1. liga - 7. kolo: Michalovce zdolali Spišskú 7:1, Bardejov vyhral v Senici 8:2

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - V siedmom kole prvej ligy sa zrodilo niekoľko divokých výsledkov. Prekvapujúca bola najmä vysoká výhra Michaloviec nad Spišskou Novou Vsou 7:1. Prešovčania si z Považskej Bystrice odviezli výhru 7:3, Bardejovčania vyhrali v Senici dokonca 8:2. V ďalších zápasoch Detva zdolala Humenné 2:0, Liptáci vyhrali nad Trnavou 3:2 a Nové Zámky v Topoľčanoch 4:3.

Tabuľku vedú i naďalej Nové Zámky s 20 bodmi, druhí Prešovčania a tretí Bardejovčania však zaostávajú len o dva body.

MICHALOVCE - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 7:1
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Michalovská Dukla nastúpila na zápas siedmeho kola aj s novou posilou do zadných radov Danielom Hančákom, ktorý prišiel práve zo Spišskej Novej Vsi. Úvodné minúty začali jej hráči síce vo vlažnom tempe, no potom sa rýchlo rozbehli. Najskôr v 4. minúte zakombinoval prvý útok a na konci gólovej akcie bol Peter Klouda a o niekoľko sekúnd na to ušiel obrane hostí Peter Čížek a pomedzi Borárošove betóny vsietil druhý gól michalovskej Dukly. Druhý inkasovaný gól prinútil trénera Spišiakov Mariána Horvátha k oddychovému času, no ani ten jeho zverencom nepomohol. V deviatej minúte pálil od modrej práve novic Daniel Hančák a jeho strelu dorazil do siete opäť Peter Čížek. Gólov v sieti hostí mohlo byť v prvej časti ešte viac, trikrát však zvonila Borárošova žrdka.
V druhej tretine tempo hry mierne upadlo. Michalovčania v prvej desaťminútovke nevyužili tri presilové hry, no v 34. minúte vybojoval puk za bránou Matej Hinďoš, posunul ho Andrejovi Salnikovovi a toho strela skončila v sieti. Tlak michalovskej Dukly v posledných sekundách druhej časti narastal. Dve minúty pred jej koncom sa opäť dostal do hry tretí útok, keď Lušnikov krásnou prihrávkou našiel Hinďoša a ten už nemal problém skórovať. Michalovský brankár Dávid Okoličány si však čisté konto neudržal, keďže ho tridsať sekúnd pred koncom druhej tretiny prekonal po krásnej prihrávke Giľáka Lukáš Hamráček. Posledná tretina sa už iba dohrávala. Padli v nej ešte dva góly do siete Spišiakov. Najskôr sa v 54. minúte v presilovke presadil Patrik Huňady a dvadsať sekúnd pred koncom zápasu uzavrel jeho skóre Juraj Faith, ktorý upravil na konečných 7:1.
HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Góly:
5. a 9. Čížek, 4. P. Klouda, 34. Salnikov, 38. Hinďoš, 52. Huňady, 60. J. Faith - 40. Hamráček, 550 divákov

DETVA - HUMENNÉ 1:0
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
Pod Poľanou sa dnes hral vyrovnaný hokej, no 1. tretina tomu veľmi nenasvedčovala, keď domáci vyslali na súperovho brankára 16 striel, no ujala sa len jedna z hokejky bieloruského obrancu Ilju Busilka po nahrávke kapitána Srnku. Ďalším golom v sieti súpera zabránil bývalý brankár domácich Viktor Volentier. Druhá tretina už priniesla streleckú prevahu hostí, no tí nevužili viacero presiloviek, a tak gól nepadol. Výhodu o jedného aj dvoch hráčov mali hostia z Humenného aj v 3. tretine, no skvelými zákrokmi sa zaskvel brankár Patrik Polc, ktorý Detvu podržal aj v hre hostí bez brankára, kde výhru Detvancov spečatil golom do prázdnej brány chorvátsky reprezentant Dominik Kanaet za asistencie ďalšieho legionára Brandena Parkhousa.
HC 07 Orin Detva - MHK Bemaco Humenné 1:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Gól:
8. Busilko, 291 divákov

