera vychutnal i domáceho brankára. V 17. minúte sa do listiny strelcov zapísal aj Vaškovič. Úvod druhého dejstva domácim nevyšiel. Už po 57 sekundách hry prekonal Bernáta hosťujúci Brodek. Šiesty gól sa následne podarilo streliť Halabrínovi, domácim sa podarilo skórovať až pred koncom prvej polovice hry. Šalka využil zaváhanie pred bránkou Skalice. Odpoveď Vereša však trvala iba 50 sekúnd. V 33. minúte počas presilovej hry strelil druhý gól domáceho tímu obranca Mendel, záver druhej tretiny ale patril Skalici. Kučera najskôr skompletizoval hetrik a v 40. minúte si druhý presný zásah pripísal Brodek. V tretej tretine pôsobili hokejovejším dojmom domáci hráči. Tí sa ani za nepriaznivého stavu nevzdávali čoho výsledkom bol najskôr gól Ferleťáka a potom aj Rudzana. Martin si tak v otvorenej partii pripísal na svoje konto prehru 4:9.
MHC Martin "B" - HK Skalica 4:9 (0:4, 2:5, 2:0)
Góly:
30. Šalka, 33. Mendel, 46. Ferleťák, 57. Rudzan - 7., 11. a 36. Kučera, 21. a 40. Brodek, 6. M. Romančík, 17. Vaškovič, 24. Halabrín, 31. R. Vereš, 53 divákov

TOPOĽČANY - PREŠOV 3:4
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Domáce družstvo stretnutie začalo tlakom s ktorého vyťažili i prvý gól v 7. min, keď skóre otvoril Tabi po prihrávke Šťastného. V 19. min znovu Tabi dal v stretnutí svoj druhý gól po rozohrávke Laššo, Prignac. Hostia dávali svoj kontaktný gól tiež ešte v 19. min, keď Abdul po prihrávke od Šimčáka dal kontaktný gól do šatne. Po nástupe do druhej tretiny hostia prevzali iniciatívu a v druhej tretine mali prevahu. Domáci mali vylúčeného hráča v 23. min a hostia využili túto presilovku na strelenie vyrovnávajúceho gólu 8 sekúnd pred skončením presilovky Mikoláškom po samostatnej akcii. V 32. min hostia znovu skórovali a ujali sa vedenia Mikoláškom, ktorý zakončoval po prihrávke od Mikulu. Svoj štvrtý gól dali hostia v 36. min z hokejky Bylinu. Domáci vstúpili do tretej tretiny s odhodlaním vyrovnať a s vystriedaným brankárom, keď do brány nastúpil Halo, ale strelecká muška zlyhávala, a čo prešlo vychytal brankár hostí Švihálek. Domáci mali možnosť hrať presilovky, ale ani jednu nevyužili na strelenie gólu. V 49. min po spolupráci mladých hokejistov domácich dal Šťastný gól po prihrávke od Pekarčíka. V 59. min domáci odvolali brankára, ale vyrovnávajúci gól sa im už nepodarilo streliť.
HC Topoľčany - HC Prešov Penguins 3:4 (2:1, 0:3, 1:0)
Góly:
7. a 19. Tábi, 49. Peter Šťastný - 25. a 32. Mikolášek, 20. Abdul, 36. Bylina