Bokroš tvrdí, že hráči majú vo Švajčiarsku možnosť ukázať sa

BRATISLAVA (SZĽH) – Prvá akcia reprezentačného výberu do 20 rokov v sezóne 2014/2015 je predo dvermi. Už v piatok sa zverenci trénera Ernesta Bokroša predstavia na Turnaji 4 krajín vo švajčiarskom Zuchwille. Okrem Česka ich čakajú ešte súboje proti domácemu Švajčiarsku a Nemecku. „Tieto tímy sú pre nás akousi povinnou jazdou. Počas sezóny nemáme príležitosť stretnúť sa v prípravných zápasoch proti špičke, ktorú predstavujú Kanada, USA, Rusko, Švédsko či Fínsko. Česko, Nemecko aj Švajčiarsko však predstavujú súperov, ktorí nás preveria,“ povedal pred štvrtkovým odchodom mladíkov do Švajčiarska tréner Ernest Bokroš.

„Využijeme to, že všetci naši chlapci, ktorí pôsobia aj v zahraničných ligách, sú teraz na Slovensku. Chceme mať s nimi kontakt a niektorých budeme sledovať už len na diaľku a uvidíme ich zrejme až po nominácii na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Montreale a Toronte. Vo Švajčiarsku ich uvidíme v akcii. Prešli sme si taktiku a systém hry, ktorý chceme hrať,“ prezradil ďalej slovenský lodivod, ktorý nominoval do tímu všetkých hráčov, ktorí by mali plniť funkcie lídrov ako Martin Réway, Peter Cehlárik či Dávid Šoltés.

Aj keď sú majstrovstvá sveta na programe až takmer o päť mesiacov, väčšina hráčov, ktorí sa predstavia v Zuchwille, by mala hrať na MS v Kanade. „Samozrejme, že existuje ďalšia skupina hráčov, ktorá bude hrať Tipsport extraligu v projekte. Chlapci sú ešte v juniorskom veku a ich stabilita výkonov nie je na takej úrovni, ako pri seniorských hráčoch. Preto sa môže stať, že budú mať kolísavú formu a naopak výkonnostne vyskočí niektorý z extraligového tímu. Musíme si priznať, že všetci hráči, ktorí sú v tomto mužstve a hrajú v zahraničných ligách, vo svojej kategórii vynikajú. Preto to bude pre nás základom tímu, ktorý sa predstaví na svetovom šampionáte,“ pokračoval Bokroš.

Čo by chcelo ukázať jeho mužstvo na nadchádzajúcom turnaji? „Prajeme si, aby sme mali čo najväčšiu konkurenciu vo výbere pri záverečnej nominácii. Hráči sa majú možnosť ukázať na tomto turnaji a budeme veľmi radi, keď na turnaji v Zuchwille ukážu svoju kvalitu a vysokú výkonnosť.“

Program Turnaja 4 krajín v Zuchwille

Piatok

SLOVENSKO – Česko 15.30

Švajčiarsko – Nemecko 19.30

Sobota

Nemecko – Česko 15.30

SLOVENSKO – Švajčiarsko 19.30

Nedeľa

SLOVENSKO – Nemecko 11.30

Švajčiarsko – Česko 15.30

 

Nominácia SR 20 na VT v Bratislave (28. 7. – 30. 7. 2014) a Turnaj v Zuchwille (31. 07. – 03. 08. 2014)

Brankári: Maroš Mikoláš (MSHK Žilina), Denis Godla (HC Slovan Bratislava)

Obrancovia: Martin Boboš, Christián Jaroš, Branislav Pavúk (všetci HC Košice), Marco Hochel, Matúš Holenda (obaja Dukla Trenčín), Dominik Jendroľ, Mislav Rosandič (obaja HC´05 Banská Bystrica), Patrik Bačik (HC Slovan Bratislava)

Útočníci: Patrik Koyš (Dukla Trenčín), Peter Cehlárik, Dominik Rehák (obaja MSHK Žilina), Matej Giľák, Pavol Skalický (obaja HK Spišská Nová Ves), Michal Kabáč (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Lukáš Tábi (MMHK Nitra), Kristián Horvát (PHK Prešov), Timotej Šille (HK 36 Skalica), Matej Paulovič (HC Topoľčany), Martin Réway (HC Sparta Praha/ČR), Róbert Lantoši (VIK Västeräs/Švéd.)

Realizačný tím: Roman Ulehla (manažér), Ernest Bokroš (tréner), Norbert Javorčík (asistent trénera), Rudolf Jurčenko (tréner brankárov), MUDr. Milan Petro (lekár), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka (maséri)