SENICA - BARDEJOV 2:8
Dopisovateľka: Petra Beblavá, HC Dukla Senica
Posledný septembrový deň privítali na svojom ľade Seničania hráčov Brdejova. Tabuľka hovorila v prospech hostí, no v hokeji sa môže stať čokoľvek. Zápas bol zaujímavý aj z toho hľadiska, že za hostí nastúpila trojica bývalých hráčov Senice – Martin Kalináč, Martin Mikolášek a David Všetečka.
V úvodnej tretine sa vylučovalo už po 30 sekundách hry. Na trestnú lavicu zamieril Romančík (SE), ale hostia početnú prevahu nedokázali využiť. Naopak, dostali sa do problémov, keď sa Seničania v závere oslabenia dostali do prečíslenia 3 na 1, Šohajda ale len vyprášil betóny brankára Sabola. V 7. minúte sa do gólovej šance dostali domáci, ale aj túto šlamastiku vyriešil hosťujúci gólman. Hneď na to sa potvrdilo staré známe nedáš-dostaneš, keď puk za Račkov chrbát dopravil Linet a otvoril skóre stretnutia. Šance sa potom rodili na oboch stranách, ale gól padol až počas ďalšieho vylúčenia domáceho hráča. Na trestnej lavici sedel Šohajda, ale jeho spoluhráči vypracovali peknú akciu na konci ktorej bol Řezač, ktorý vyrovnal na 1:1. V 17.minúte domáci opäť zohrievali trestnú lavicu, ale tento raz z toho ťažili hostia, ktorý zásluhou Lineta zvýšili na 2:1 zo svojho pohľadu. Na konci tretiny sa ešte vylučovalo na strane hostí a domáci mali v úvode tretej tretiny početnú výhodu o jedného hráča.
Početnú výhodu Seničania ale nevyužili. Do prvej vážnejšej šance sa v druhej tretine dostali hostia, konkrétne to bol Baláž, ale v 25. minúte Račka z blízkosti prekonať nedokázal. V 27. minúte to skúšal individuálne Šimčák, ale Račko ho vychytal. Šimčák možno mohol ešte nahrať, keďže do akcie s ním šli ešte dvaja spoluhráči. Ten istý hráč sa dokázal dostať do samostatného úniku aj v 34.minúte, ale zase nad brankára nevyzrel. Potom dostal útočiaci menší trest za nešportové správanie. Ani túto presilovku domáci nevyužili. Po jej skončení dokonca inkasovali. Hattrick spečatil Linet. Už – už sa zdalo, že sa tímy rozídu do šatní za stavu 1:3, ale napokon ešte 35 sekúnd pred koncom lovil Račko puk zo svojej siete štvrtý raz, keď ho prekonal Vaško.
V úvode tretej tretiny sme videli zmenu na brankárskom poste na strane Senice – Račka nahradil Ďuriš. Ale ani on si dlho neudržal čisté konto. Už po necelých dvoch minútach kapituloval po strele Bednára, ktorý trafil presne medzi jeho betóny. Skóre bolo z pohľadu domácich hrozivé – 1:5, ale to nebolo všetko. V 48. minúte pridal šiesty kúsok do senickej brány Baláž a domáci boli zrelí na uterák. Do konca zápasu zostávalo zhruba 10 minút, keď sa Bardejovčania presadili opäť – a opäť sa presadil Bednár. Domáci si zobrali oddychový čas. Po ňom domáci ožili a boli aktívnejší ako do vtedy a snaha na ich strane bola viditeľnejšia. Hostia ale nezaspali na vavrínoch a prievan v senickej obrannej tretine robila najmä dvojica Kalináč – Gmitter. Seničanom sa až v 59. minúte podarilo kozmeticky upraviť skóre stretnutia na 2:7. O 48 minút sa ale skóre zmenilo znova – na konečných 2:8 upravil Linet, ktorý skóre aj otváral.
HC Dukla Senica - Bemaco HC 46 Bardejov 2:8 (1:2, 0:2, 1:4)
Góly:
16. Řezač, 59. Ľ. Dobrý - 7., 19., 36. a 59. Linet, 42. a 51. M. Bednár, 40. Vaško, 48. Marc. Baláž, 298 divákov

