V 2. hokejovej lige seniorov po 10. kole na čele Piešťany a Brezno

Z druholigového duelu Sabinov - Brezno, foto Peter ŠulejZ druholigového duelu na ľade v Sabinove, kde bol úspešný líder z Brezna, foto Peter Šulej

BRATISLAVA (SZĽH) – Stretnutiami 10. kola vstúpili boje v 2. lige seniorov  do druhej polovice základnej časti v oboch skupinách. Kým líder skupiny A tím ŠHK 37 Piešťany, s.r.o. podľahol na domácom ľade hráčom v derby MHK Dubnica po predĺžení, zatiaľ hokejisti HK Brezno zaknihovali výhru na ľade v Sabinove a s jednobodovým náskokom vedú tabuľku skupiny B, ale majú o zápas viac než druhý MHK Humenné.  Potešil veľmi slušný divácky záujem, v priemere vyššie v „áčku“, ale návšteva kola bola v Humennom – 700 divákov! Tretia najvyššia hokejová súťaž na Slovensku pokračuje už vo štvrtok 17. novembra zápasmi 11. kola v oboch skupinách. Na východe sa môže návšteva kola zopakovať, pretože druhí v tabuľke Humenčania privítajú o 17.30 štvrtých v tabuľke Trebišovčanov. Zhodou okolností súboj druhého so štvrtým uvidí Bratislava, kde  HC privíta v Ružinove o 16.30  HC Dynamax 96 Nitra.

2. liga seniorov 2016/2017 – základná časť:

SKUPINA A - stretnutia 10. kola:

HK Iskra Partizánske – HC Dynamax 96 Nitra 6:7,  za hostí Ostertág 3, 253 divákov

Mšk Hviezda Dolný Kubín - HC Bratrislava 2:3 po sam. nájazdoch, 448 divákov

HK 91 Senica – HK Levice 3:2, Fian resp. Michalovič 5+DKZ, 211 divákov

HC  Prievidza – ŠHK Púchov 10:4, Pánis 5, Toman 3, 341 divákov

ŠHK 37 Piešťany – MHK Dubnica 2:3 po predĺžení, 472 divákov

Príspevok zaslal ŠHK 37 Piešťany, s.r.o.

Dubnica pod vedením hokejového matadora Jána Pardavého od prvej minúty vyvinula v útočnom pásme veľký tlak, z ktorého sa domáci dostávali sporadicky, o to však nebezpečnejšie. Šance boli na oboch stranách, vyloženejšie sa odohrali pred bránkou domácich Havranov, v ktorej ako už po niekoľkýkrát v tejto sezóne, doslova čaroval brankár Kičina. V tejto časti hry kryl sedemnásť pokusov a Jakúbeka, Leza, Brandýsa či Tomíka privádzal do zúfalstva. V druhej časti sa hra vyrovnala a boli to domáci, ktorí v polovici zápasu po prvýkrát udreli. Po obrovskej šanci hostí, ktorú opäť zlikvidoval Kičina, do prečíslenia sa dostala dvojica Oswald-Hudec, poradili si s obranou Dubnice a Hudec nekompromisne skóroval. Odpoveď hostí nedala dlho čakať a o 87 sekúnd Trenčan s Kotlárikom vydolovali puk v rohu ihriska a Brandys strelou do "šibenice" prekonal bezchybného Kičinu. O necelé dve minúty však rozohrala v útočnom pásme Dubnice svoju hru druhá piešťanská formácia a po prihrávkach Hudeca a Vala v páde skóroval Kubo. Tretia tretina sa znovu niesla v duchu veľkého tlaku Dubničanov, ktorému však Havrani odolávali až do predposlednej minúty. V tom čase sa už na ľade začínalo aj iskriť, prichádzalo k menším šarvátkam, všetko však v duchu fair-play. V predposlednej minúte však hostia využili početnú prevahu štyroch na troch a po milimetrovej prihrávke Leza cez bránkovisko vyrovnával Jakúbek. 
Stretnutie sa dostalo do predĺženia, v ktorom v prebiehajúcej druhej minúte nastaveného času spravili domáci chybu v rozohrávke na útočnej modrej, do brejku sa dostal Chatrnúch a samostatný nájazd využil. Dubnica si z Piešťan odviezla dva body... 

