BUDIŠ 1. Hokejová liga - 17. kolo: Michalovce pokračujú na víťaznej vlne

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Hokejisti Michaloviec po zakopnutí v 15. kole na prešovskom ľade opäť pokračujú na víťaznej vlne. V piatkových zápasoch 17. kola BUDIŠ 1. Hokejovej ligy zvíťazili na Spiši 5:2 a pripísali si na svoje konto už dvanáste víťazstvo v pätnástich odohratých zápasoch. Rovnakým výsledkom zvíťazila aj Trnava nad Považskou Bystricou. Druhú výhru za sebou si pripísali Topoľčany nad Skalicou v predĺžení - 2:1. Súboj Detvy s Martinom "B" bol odložený.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - MICHALOVCE 2:5
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Od úvodného vhadzovania sa hral skutočne ligový hokej. Obe mužstvá hrali s chuťou, hralo sa hore dole s miernou prevahou domácich. V 6. min sa naskytla domácim presilovka, no vďaka pozornému Trenčanovi v bránke hostí ju nevyužili. Ani domáci Riečický sa nenudil, takže to bol vlastne súboj brankárov. V 13. min domáci Riečický len s námahou zastavil puk pred bránkovou čiarou. V 12. min najprv Vantroba a o 37 sekúnd Hamráček putovali na trestnú lavicu, a tak hosťom sa naskytla presilovka o dvoch hráčov v trvaní 83 sekúnd. V  18. min bola hra prerušená pre ošetrovanie hlavného rozhodcu, ktorého zasiahol puk do tváre. Po otvorení hry hostia výhodu presilovky premrhali a naopak v závere ponúkli domácim presilovku. Po 23 sekundách druhej tretiny mali pre zmenu domáci 50-sekundovú výhodu o dvoch hráčov, nevyužili ju a v 23. min Kohutiar otvoril skóre zápasu. Za zmienku
stojí nevyužitá príležitosť Lesňáka počas oslabenia po samostatnom nájazde a perfektnej prihrávke z obrannej tretiny domácich. Hostia najprv Cúttom zvýšili na 0:2 a o 3 minúty Bánovský zvýšil na 0:3. Domáci sa snažili, Trenčan bol však maximálne spoľahlivý. V 39. min po vhadzovaní prekvapil Riečického Kohutiar strelou od modrej - 0:4. Pre domácich to bol po druhej tretine krutý stav, pretože skóre nevystihuje dianie na ľade. Hostia hrali samozrejme uvoľnene, naďalej hrali svoju hru a dokázali, že prvé miesto v tabuľke nie je náhodné. Domáci predsa len v záverečnej tretine dokázali korigovať výsledok. Najprv Drotár zvýšil na 0:5, vzápätí Hamráček strelil prvý gól domácich a v 58. min domáci Klinga pečatil skóre zápasu. Hostia zvíťazili zaslúžene, najmä preto, že dokázali premeniť svoje príležitosti.
HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce 2:5 (0:0, 0:4, 2:1)
Góly:
46. Hamráček, 58. Klinga - 23. a 39. Kohutiar, 32. M. Baláž, 35. Dolgoš, 46. M. Drotár, 550 divákov

TRNAVA - POVAŽSKÁ BYSTRICA 5:2
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
Gladiátori začali útočne, na prvý gól si ale počkali do 7. minúty. Hneď po začiatku presilovky strieľal Reho od modrej a Schmidt puk tečoval do vinkla. V 14. minúte Jurák našiel pred bránou Rotha a ten z prvej zvýšil na 2:0. V druhej tretine hra trochu viazla, Trnava nevyužila dve väčšie šance a na druhej strane potrestal chybu Paleček. Odpoveďou bol ale ďalší presilovkový gól, keď Jurák prihral Okoličánymu medzi kruhy. Už o minútu pridal štvrtý gól taktiež spomedzi kruhov Glemba. Na začiatku tretej tretiny hostia opäť znížili, keď Juríčka prestrelil Záborský. Trnava im ale nedovolila nadýchnuť sa. Trojgólové vedenie jej vrátil švihom Mrava. Domáci mali väčší tlak v pásme, hostia ešte párkrát zahrozili z protiútokov. Skóre sa už ale nemenilo a Gladiátori po druhý raz v sezóne zvládli poraziť Považskú Bystricu.
HK Gladiators Trnava - HK ‘95 Považská Bystrica 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Góly:
7. D. Schmidt, 13. A. Roth, 34. Okoličány, 35. Glemba, 48. Mrva - 32. Paleček, 43. M. Záborský, 240 divákov

TOPOĽČANY - SKALICA 2:1 po predĺžení
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Prvú tretinu začali lepšie domáci a prekvapili súpera . V 10. min vyviezol puk z domácej tretiny Ficel, prihral Dobrému a ten prekonal dobré chytajúceho brankára hosti. Prvá tretina skončila s týmto skóre. V druhej tretine boli lepší hostia. Mali možnosť hrať štyri presilovky, ale ani jednu nepremenili na strelenie gólu. Domáci v druhej tretine hrali dve presilové hry, a taktiež ani jednu nepremenili na strelenie gólu. Takže výsledok zostal nezmenený. V tretej tretine hostia dohrávali presilovku a v 42. min ju doviedli do zdarného konca, keď akciu rozohral Mikeska, ten posunul puk Jančovi, ten prihral pred bránu Vaškovičovi, a ten zblízka prekonal domáceho brankára. Hostia mali možnosť hrať presilovú hru pri vylúčení domáceho hráča Krála za hru vysokou hokejkou na 4 minúty, ale znovu túto presilovku nevyužili na strelenie gólu a stretnutie prešlo do predĺženia. V predĺžení mali viac šťastia domáci a po rozohrávke Kalináč zakončil Podstavek a zabezpečil domácim dva body.
HC Topoľčany - HK Skalica 2:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Góly:
11. Ľ. Dobrý, 63. A. Podstavek - 42. Vaškovič, 450 divákov