BUDIŠ 1. Hokejová liga - 16. kolo: Topoľčany uspeli v Detve

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - V stredu večer sa hrali tri zápasy 16. kola BUDIŠ 1. Hokejovej ligy. Zaujímavé je, že v každom stretnutí uspeli hostia. Prekvapením je výhra Topoľčian v Detve 3:2 po predĺžení. Prešovčania zvíťazili na Považí vysoko 6:1 a Spišiaci v Trnave 4:2.

TRNAVA - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 2:4
Dopisovateľka: Dominika Haršáni, HK Gladiators Trnava
Prvá tretina sa niesla v znamení nevyužitých šancí. V 7. minúte zmaril Vaicovu príležitosť Škorvánek, na druhej strane pomohla Riečickému konštrukcia proti dorážke Schmidta. O chvíľu na to neuspel po Ondovej prihrávke zblízka z prvej Zwick. Až 30 sekúnd pred koncom prvej tretiny prekonal Škorvánka po kombinácii Drozd. Druhá tretina patrila Gladiátorom a napokon sa im podarilo vyrovnať, keď z protiútoku na ľavú žrď prekonal brankára Jurák. V tretej tretine sa hostia dostali v presilovke opäť do vedenia. Škorvánek za seba neskôr nepustil úniky Giľáka a Ondova. V 56. minúte vzal Poláčkovi puk Giľák, a bol z toho gól na 1:3. Chybu Poláček zmazal o dve minúty, keď zachytil rozohrávku a delovkou znížil na 2:3. Trnava tak odvolala brankára, ale Spišiaci si svoje pásmo ustrážili a napokon sa im podarilo streliť gól do prázdnej brány.
HK Gladiators Trnava - HK Spišská Nová Ves 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)
Góly:
37. Jurák, 58. Poláček - 48. a 56. Vaic, 20. Drozd, 60. Lesňák, 182 divákov

DETVA - TOPOĽČANY 2:3 po predĺžení
Dopisovateľ: Marek Antalík, HC 07 Orin Detva
Stretnutie začali aktívnejšie domáci, ale o prvý strelecký pokus sa postaral hosťujúci Podstavek. Následne v 5. min. vysunul Petro Srnku, ktorý svoj nájazd nedal a pri mantinely sa počínal nedovolene a vyfasoval až 4 min. V Presilovke toho hostia veľa nevymysleli. V polovici prvej tretiny prišli až tri fauly hostí a jeden z nich v 14. min po spolupráci prvého útoku využil Škvardilo. V závere prvej časti si domáci nedali pozor a z brejku 2 na 1 dokázal po prihrávke Podstavek vyrovnať Tábi.
V druhej časti hry mali prevahu domáci, ale výbornej chytajúceho brankára Hala sa im prekonať nepodarilo. Dvakrát mal na to možnosť Šedivý. Strelecké pokusy prišli od Škvaridla, či Srnka. Nič sa však neskončilo gólom. Zákonite prišiel trest, ktorý znamenal vedenie hostí v 38. min. o gól sa postaral Priganc.
Tretia tretina mala svižné tempo. Hralo sa hore dolu. Lenže aj v tejto časti padol jeden gól. V presilovke ho strelil po strele Vajlenta Jakubík. V závere museli hrať domáci päť minútové oslabenie, keď 5+ DKZ dostal obranca Zorvan. Po 60 min. sa tak nerozhodlo a tak narad prišlo predĺženie.  
Predĺženie bolo pre diváka veľmi zaujímavé. Hralo sa hore dolu. Oba celky mali šance na skórovanie. Viacej ich však mali hostia. Rozhodnutie prišlo v 65.min. po diskutabilnom góle, keď Kalináč najprv v páde posunul jednu tyčku brány Cibuľu a následne tak dostal puk do brány.
HC 07 Orin Detva - HC Topoľčany 2:3 po predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Góly:
14. T. Škvaridlo, 49. Jakubík - 19. Tábi, 38. Priganc, 65. Kalináč, 291 divákov

HK ‘95 Považská Bystrica - HC Prešov Penguins 1:6 (1:3, 0:2, 0:1)
Góly:
5. L. Klíma - 18. a 35. Šišovský, 11. P. Horváth, 16. Šimčák, 34. Kivader, 59. M. Kokavec