 

Poradie po 10. kole:

1. ŠHK 37 Piešťany, , s.r.o 22, 2. HC Bratislava 20, 3. MHK Dubnica 20, 4. HC Dynamax 96 Nitra 16, 5. HC Prievidza 15. 6. HK Levice 15, 7. Mšk Hviezda Dolný Kubín 14, 8. HK Iskra Partizánske 13, 9. HK 91 Senica 9, 10. ŠHK Púchov

SKUPINA B - stretnutia 10. kola:

HKM Rimavská Sobota – HK  Bardejov 7:2, Domaev 3, 268 divákov

HK Sabinov – HK Brezno 2:5, 79 divákov

Dopisovateľ Peter Šulej, HK Brezno

Do Sabinova odchádzali hokejisti Brezna s cieľom zopakovať domáce víťazstvo z 1. kola. Nástup do zápasu však vyšiel lepšie domácim, plní elánu a chuti túžili zdolať aktuálneho lídra východnej skupiny. Ich snaha bola korunovaná v 12. minúte Hajdukom. Paradoxne na lavičke hostí zahniezdila pohoda, lebo všetky víťazné stretnutia začínali prvým gólom v svojej sieti. Stretnutie v Sabinove scenár potvrdilo. Horehroncom zavelila na obrat trojica druhej formácie, keď domácim gól do šatne strelil Šmálik. Druhá tretina sa niesla jednoznačne v réžii Rytierov, ktorí domácich do ničoho nepustili a prevahu korunovali ďalšími dvomi gólmi. Azda najväčším potešením, bol výkon novovzniknutej tretej formácie,  poskladanej z odchovancov Brezna, ktorí ešte pred nedávnom hrali prvú ligu dorastu. Trénerovi Sásikovi, tak jeho ťah vyšiel a chalani nielenže plne splnili úlohu neinkasovať, ale strelili aj gól.

HC Rebellion Gelnica – KMH Budapešť 7:6 po predĺžení, 204 divákov

Dopisovateľ M. Znak, HC Rebellion Gelnica

HC Rebelion Gelnica privítal na Zimnom štadióne Petra Bindasa tabuľkovo posledný tím skupiny Východ  mužstvo Budapešti .Domáci chceli odplatiť prehru z prvého kola, keď v metropole Maďarska podľahli 1:4. Stretnutie začali domáci ofenzívne, už v 18.sekunde strelil kapitán L.Laškody úvodný gól. Prvých 10 minút sa hralo prakticky na jednu bránu a snaženie domácich zúžitkoval druhým presným zásahom Skokan. Druhá tretina priniesla hokej vo vlažnom tempe a domáci po štvrtom góle sa uspokojili a diváci očakávali dvojciferný konečný výsledok.Tretie dejstvo však prinieslo nečakaný zvrat, keď domáci svojou ľahkovážnou hrou ponúkli hosťom priestor vo vlasnej tretine a títo šancu na zvrat v zápase náležite využili. V polovici trteiny za necelých 120 sekúnd otočili skóre a na tabuli svietilo skóre 5:6 ! Ešteže v 59.minúte domáci Grendel po samostatnom úniku vyrovnal. Diváci na gelnickom ľade videli prvýkrát predĺženie podľa nových pravidiel 3 na 3 v základnej časti. Situáciu zdramatizoval hneď v prvej minúte domáci útočník Lškody,ktorý sa porúčal na 2 minúty na trestnú lavicu.Domáci  však dvojminútovej presilovke hostí štyri na tri odolali a kapitán Gelnice hneď po naskočení na ľad nezištne prihral pred bránku Skalickému,ktorý rozhodol o víťazstve Gelnice. V tomto týždni budú mať fanúšikovia Gelnice možnosť sledovať dve majstrovské stretnutia – vo štvrtok 17. 11. privítame Ružomberok a v sobotu 19.novemnbra silný celok z Humenného, ktoré vedie hrajúci tréner Richard Šechný.

Hokejový klub 2016 Trebišov MHK Ružomberok 3:2, 212 divákov

MHK Humenné – MHk 32 Liptovský Mikuláš 8:4, Domcsák 3+1, 700 divákov

Poradie po 10. kole:

1. HK Brezno, 25 (11 záp.), 2. NHK Humenné 24, 3. HKM Rimavská Sobota 21, 4. Hokejový klub 2016 Trebišov 16, 5. MHk 32 Liptovský Mikuláš 15, 6. MHK Ružomberok 13, 7. Rebellion Gelnica 11, 8. HK Sabinov 9 (9 záp.), 9. HK Bardejov 9 (11 záp.), 10. KMH Budapešť 7 (9 záp.)