TOPOĽČANY - NOVÉ ZÁMKY 3:4
Dopisovateľ: Roman Čačko, HC Topoľčany
Dnes sa stretávame so súperom po šiestich rokoch. Hrali sme s nimi v sezóne 2008/2009, keď mali názov klubu HK Lokomotíva Nové Zámky. Hra začala vo výbornom tempe. Obidve mužstvá mali šance. Ale ani jednu nevyužili. Prvé prerušenie bolo v 3. minúte. Topoľčanci sú zatiaľ viac aktívnejší. Toto stretnutie oživili aj fanúšikovia hosťujúceho mužstva. V 9. minúte boli vylúčení hráči obidvoch mužstiev. Po krátkej chvíľke bol vylúčený hráč hostí Devečka. Topoľčanci mali strašne moc príležitosti na strelenie gólu, ale presilovku nevyužili. V 15. minúte bol vylúčený hráč domácich Bosák. Hostia sa dostavali pri presilovke do pásma domácich, ale domácim sa vždy podarilo vyhodiť puk z pásma. Pred koncom prvej tretiny bol po druhý raz vylúčený hráč hostí Devečka. Túto presilovku domáci využili, keď do bránky súpera dorazil puk Pavliček.
Druha tretina začala tlakom hostí na bránku domácich. Tento tlak využili k streleniu vyrovnávajúceho gólu v 22. minúte Podstavkom. Hostia mali viac z hry. Pri pukoch boli rýchlejšie a z toho mali viac šancí. Ale zatiaľ domáce mužstvo držal výborne chytajúci brankár Halo. Potom obidve mužstvá hrali presilovky a ani jednu nevyužili. Až v 38. minúte dali hostia gól z hokejky Podstavku. Pred koncom druhej tretiny bol vylúčený hráč domácich Káčer za vysokú hokejku. Túto presilovku hostia využili za osem sekúnd hráčom Štefankom. Tretia tretina začala v tom istom štýle hry ako začiatok prvej tretiny. Hra sa prelínala z jednej strany na druhú. Prvá strela v tretej tretine sa premenila na gól hráča domácich Nemčeka, po prihrávke Bystričana. Hra pokračovala ako na začiatku. Až v 55. minúte po dorážke zvýšilo hosťujúce mužstvo náskok z hokejky hráča Weissmanna. Na konci tretej tretiny hrali domáci bez brankára. Mali šance a nemohli prekonať brankára hostí Kristína. Na konci stretnutia dostal domáci hráč Bosák za nešportové správanie najskôr osobný trest, potom trest do konca zápasu a napokon aj trest v hre.
HK Topoľčany - HC Mikron Nové Zámky 3:4 (1:0, 0:3, 2:1)
Góly:
45. a 60. Nemček, 19. Pavlíček - 22. a 39. Podstavek, 40. O. Štefanka, 56. E. Weissmann, 653 divákov

