1. liga - 4. kolo: Spišiaci zdolali v dráme Michalovce, Prievidza s výhrou proti Trnave

1. HL SR 1. liga

Piatkové zápasy 4. kola druhej najvyššej súťaže priniesli niekoľko dramatických rozuzlení. Spišiaci vyhrali nad Michalovcami 6:4, Prievidza si pripísala druhú výhru v sezóne po úspechu proti Trnave 3:1, Bardejovčania uspeli v Topoľčanoch po výsledku 4:2. Vysoké výhry dosiahli hokejisti Senice a Prešova. V prvom prípade si päťgólovú nádielku odviezla Považská Bystrica, v druhom prípade bol porazeným tímom mladý reprezentačný výber. V zostávajúcom zápase Detva vyhrala na Liptove 5:2.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - DETVA 2:5
Dopisovateľ: František Fussi, MHk 32 Liptovský Mikuláš
Liptáci dnes nemali svoj deň. Už v 12. sekunde mohli inkasovať, ale Hollý bol pozorný. Domáci potom mali viac šancí, ale naopak v 6. minúte inkasovali z hokejky Žilku. Prevaha Liptákov trvala, doslova mleli Detvancov, no góly nedávali. Keď v 13. minúte bol vylúčený Uhrík, hostia išli do dvojgólového vedenia. Keď v 24. minúte sa presadil Macík, každý čakal, že domáci konečne otočia priebeh zápasu. Opak bol pravdou, Detvanci využili ďaľšiu presilovku na 1:3 a potom do konca tretiny ešte dvakrát skorovali a šokujuco viedli 1:5! Posledná tretina bola len o tom, že čí zaskočení domáci sa dokážu spamätať. Pri svojich priležitostiach neboli schopní dať gól ani do prázdnej brány. Až štyri sekundy pred koncom prikrášlili výsledok, ktorý je šokom pre ich verných priaznivcov.
MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Orin 07 Detva 2:5 (0:2, 1:3, 1:0)
Góly
: 24. Macík, 60. Kuric - 6. a 36. Žilka, 16. Ľ. Zuzin, 32. Metcalfe, 38. Fekiač, 120 divákov

PREŠOV - POVAŹSKÁ BYSTRICA 5:0
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, P.H.K. 3b Prešov
V úvode začali hostia aktívne, gólovo sa však nepresadili. Diváci po krátkej chvíli sledovali vyrovnanú partiu na oboch stranách, Považaniazvyčajne pálili od modrej, zatiaľčo Prešov sa snažil dostať z kombinácie do nejakej vyloženej šance. V piatej minúte dostal skvelú prihrávku na útočnú modrú Pavlovský, veterán v drese P.H.K. ale v nájazde na Petra Hričinu bránu netrafil. Riečický musel niekoľkokrát riešiť závažné situácie, veľa toho nevidel po strele Tabaríka od modrej z 9. minúty, ktorú so šťastím zlikvidoval. Do nebezpečnej akcie medzi kruhmi sa dostal po chvíľke Peter Ligas, jeho pokus však domáci brankár špičkou betónu vyrazil na ochrannú sieť. Záver tretiny bol v réžii zverencov Jána Vodilu a to aj vďaka presilovej hre. Na hokejke mal sľubnú šancu Ján Skokan, skvelú prihrávku ale vyslal len do dobre postaveného gólmana. V najväčšej príležitosti prvej dvadsaťminútovky sa ocitol Filip Pekarčík, dostal puk pred odkrytú časť brány, v rýchlosti ho ale nedokázal usmerniť do siete.
V druhej časti hry už začali padať aj góly. Po 80 sekundách sa dostal spolu s pukom do kruhu na buly *Martin Hájnik*, namieril si to švihom kvzdialenejšej tyči a strelil svoj prvý gól za Prešov. Domáci už boli v hre dopredu aktívnejší než súper, ktorý chcel pohroziť z protiútokov a niekoľkokrát sa dostal aj do nebezpečných situácií. V závere tretiny sa už zdalo, že Rafati vyrovnal, jeho bekhendový pokus ale mieril iba na bočnú sieť. Nakoniec sa tešili hráči Prešova, najprv to bol Marcel Pavlovský, ktorý po vyrazenom puku brankárom dorážal do siete, následne ani nie 20 sekúnd na to skvelým manévrom oklamal Martin Hájnik Petra Hričinu a puk skončil tretíkrát v bráne Považskej Bystrice.
Hokejisti Prešova pokračovali aj naďalej v dobrom hokeji, ktorý nakoniec priniesol aj očakávanú gólovú úrodu. Prešovčania využili vylúčenie Michala Filla, keď strelu Chovana nasmeroval do siete Jozef Tomčák. Martin Hájnik nemal ďaleko od hattricku, v nájazde na brankára ho ale Peter Hričina vychytal, keď sa hodil na ľad a cez neho spadol aj domáci útočník. Keď sa posila zo Žiliny nedostala ku ďalšiemu gólu, aspoň vykúzlila skvelú prihrávku na *Jozefa Tomčáka*, ktorý strelou švihom na vzdialenejšiu tyč dostal štadión znova na nohy. Považská Bystrica sa nevzdávala, vo veľkej šanci sa ocitol Marián Koleda, jeho prvú strelu výborne Riečický vyrazil betónom, následná dorážka smerovala mimo. Na opačnej strane zafungovala chémia prvej formácie, Pavlovský našiel pred bránkou skvelo Pekarčíka, ktorý však voľný priestor pri tyčke netrafil. Marián Koleda onedlho na to znova krútil hlavou nad umením brankára Prešova, ten opakovane betónom zlikvidoval inak šikovného strelca. Prešovčania po jasnom priebehu zdolali súpera jednoznačne 5:0, čo znamená aj prvé čisté konto Dominika Riečického.
Ján Vodila - tréner P.H.K. 3b Prešov: "Do dnešného zápasu sme nastupovali s cieľom získať všetky body. Aj keď hra nenasvedčovala tomu, že by sme boli jednoznačne lepším mužstvom, no podstatná bola druhá tretina, kedy sme strelili tri góly a rozhodli o vývoji stretnutia. Sme radi, že sme zápas doma zvládli, je to do budúcna veľmi dôležité. Máme mladých hráčov, sú síce vystužení skúsenejšími, no naďalej sme videli v hre nedostatky, ktoré musíme odstrániť."
Ľuboš Meszároš - tréner HK 95 Považská Bystrica: "Prešovčania boli jednoznačne lepší, naše mužstvo je mladé, bohužiaľ, je to tak a dnes sme ostali bez bodov."
P.H.K. 3b Prešov - HK '95 Považská Bystrica 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Góly:
22. a 40. Hajnik, 45. a 48. Tomčák, 40. Pavlovský, 170 divákov

