BUDIŠ 1. Hokejová liga - 26. kolo: Spišiaci uspeli v Michalovciach

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Prekvapením 26. kola BUDIŠ 1. Hokejovej ligy je víťazstvo Spišskej Novej Vsi v Michalovciach. Hostia po výhre 4:3 pripravili lídrovi súťaže iba piatu prehru v tejto sezóne. Druhým prekvapením je vysoká výhra Považskej Bystrice nad Trnavou (7:2). Topoľčany zvíťazili v Skalici 3:2 po samostatných nájazdoch a Detva zdolala Martin 3:0.

SKALICA - TOPOĽČANY 2:3 po samostatných nájazdoch
Dopisovateľ: Miroslav Minďáš, HK Skalica
Čo dodať. Tri rôzne tretiny s rozuzlením v prospech hostí. Prvá tretina duelu Skalice a Topoľčian bola herne vyrovnaná. Šance boli na oboch stranách, ale gólmani si podržali čisté konto. Prostredná časť zápasu vyšla lepšie domácim. A zaslúžene. Boli aktívnejší, hrali lepšie a gólmi Brodeka a Ivičiča v priebehu 35 sekúnd si vybudovali solídny základ do záverečnej tretiny. Ale ten sa doslova rozsypal v rozmedzí 28 sekúnd v 45. minúte. Hostia dvakrát skórovali Šubom a Tábim a Skaličanov do poriadne rozhodilo. Neboli schopní poriadne vystreliť na bránku súpera a hostia boli na koni. Skóre 2:2 vydržalo do konca riadnej hracej doby a nerozhodlo sa ani v predĺžení. Samostatné nájazdy lepšie zvládli hostia a získali bod navyše.
HK Skalica - HC Topoľčany 2:3 po sam. nájazdoch (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0, 0:1)
Góly:
24. Brodek, 25. P. Ivičič - 45. Šuba, 45. Tábi, rozh. sam. nájazd Nemček

POVAŽSKÁ BYSTRICA - TRNAVA 7:2
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
V prvej tretine využili domáci presilové hry a z 0.1 otočili na 3:1. V druhej tretine hostia znížili na 3:2 v presilovej hre, keď prekonali stuhnutého Kompasa .Tretia tretina patrila lepšie hrajúcim panterom, keď sa presadili aj strelecky a záverečnu gólovú bodku stanovil Zlocha, keď pekným sólom cez celú plochu nedal brankárovi hostí šancu.
HK ´95 Považská Bystrica - HK Gladiators Trnava 7:2 (3:1, 1:1, 3:0)
Góly:
14. a 54. M. Záborský, 15. a 40. D. Trenčan, 13. Paleček, 54. L. Klíma, 60. J. Zlocha - 4. Kamenický, 39. Jurák

DETVA - MARTIN 3:0
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
Do stretnutia vstúpili lepšie domáci, ktorí zatlačili súpera, ale nedokázali mladého Pavlasa prekonať. Príležitosť sa im naskytla v 4. min., keď hrali presilovku, ale neúspešne. Následne presilovku hrali aj hostia, ale tí pochodili rovnako. Mohli aj inkasovať, keď brejku mali možnosť skórovať Gašpar a Viktor Fekiač, ale mladý brankár chytila dobre. V druhej polovici prvej tretiny zamestnávali brankára hostí strely Gachulinca a s Kanaetom, ale ani tie sa neskončili gólom. V 13. min. našiel Torok medzi kruhmi Srnku. Jeho strela prepadla Pavlasovi za chrbát a domáci sa tak radovali.  
Na začiatku druhej časti aktívny Olejník neprekonal na dvakrát Rosandiča, ktorý bol na kolenách, ale podaril si. Domáci aj v tejto časti hry boli aktívnejším celkom. Korunovať sa im podarilo aktivitu v 29. min., keď od hornej tyčky poslal puk do brány Gachulinec. Ten istý hráč vysunul v 34. min. v oslabení Hrušíka, ktorý svoj nájazd premenil a Detva tak viedla už o tri góly. Domáci obranca Gachulinec mal na svojom konte už svoj tretí bod v zápase. Tretia tretina sa len dohrávala a viacej hráči sedeli na trestne lavici ako hrali. Okrem dvojminútových trestov dostal Brveník aj osobný 10 minútový. V závere sa nič vážne neudialo a tak Detva si pripísala povinné tri body.
HC 07 Orin Detva - MHC Martin "B" 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Góly:
13. Srnka, 29. Gachulinec, 34. Hrušík

MICHALOVCE - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 3:4
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Východoslovenské hokejové derby začalo v pomalšom tempe. Prvú šancu si vypracovali hostia, keď Giľák v dobrej pozícii minul Trenčanovu svätyňu. Na druhej strane pri Riečickom najskôr nepochodil Zdenek Král, po ňom sa neujala ani aktivita Ladislava Ščurka a po preštrikovaní sa cez obranu nepremenil šancu ani Tomáš Banovský. V dvanástej minúte sa už ale skóre menilo, keď strelu Fajčáka dorazil do siete Ladislav Ščurko. Michalovčania mohli pridať ďalší gól pri vylúčení Cvengroša, no presilovku nevyužili a ihneď po jej skončení mohli aj inkasovať, Cvengroš ale sám pred Trenčanom nezakončil presne. Domáci hokejisti začínali druhú tretine v presile, no prvé sekundy zahrali katastrofálne a Brejka z ničoho nič vo vlastnom oslabení vyrovnal. Ešte v následnej presilovke sa však skóre menilo, keď sa po spolupráci druhého útoku presadil Gleb Lušnikov - 2:1. Stále to však nebolo z michalovskej strany ono. Domáci hráči sa totiž dopúšťali hlúpych vylúčení, za ktoré pykali. Najskôr pri hre štyroch proti štyrom vyrovnal na 2:2 Lesňák a v 32. minúte išli dokonca Spišiaci do vedenia, keď vylúčenie Krála potrestal Giľák - 2:3, ktorý vyhnal Adama Trenčana z michalovskej brány. Vyrovnať mohol chvíľu pred koncom Radovan Cútt, Riečický bol ale pozorný, na druhej strane zlyhal v tutovke Klinga. Toho vychytal Trenčanov náhradník Roman Dzúr aj na začiatku tretej tretiny, no následne bol prikrátky na koncovku Hamráčka opäť v presilovke 2:4. Michalovčania odpovedali ihneď po dvadsiatich sekundách, keď Polaček krásne vysunul Ščurka a ten ponad Riečického vykresal iskierku nádeje - 3:4. V posledných minútach prišiel očakávaný tlak domácich, no Spišiaci si dali pozor a nakoniec tesné víťazstvo ubránili. Ba mohli zvíťaziť aj o dva góly, no Hamráčkov gól dve sekundy pred koncom hlavný arbiter Švajka neuznal pre posunutie prázdnej brány.
HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 3:4 (1:0, 1:3, 1:1)
Góly:
13. a 44. Ščurko, 21. Lučnikov - 21. Brejka, 30. Lesňák, 32. Giľák, 43. Hamráček