1. liga - 44. kolo: Bardejov v závere základnej časti prehral na Spiši

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Záverečné kolo základnej časti prinieslo prekvapujúcu výhru Spišiakov nad vedúcim Bardejovom 4:2 vďaka trom gólom v záverečnej tretine. Bardejovčania však i tak vyhrali dlhodobú časť druhej najvyššej súťaže. Druhé miesto obhájili Nové Zámky vďaka výhre 5:2 s pohodlným náskokom pred tretími Liptákmi, ktorí prehrali v Detve 1:3. V poslednom nedeľňajšom zápase vyhrali Topoľčany nad Považskou Bystricou 3:0. Súboj Prešova s Trnavou sa neuskutočnil pre rozsiahlu maródku v tíme trnavských gladiátorov.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - BARDEJOV 4:2
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Štyri kompletné pätorky hostí z Bardejova proti domácim neúplným trom pätorkám nastúpili na záverečný zápas I. hokejovej ligy. Aj keď akýkoľvek výsledok zápasu nemenil nič na postavení družstiev, hral sa svižný hokej s množstvom dobrých príležitostí na oboch stranách. Značne decimované družstvo domácich dokázalo vzdorovať hosťom z Bardejova, ba dokonca miestami mali menšiu hernú prevahu, ktorú dokázali aj zužitkovať už v 4. min, keď v úniku bol faulovaný Vartovník, ktorý z nariadeného trestného strieľania otvoril skóre zápasu. Druhú tretinu začali lepšie hostia a v 23. min. Fajčák vyrovnal. Hostia prebrali iniciatívu a domáci museli tuho bojovať o každučký centimeter ľadu. Už to vyzeralo, že tretina skončí v rovnovážnom stave, no Ščurko z nenápadnej akcie strhol vedenie na stranu hostí. Domáci zmobilizovali posledné zvyšky síl a vyplatilo sa. V 48. min. Krempaský šikovne tečoval strelu Hrubého - 2:2. V 56. min. využili domáci presilovku a otočili skóre vo svoj prospech, keď ukážkovú rozohrávku zakončil bombou Hrubý. Hostia v 58. min odvolali brankára, no hru bez brankára nevyužili, naopak Giľák cez celé klzisko strelil 4. gól domácich, keď predtým trafili domáci konštrukciu prázdnej bránky. Domáci sa tak rozlúčili s tohtoročnou sezónou víťazstvom, v ktorej skrytou túžbou bolo zahrať si play off o postup do najvyššej súťaže. Nepodarilo sa, no napriek tomu môžu byť domáci spokojní, pretože prekonali prvotné klubové problémy a môžu sa pripraviť do budúcej sezóny s čistým svedomím za dobre vykonanú prácu. V hre zostávajú juniori, ktorí budú bojovať o primát v extralige juniorov a je potešujúce, že aj dorastenci si zachovajú účasť v najvyššej súťaži pre budúci ročník. Natíska sa však otázka, je dobré, že 7. februára sa končí hokej pre dospelých?
HK Spišská Nová Ves - Bemaco HC-46 Bardejov 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
Góly:
4. Vartovník, 49. B. Krempaský, 56. J. Hrubý, 60. Giľák - 23. Fajčák, 38. L. Ščurko, 350 divákov

TOPOĽČANY - POVAŽSKÁ BYSTRICA 3:0
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
V prevej tretine sa obe družstvá striedali v zahadzovaní šancí, a ak už puk letel na bránu obaja brankári likvidovali tieto strely. Prvá tretina skončila 0:0. V druhej tretine ušiel domáci Lipovský v čase 21:37, ale v úniku ho zastavil hráč hostí Dubeň hákovaním, hlavný rozhodca Majling nariadil trestné strieľanie. Lipovský s prehľadom TS premenil a  domáci sa ujali vedenia v druhej tretine 1:0. V tretej tretine góly padali ťažko, domáci svoj druhý gól dali až 47:26, keď Jurášek poslal presnú prihrávku na Ružičku, a ten prekonal dobre chytajúceho brankára hostí - 2:0. Tretí gól padol po akcii celého útoku Majerčík rozohral na Ružičku, ten posunul puk Zábroskemu, a ten prekonal brankára hostí - 3:0. Do konca stretnutia sa už na stave 3:0 nič nezmenilo.
HC Topoľčany - HK ‘95 Považská Bystrica 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly:
22. A. Lipovský (tr. strieľanie), 48. L. Ružička, 51. Palovič, 228 divákov

NOVÉ ZÁMKY - SENICA 5:2
Dopisovateľ: Patrik Koči, HC Mikron Nové Zámky
V nedeľu privítali bielo-zelení hokejistov Senice, s ktorými v prvom vzájomnom zápase v Nových Zámkoch prehrali 4:6. Pred zápasom však bolo jasné, že dnes budú chcieť Nové Zámky potvrdiť výbornú formu a natiahnuť víťaznú šnúru na jedenásť zápasov. Úvodná tretina priniesla vyrovnaný hokej, no gólovo sa presadili iba domáci. Podstavekovu prihrávku zúžitkovala nová posila zo Skalice, Patrik Korytko. O druhý gól zápasu sa postaral v 23. minúte hosťujúci Markulinec, ktorý vyrovnal na 1:1. Ďalší gól videli diváci o sedem minút, keď sa presadil domáci kapitán Marek Dubec. Do dvoj a následne trojgólového vedenia dostali domácé mužstvo Tomáš Török s Albínom Podstavekom. V 52. minúte ešte znížil na 4:2 svojim druhým gólom v zápase Petr Markulinec, no následne sa presadila ďalšia posila domáceho mužstva, center Ján Zlocha, ktorý rozhodol o víťazstve domácich 5:2. Najbližší zápas odohrajú Nové Zámky vo štvrtok, keď v rámci 1. kola play-off privítajú opäť Senicu.
HC Mikron Nové Zámky - HC Dukla Senica 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Góly:
16. Korytko, 30. Dubec, 43. T. Török, 51. J. Ďurčo, 57. J. Zlocha ml. - 23. a 53. Markulinec, 934 divákov

HC 07 Orin Detva - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly:
33. Predajniansky, 43. Parkhouse, 46. Balko - 30. Piatka, 299 divákov

Zápas HC Prešov Penguins - HK Gladiators Trnava sa neuskutočnil.
Hostia na východ Slovenska neodcestovali pre zlý zdravotný stav v kádri a rozsiahlu "maródku", informuje oficiálna internetová stránka trnavského klubu.