TOPOĽČANY - BARDEJOV 2:4
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
V dnešnom stretnutí prvej ligy nastúpili proti sebe družstvá na 1. a 2. mieste. Tomuto zodpovedala i predvádzaná hra oboch mužstiev. Hostia mali šancu v úvode stretnutia keď  v 3. minúte hrali presilovú hru, ale brankár domácich sa prekonával a hostia túto presilovú nezúročili na strelenie gólu. V 11. minúte hostia znovu hrali presilovku, ale domáci dobrým bránením a brankárom ustali nápor hostí. Ako prvý skórovali hostia v 15. minúte, keď po útoku Baláž-Slimák akciu zakončil Hričina prudkou strelou a otvoril skóre stretnutia. Domáce družstvo hralo svoju prvú presilovú hru v 17. minúte a túto ponúknutú šancu jeho hráči využili na strelenie vyrovnávajúceho gólu, keď po spolupráci celého útoku Bystričan-Hurtaj zakončil celú akciu Káčer.
V druhej tretine hostia zvýšili stav stretnutia v 21. minúte, keď vystrelil Cútt a prekonal domáceho brankára. Domáce družstvo malo možnosť využiť presilovku piatich proti trom v dĺžke jednej minúty, ale gól sa im nepodarilo streliť. v 40. minúte nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie za faul hostí na unikajúceho domáceho hráča, ktorý bol seknutím zastavený hráčom hostí Cúttom. Dobrý túto ponúknutú šancu nepremenil na strelenie gólu.
V tretej tretine 46. minúte bol vylúčený domáci hráč Žitňanský a hostia už túto presilovú hru využili na strelenie svojho tretieho gólu, keď prihrávku spracoval Devečka a prekonal domáceho brankára. V 47. minúte mali hostia vylúčeného hráča Vašku a domáci využili túto presilovú hru strelením svojho druhého gólu, keď skóroval Dobrý. Hostia mali v 56. minúte vylúčeného hráča a vo vlastnom oslabení v 57. minúte dali štvrtý gól stretnutia. V oboch družstvách pre strelcov boli najväčšou prekážkou obaja brankári. Najmä domáci brankár Juraj Halo, ktorý bol najlepším hráčom topoľčianskeho tímu.
HC Topoľčany - HC 46 Bardejov 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Góly:
17. Káčer, 48. Dobrý - 15. Hričina, 21. Cútt, 47. Devečka, 57. Martin Segľa, 620 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - MICHALOVCE 6:4
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Divák, ktorý meškal na zápas mal smolu, pretože v čase 3:01 domáci viedli 2:1. Skóre otvoril v 3. minúte domáci Krempaský, o 28 sekúnd vyrovnal hosťujúci Schnelly a o ďalších 14 sekúnd po ideálnej prihrávke Vaica strelil Lukáš Vartovník druhý gól domácich. Hra sa prelievala na obidve strany a v 8. minúte Linet Vyrovnal. Obe mužstvá hrali otvorený, rýchly hokej, a tak brankári mali čo robiť, aby uchránili svoje svätyne. V 13. minúte vystihol rozohrávku hostí domáci Smotrila a Fedorovi nedal šancu na úspech. Aj druhú tretinu začali lepšie domáci a v 24. minúte Klinga vyhnal z bránky hostí Fedora, ktorého striedal Borko. O minútu nestarnúci Šechný znížil na 4:3. Po peknej akcii celej formácie Koky v 31. minúte znovu zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Hostia sa nevzdávali a v 49. minúte gólom Bánovského sa vrátili do zápasu, a domáci sa museli poriadne obracať, aby ubránili svoje tesné vedenie. Osemdesiat sekúnd pred záverečnou sirénou sa rozhodol tréner Staš pre hru bez brankára, hostia si aj vypracovali niekoľko príležitostí, ale snahu o vyrovnanie im prekazil domáci Vaic gólom do opustenej bránky hostí. Domáci si svoje víťazstvo plne zaslúžili. Obe mužstvá predviedli hokej, ktorý sa musel páčiť divákom.
HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce 6:4 (3:2, 2:1, 1:1)
Góly:
3. Krempaský, 4. Vartovník, 13. Smotrila, 34. Klinga, 31. Koky, 60. Vaic - 3. Schnelly, 8. Linet, 25. Šechný, 49. Bánovský, 466 divákov