POVAŽSKÁ BYSTRICA - PREŠOV 3:7
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Hostia hneď od úvodu potvrdzovali úlohu favorita. Svoju dobrú športovú formu ukázali hneď v prvej tretine, keď otvorili skóre už v 35. sekunde vydarenou akciou, na konci ktorej bol Fajčák. Keď v 15. minúte zvýšili dvomi gólmi svoje vedenie už na 3:0, bolo o víťazovi prakticky rozhodnuté. Domáci kopili jednu chybu na druhú, boli nedôrazní, čo Šarišania náležite využívali a desať minút pred koncom svietilo na ukazovateli hrozivých 1:7. V závere zápasu hostia poľavili, čo domáci využili na skorigovanie výsledku. Ten mohol byť ešte tesnejší, ale v bráne hostí stál pozorný Němec, ktorý nahradili v priebehu zápasu zraneného Martona. Hostia sa ukázali ako vyspelé mužstvo, ktoré bude mať v tomto ročníku určite vysoké ambície.
HK ´95 Považská Bystrica - HC Prešov Penguins 3:7 (0:3, 0:1, 3:3)
Góly:
48. Hriňa, 52. J. Švec, 57. Valo - 1. Fajčák, 15. Halás, 15. Potoček, 24. Chalupa, 42. J. Obšut, 44. Ki-hoon, 50. Kohutiar, 138 divákov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - TRNAVA 3:2
Súhrn zaslal klub MHk 32 Liptovský Mikuláš
Liptáci začali dobre a aktívnou hrou sa snažili rozbíjať rozohrávku hostí. V 4.minúte dobre pálil Holiga. V 8.minúte si už domáci diváci zakričali gól, keď Bartík prestrelil z ľavého kruhu Hálu. Svoju strelu umiestnil pod vyrážačku. Domácich pribrzdilo vylúčenie v strede tretiny. V presilovke mali dobrú šancu aj hráči Trnavy, ale stav sa nemenil. Po oslabení pokračovali Liptáci vo svojej hre. Dobre strieľal Bartík a zaujala aj spolupráca druhej päťky, ktorá vytvorila tlak v hosťujúcej tretine. Liptáci si zahrali aj presilovku 5 na 3. Ku gólu to však neviedlo. Z tlaku po presilovke však predsa domáci dokázali vydolovať ďalší gól. Gápa dorazil Bartíkovu strelu a domáci viedli o dva góly. V poslednej minúte tretiny sme boli najprv svedkami prečíslenia dvoch trnavských hráčov na jedného obrancu, ale trnavskí útočníci nezakončili presne svoj nájazd a z následného útoku domáci dali tretí gól, keď Lichanec zakončil akciu gólom, ktorú pripravil Uram so Števuliak. Domáci tak mali v prvej prestávke trojgólový náskok.
Druhá tretina sa niesla v podobnom duchu ako tá prvá. Domáci mali puk na hokejkách a snažili sa preraziť obranu hostí. V 26.minúte po strele trnavského útočníka zazvonila horná žrďka Dovinovej bránky. Z čista - jasna prišiel v 27.minúte gól Trnavy. Čunderlík peknou nahrávkou popred bránkovisko našiel Glembu a ten nemal problém usmerniť puk do siete. Po góle hostí sa domáci prebrali. Piatka zakončoval po Lacovej nahrávke spoza brány. Druhá a tretia päťka vytvorili tlak v súperovej tretine na dlhšiu pasáž hry, ale gól to neprinieslo. Liptáci v druhej tretine jasne prestrieľali svojho súpera. Gól to však v trnavskej sieti neprinieslo. Do kabín tak išli domáci s pocitom že vedú o dva góly.
Tretia tretina bola pre domácich ako zo zlého sna. Viazla im kombinácia a hostia sa častejšie dostávali pred Dovinu, ako by si domáci hráči priali. V 48.minúte Trnava znížila na rozdiel gólu. Obranca strelou krátkym  švihom od modrej čiary prestrelil všetko pred ním. Brankár Dovina mal zakrytý výhľad a nestihol zareagovať na puk, ktorý vletel do pravej šibenice. Trnava po góle ožila, zacítila šancu, ale domáci hráči bojovali. Skúsenosťami a bojovnosťou dotiahli zápas do zdarného konca, aj keď trnavský hráč pár sekúnd pred koncom v dobrej pozícii nedal. Vyznamenal sa Dovina a tak všetky body ostali na Liptove. Hráči Mikuláša preukázali v závere, že bojujú jeden za druhého a aj keď hra nebola poľa ich predstáv, vynahradili to kolektívnym výkonom. Aj takéto víťazstvá posúvajú našich mladých hráčov dopredu. Učia ich zvládať ťažké zápasy.
MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Gladiators Trnava 3:2 (3:0, 0:1, 0:1)
Góly:
8. Bartík, 19. Gápa, 20. Lichanec - 28. Glemba, 48. Reho, 480 divákov