1. liga - 32. kolo: tri vedúce tímy uspeli bez straty bodu

1. HL SR

BRATISLAVA (SZĽH) - V poslednom predvianočnom kole prvej hokejovej ligy sa z trojbodových výhier tešili všetky tri najvyššie postavené tímy v tabuľke. Detva vyhrala v Michalovciach 2:1, Spišská Nová Ves zdolala Topoľčany 3:1 a Bardejov na Liptove zvíťazil nad reprezentačnou osemnástkou 3:0. Najvyššiu výhru kola dosiahli Seničania na Považí. V zostávajúcom zápase Trnava zdolala Prešov 3:2.

1. liga - 32. kolo:

TRNAVA - PREŠOV 3:2
Dopisovateľka: Dominika Handzušová
Oba tímy nastúpili v oklieštených zostavách, Prešov však mohol siahnuť po extraligových posilách z Popradu. Skóre otvoril v 13. minúte Poláček, hneď na to ale vyrovnal Gápa. Prešov následne viac útočil, dostal aj presilovú hru, ale práve v nej inkasoval druhý gól, keď pri pravej žrdi bol Bachratý trestuhodne sám. Úvod druhej tretiny znova patril Trnave, ale potom kopila chyby a jednu z nich napokon využil Chovan dobrou strelou na vyrovnanie. Tretiu tretinu spočiatku postihli vylúčenia. Tempo hry trochu upadlo. S blížiacim sa záverom získavala Trnava hernú prevahu a napokon v 58. minúte po vhadzovaní rozhodol Lisoň. Prešov mal následne presilovú hru a skúsil aj kratučkú hru bez brankára, ale výraznejšie Hálu neohrozil.
HK Trnava - PHK 3b Prešov 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) 
Góly: 13. Poláček, 17. Bachratý, 58. Lisoň - 13. Gápa, 30. Ľ. Chovan, 295 divákov
 
MICHALOVCE - DETVA 1:2
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Posledný domáci zápas michalovskej Dukly v tomto roku sa niesol v slávnostnejšom akte, keďže vedenie klubu pre divákov pripravilo akciu "Bez plyšáka na zápas nechoď" a diváci tak mohli po prvom domácom góle zahádzať ľad týmito hračkami. Plyšáci však boli vo vreckách či taškách divákov pomerne dlho. Michalovčanov totiž súboj s lídrom nenašiel v najlepšom rozpoložení. V prvej tretine videli diváci viac vzruchu pred bránkou domácich, no tých držal nad vodou golman Ivan Fedor. Aj napriek tomu mohli skóre otvoriť Michalovčania. Najskôr však dobrú streleckú príležitosť zahodil Filip Podsedlý a potom v tutovke minul aj Patrik Huňady. Následne prišli chvíle Ivana Fedora, ktorý najskôr zmaril gólovku Fekiačovi a potom si poradil aj s tutovkou Juraj Petra. V polovici prvej časti hostia nevyužili minútovú presilovku o dvoch hráčov a v presile mohli dokonca inkasovať, Šechného strela ale o milimetre minula hosťujúcu svätyňu. Druhú tretinu začala lepšie michalovská Dukla. Tú mohol poslať do vedenia Štefan Majerník, ktorý však v dobre streleckej pozícii minul. Nedáš - dostaneš sa ukázalo na druhej strane. Hostia podnikli rýchly protiútok, Budovu strelu síce Fedor najskôr kryl, no na dorážku už nemal nárok a Detva tak od 22. minúte viedla 1:0. A mohla viesť aj dvojgólovým vedením, Fedor si však poradil so šancou Ziga. V ďalších minútach sa síce domáci snažili divákom umožniť hádzať hračky na ľad, no v koncovke sa im opäť nedarilo. Vyrovnanie na hokejke mal tri minúty pred koncom druhej časti Jakub Linet, ktorému však puk preskočil hokejku. Tretiu časť začali Michalovčania náporom, no gól nie a nie prísť. Podarilo sa to až sedem minúte pred koncom po spolupráci štvrtej lajny Martinovi Schnellymu, po ktorého góle sa ľad zaplnil plyšovými hračkami. Gól dodal domácim novú energiu a rázom to v obrannom pásme lídra tabuľky horelo. Necelé štyri minúty pred koncom sa faulu dopustil hosťujúci Sládok a Michalovčania tak mali ideálnu možnosť rozhodnúť. Presilovku ale nezahrali dobre a dokonca v nej inkasovali rozhodujúci gól, keď o tom, že tri body poputujú pod Poľanu rozhodol Viktor Fekiač.
HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) 
Góly: 53. Schnelly - 22. S. Buda, 59. P. Fekiač, 1450 divákov
 