SENICA - SR "18" - 6:0
Dopisovateľka: Monika Krutá, HC Dukla Senica
Po dvoch vysokých porážkach privítala senická Dukla na svojom ľade hráčov z reprezentácie do 18 rokov, a práve proti mladíkom sa chceli Seničania vrátiť na víťaznú vlnu. Zápas začal pomerne vyrovnane, ale postupne Seničania prebrali aktivitu a v 9. minúte otvorili skóre zápasu, keď Martin Kalináč blafákom prekonal Cibulku v bránke hostí. Ten istý hráč sa presadil aj v 14. minúte, keď si po Jurákovej prihrávke nakorčuľoval pred bránku a skóroval. Zápas teda domáci začali dobre a po prvej tretine viedli 2:0.
Druhá tretina začala vylúčeniami na oboch stranách, ktorých ale bolo viacero aj počas zápasu, rozhodcovia dokonca udelili aj trest na 5 minút plus do konca zápasu hosťujúcemu Hatalovi. V tejto časti hry však početné výhody využité neboli a dokopy v nej padol iba jeden gól, a to na strane domácich, keď v 23. minúte od modrej napriahol Marián Reissmuller a strelou pod hornú žŕdku zvýšil na 3:0. Napriek niekoľkým šanciam na oboch stranách tento stav vydržal až do tretej tretiny.
V nej už Senica úplne ovládla zápas a tromi gólmi rozhodla o jasnom víťazstve vo svoj prospech a svedčí o tom aj pomer striel 13:6. Prvýkrát sa domáci presadili v 48. minúte, keď Peter Gula vysunul do úniku Jána Blaška a ten nedal brankárovi Cibulkovi žiadnu šancu. Na rozdiel 5 gólov zvýšil Kalináč v presilovke v 53. minúte a skompletizoval tak svoj hetrik.  Seničania dokonca gólovo udreli aj vo vlastnom oslabení po vylúčení Penáka, keď sa do prečíslenia dostali Martin Kalináč a Michal Šúrek a druhý menovaný prestrelil hosťujúceho gólmana. Definitívnu bodku za stretnutím mohla dať v 59. minúte nová tvár v drese Dukly – Filip Novák, ale nedokázal premeniť nariadené trestné strieľanie. Domáci gólman Marek Peksa urobil niekoľko spoľahlivých zákrokov a celkovo pochytal 20 striel, aby si pripísal prvé čisté konto v sezóne. Aj vďaka nemu porazila Senica reprezentačnú osemnástku hladko 6:0.
HC Dukla Senica - SR "18" 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Góly:
9.,14. a 43. Kalináč, 23. Reissmüller, 48. Blaško, 58. M. Šurek, 440 divákov

MŠ HK Prievidza - HK Trnava 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Góly:
23. Budiak, 50. Matúš Viedenský, 60. Rožník - 35. Brandis, 253 divákov