„Barani“ našli dočasný domov v neďalekom Brezne

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti bronzového tímu posledného ročníka Tipsport extraligy HC'05 Banská Bystrica začali prípravu na ľade na štadióne v Brezne. Na Horehroní budú trénovať dlhšiu dobu, keďže ich domovský stánok rekonštruujú. Okrem prípravy pravdepodobne budú musieť absolvovať „barani“ v azyle aj úvod extraligy. Prvý domáci duel pod Urpínom by mohli Banskobystričania odohrať možno až v októbri. „Stavebné práce pokračujú a my budeme operatívne riešiť každý jeden deň a dátum, kedy budeme môcť doma nastúpiť na ľadovú plochu. Zatiaľ si netrúfam povedať termín, kedy to bude,“ povedal manažér HC'05 Vlastimil Plavucha.

Ak by rekonštrukčné práce na banskobystrickom štadióne neboli hotové do konca septembra, do úvahy prídu ďalšie alternatívy. Vedenie klubu je pripravené aj na extraligové súboje v Brezne či vo Zvolene. V Banskej Bystrici v rámci prípravy odohrajú turnaj vo Zvolene, prípravný duel so Slovanom Bratislava v Brezne a absolvujú i herné sústredenie vo Švajčiarsku, kde sa stretnú okrem domácich tímov aj s Torpedom Nižnij Novgorod či švédskym BK Rögle.

Banskobystričania postavili káder opäť z domácich slovenských hráčov, ktorých dopĺňajú legionári. „Celkom sa nám osvedčil tento model, teda kombinácia zahraničných hráčov so slovenskými bola prospešná. Nie je teda na tom veľmi čo meniť. Záležať bude iba na pomere. Dohodu zatiaľ máme s fínskym brankárom Wiikmanom a s americkým obrancom Nicastrom,“ dodal Vlastimil Plavucha. V tíme ostali minulosezónne opory Michal Hudec, Lukáš Handlovský, Rastislav Konečný i Petr Kafka, novými tvárami sú Marek Biro, Erik Nitriansky i Miroslav Preisinger. HC'05 bude v sezóne 2014/2015 spolupracovať so Slovanom Bratislava.