Ambiciózny projekt SZĽH mieri k najlepším postupnými krokmi

Špecializovaný tréning brankárov je už nevyhnutnosťou - foto SZĽH - ig

Špecializovaný tréning brankárov je už nevyhnutnosťou - foto SZĽH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BRATISLAVA (SZĽH) -  V stredu na poludnie vyvrcholil v Námestove trojdňový špeciálny výcvikový tábor brankárov a obrancov reprezentačných družstiev do 16 a 17 rokov.  Už pilotna akcia nového projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja s previazanosťou dvoch reprezentačných výberov potvrdiila jeho opodstatnenosť. Umocnila ideu očakávanej pridanej hodnoty: vytvoriť u hráčov, najmä nižšej vekovej kategórie v konkurencií starších, taký rámec na rozvíjanie talentu adpetov reprezentácie, aby osvojovanie herných návykov prebiehalo vo vyššej kvalite. Podstata rozbiehajúceho projektu je ambiciózna, ale pre slovenský hokej nevyhnutná: postupnými krokminzlepšovať individuálne schopnosti hráčov  jednotlivých reprezentačných družstiev, aby boli porovnateľné s hráčmi svetovej špičky príslušných vekových kategórií!

"To však nie je beh na krátke trate, ale na túto cestu sa musíme vydať," kategoricky hovorí, aj v mene kolegov, tréner reprezentácie SR do 17 rokov Viliam Čacho, na margo premiérovej akcie na Orave. "Osem tréningových jednotiek vo výborných podmienkach rezortu Altis  bolo prínosných pre reprezentantov, ale aj trénerov.  Popri špecializovanom tréningu brankárov a rozvíjaní herných individuálnych činností obrancov významný priestor dostali systémové prvky - súčinnosť brankárov s obrancami, spolupráca bekov, zakladanie útokov atď. Adepti dostali dosť informácií, tí mladší o rok skôr, už vedia teda na čom musia popracovať. Projekt v tejto podobe vítame aj v realizačných tímoch. Trojdňový kemp nám dáva priestor venovať sa nácviku systémových vecí do tej miery, že na kratučkých predzápasových výcvikových táboroch sa zameriame už len na detaily v spojitosti s konkrétnymi súpermi. Navyše širšie brankárske spektrum umožňuje vybrať na ďalšiu akciu kandidáta s náznakom akcelerácie výkonnosti."

V rámci druhého kempu, v pondelok až stredu 24. až 26. októbra, opäť v Námestove, sa popri ôsmich brankároch dostane k slovu 24 útočníkov z oboch reprezentácií. 

Tu si môžete stiahnuť TJ z Námestova

Prvky hokejovej abecedy treba pravidelne opakovať, foto ig

Prvky hokejovej abecedy treba pravidelne opakovať, foto 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Špecializovaný výcvikový tábor brankárov a obrancov reprezentačných družstiev SR 16 a SR 17 v Námestove (10. - 12. októbra 2016)

Hráči (brankári kurzívou)Michal Gabriš, Michal Chatrnúch, Matej Ilenčík, Samuel Kňažko, Ondrej Vereš (všetci Dukla Trenčín), Michal Beňo, Viktor Hatina, Matej Šalka, Martin Vitaloš (všetci HC Slovan Bratislava - mládež), Michal Ganz, Samuel Guštafík, Sebastián Hudec (všetci HC´05 Banská Bystrica), Juraj Beržinec, Erik Muráň (obaja MMHK Nitra), Damián Hudík, Marek Putala (obaja MŠK Púchov), Kristián Adamko (HC Košice), Filip Krajčí (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Matúš Lukáš Lavička (MHA Martin), Branislav Ligas (MHC Martin), Jakub Martiška (HK Iskra Partizánske), Oliver Turan (HK ŠKP Poprad), Patrik Novák (PHK Prešov), Adam Rekoš (MHKM Skalica), Alexander Zekucia (HK Spišská Nová Ves), Marcel Dlugoš (MsHKM Žilina)

Realizačný tím: Imrich Antal (manažér), Viliam Čacho (tréner SR 17), Tomáš Pšenka (tréner SR 16), Rastislav Paľov (asistent trénera SR 16), Róbert Rehák (asistent trénera SR 17), Branislav Lobotka (kondičný tréner), Jozef Frühauf (konzultant), Miroslav Harvančík, Michal Hrtús (obaja maséri)

Termíny ďalších špeciálnych výcvikových táborov reprezentácií SR do 16 a 17 rokov:

24. – 26. októbra 2016 (pondelok - streda): brankári + útočníci

9. – 11. január 2017  (pondelok - streda): brankári + obrancovia

23. – 25. januára 2017 ( (pondelok - streda): brankári + útočníci

Program VT  (vždy pondelok - streda) - osem tréningových jednotiek (TJ):

1. deň – popoludní

TJ  - brankári

TJ – útočníci (obrancovia )

2. deň – predpoludním

TJ - útočníci (obrancovia)

TJ  brankári

popoludní  

TJ - útočníci (obrancovia )

TJ - brankári

3. deň -  predpoludním 

TJ  - brankári

 TJ  - útočníci (obrancovia)