SLOVENSKO "18" - BARDEJOV 0:3
Dopisovateľ: František Fussi, Liptovský Mikuláš
Začiatok zápasu bol opatrný z oboch strán. Prekvapilo to od skúsenejších hostí. Potom sa zranil hráč Bardejova, bez zavinenia a zápas sa na dve minúty prerušil. Tempo zo začiatku upadlo. V 7. min skúsený M. Segľa predviedol peknú akciu, prešiel celou obranou mladých a brankárovi nedal šancu - 0:1. Pri vylúčení S. Salijiho sa zapotil aj gólman favorizovanich hostí. Mladi reprezentanti nedali svojim skúsenejším súperom ani na chvíľu vydýchnúť pri svojich presilovkách, mali veľké šance, ale Andreanin v bránke Bardejova bol nepriestreľný! Osemnástka hrala veľmi sympatický hokej, ale bez góloveho efektu. Mladí proti skúsenejším hosťom predviedli výkon, ktorý by ich mohol zdobiť aj na ďaľších akciách. Dvakrát nezvládli oslabenie, a to bolo rozhodujúce.
Anton Bartanus - tréner SR 18: "Odohrali sme veľmi slúšný zápas. Od začiatku sme svojho vysokého favorita trápili. Keby sme premenili svoje šance, výsledok mohol byť iný. Rozhodli nepremenené šance z našej strany."
SR "18" - HC 46 Bardejov 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) - hralo sa v Liptovskom Mikuláši 
Góly: 7. M. Segľa, 30. R. Kohutiar, 53. Ľ. Sabol, 65 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - TOPOĽČANY 3:1
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Aj prvoligový hokej v Spišskej Novej Vsi pripomenul, že sa blížia najkrajšie sviatky roka. Hralo sa v pohode, priateľskom duchu a len skóre prvej tretiny mohlo potešiť domáceho diváka. Len niekoľko zábleskov pripomínalo prvoligový hokej. Domáci síce mali viditeľnú prevahu, ale zakončovanie dobre rozohratých akcií bolo žalostné. A tak aj hostia sa osmelili, čo sa im vyplatilo, pretože 21 sekúnd pred prvou sirénou znížili na prijateľných 2:1, a tak mohli pomýšľať na úspešný výsledok. Domáci však naďalej hrali svoju hru, ale bez efektu. Až v 33. min sa odhodlal k sólu domáci obranca Cvengroš a po prihrávke Gurčíka zaznamenal tretí úspech domácich. Hostia sa snažili odpovedať, ale domáci brankár Gavalier dokázal vyriešiť aj tie najvyloženejšie šance hostí, a tak sa už skóre nemenilo. Hostia v 19. min poslednej tretinsa rozhodli pre hru bez brankára, domácu bránku však neohrozili, domáci zaknihovali ďalšiu výhru, a tak zostávajú v tesnom
kontakte s Detvou v boji o prvú priečku prvoligového peletónu.
HK Spišská Nová Ves - HC Topoľčany 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) 
Góly: 4. Smotrila, 16. B. Krempaský, 33. Cvengroš - 20. Fusek, 678 divákov
 
POVAŽSKÁ BYSTRICA - SENICA 3:9
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Hostia potvrdili stúpajúcu formu a hlavne náhodné zakopnutie na ľade Topoľčian. Boli v zápase lepším mužstvom, aj keď prvú príležitosť trestuhodne zahodil domáci Šedivý. Panteri potom v priebehu necelých štyroch minút inkasovali štyri góly a tie tak rozhodli o osude zápasu. Považanom nemožno síce uprieť snahu, ale keď zahodili dve trestné strieľania a vyprodukovali v obrane niekoľko fatálnych chýb, nemohli počítať s lepším výsledkom...
HK '95 Považská Bystrica - HC Dukla Senica 3:9 (1:4, 1:2, 1:3) 
Góly: 16. Habšuda, 36. Niník, 46. A. Lipovský - 8., 12. a 42. Surovka, 11., 52. a 57. M. Kalináč, 7. Videlka, 25. Brzobohatý, 27. Lichanec, 124 divákov