Bostonskí obrancovia Chára s Meszárošom na majstrovstvá sveta nepricestujú

MINSK (SZĽH, štu) – Po vypadnutí Bostonu Bruins v siedmom zápase druhého kola play-off NHL Montrealom, obrancovia Zdeno Chára a Andrej Meszároš slovenskú reprezentáciu na MS v Minsku neposilnia. „Zdeno sa zranil vo štvrtom zápase série na ľade Montrealu a utrpel otvorenú zlomeninu prsta na ruke. Teraz mu hrozila infekcia a v piatok ho čaká ďalší chirurgický zákrok. Je nám ľúto, že sa mu stalo takéto zranenie, ale americkí lekári mu neodporučili štartovať na šampionáte. Zdeno mal veľkú chuť posilniť naše mužstvo, ale jeho zdravotný stav bol proti. Čo sa týka Andreja Meszároša, ten nám prostredníctvom svojho agenta oznámil, že mu po sezóne vyprší zmluva a nechce riskovať zranenie pred ďalším ročníkom,“ povedal generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora.

Slováci tak zrejme dopíšu na súpisku aj posledného hráča – obrancu Vladimíra Mihálika a zaradia sa medzi tímy (Nórsko, Francúzsko, Taliansko, USA, Lotyšsko a Bielorusko), ktoré majú uzavretú súpisku.

Zdeno Chára doteraz štartoval na 7 majstrovstvách sveta a dva razy získal striebornú medailu (2000 a 2012). Meszároš je účastníkom dvoch svetových šampionátov (2004 a 2006).