1. liga - 31. kolo: v piatich zápasoch padlo 34 gólov

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Piatkové zápasy predposledného predvianočného 31. kola druhej najvyššej súťaže priniesli veľmi bohatú gólovú úrodu, ktorá sa priblížila priemeru sedem gólov na zápas. Najviac k tomu prispel súboj Liptovského Mikuláša so Spišskou Novou Vsou, kde domáci vyhrali 7:5. Bardejovčania zdolali Duklu Michalovce 6:1, Topoľčany vyhrali nad Senicou 4:3 a Detva nad Trnavou 4:1. Považská Bystrica zdolala osemnástku 2:1, v tomto prípade šlo o predohrávku 42. kola z dôvodu výmeny domáceho prostredia medzi oboma súpermi.

Výsledky 31. kola:

TOPOĽČANY - SENICA 4:3
Dopisovateľ: Ján Čačko, HC Topoľčany
Posledné stretnutie v tomto roku na domácom ľade doviedli hráči Topoľčian do víťazného konca. Ako prví v stretnutí skórovali domáci v 2. min, keď Denis Mihálik zúžitkoval prihrávku od Kopeckého a celú akciu založil Chlapovič. Hra bola rýchla, útoky sa striedali na oboch stranách, hostia mali šance, ale v bránke domácich likvidoval ich šance brankár Račko. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 4. min, keď využili presilovú hru a Lichanec dal vyrovnávajúci gól hostí. Hostia sa ujali vedenia v 16. min gólom Lantoša po prihrávke Videlku. Domáce družstvo využilo presilovú hru piatich proti trom, keď hostia mali najprv Mikolášeka a o 20 sekúnd i Romančíka za vrazenie na mantinel, a v 19. min dal gól Káčer po prihrávke Kutňanského. I v druhej tretine sa hral rýchly hokej, ale skórovať sa podarilo len domácemu družstvu v 24. min, keď po akcii celého útoku Chromý, Bystričan zakončil akciu Dobrý. Na začiatku tretej tretiny mali viac z hry domáci a pri vylúčení hráča hostí využili túto presilovú hru za 5 sekúnd na strelenie svojho štvrtého gólu po akcii Bosák, Káčer, zakončil akciu Fusek. I v tejto tretine bola hra oboch družstiev rýchla, hosťom sa podarilo dať gól v 60. min po akcii Mikéska, Videlka zakončil Lantoš. Hostia si vzali oddychový čas a ešte v tej istej minúte i domáci, ale na stave stretnutia sa už nič nezmenilo.
HC Topoľčany - HC Dukla Senica 4:3 (2:2, 1:0, 1:1)
Góly:
2. D. Mihalik, 19. L. Káčer, 24. Dobrý, 48. Fusek - 16. a 60. Lantoš, 4. Lichanec, 305 divákov

BARDEJOV - MICHALOVCE 6:1
Súhrn zaslal klub HC 46 Bardejov
Domaci začali aktivnejšie od začiatku, no po prvej strele hostí a prvom zákroku domáceho brankára sa zranil Palko a nahradil ho Andreanin. Domáci mali možnosť dvoch presiloviek, ale ani jednu nevyužili. Naopak v čase 09:24 nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie proti domácim, keď fauloval Slimák a hosťujúci Majerník trestne strieľanie premenil a hostia išli do vedenia. Potom mali možnosť aj hostia hrať dve presilovky po sebe, ale stav sa nezmenil. Domácim sa podarilo vyrovnať v 19. minúte gólom z presilovky, keď po 5 sekundách ju využil Gajdoš a vyrovnal na 1:1. Začiatok druhej tretiny vyšiel domácim, ked po 49 sekundách dostal do vedenia Bardejov Baláž. V 23. minúte bol stav 3:1 pre domácich, presadil sa Gmitter. Hostia znervózneli a začali viac faulovať. V čase 23:10 dostal hráč hostí Buraľ trest za napadnutie hlavy a krku a aj Šechný za nesportové spravanie. Domáci presilovky nevyužili. Potom sa hra aj emócie ukľudnili a tretina sa dohrala za stavu 3:1 pre domácich. No opäť Bardejovu vyšiel začiatok tretej tretiny, keď v 42. minúte sa presadil Hinďoš. Na začiatku 48. minúty to bolo už 5:1 a hostia striedali brankára. O minútu a pol na 6:1 pre domácich zvyšoval Cútt. Viac gólov už v zápase nepadlo, no v čase 56:50 sa spustila šarvátka pri domácej striedačke a hlavný rozhodca porozdeľoval tresty. Na oboch stranách padli vyššie tresty - 5+OK dostal z domácicch Vaško a Poláček a z hostí Drotár dostal menší trest a k tomu 5+OK a Schnelly 5+OK. Po šarvátke sa už nič neudialo a zápas sa skončil výsledkom 6:1.
HC 46 Bardejov - HK Dukla Michalovce 6:1 (1:1, 2:0, 3:0)
Góly:
42. a 49. Hinďoš, 19. M. Gajdoš, 21. M. Baláž, 23. O. Gmitter, 50. R. Cútt - 10. Š. Majerník

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 7:5
Dopisovateľ. František Fussi, MHk 32 Liptovský Mikuláš
V šlágri kola lepšie začali hostia, ktorí boli vedúcim mužstvom ligy. v 8. min sa presadil Hamráček a hostia viedli 1:0. Vzápätí mohli viesť o dva góly, ale Vartovník nepremenil trestné strieľanie. V 10. min zaslúžene vyrovnal Macíka ľadovú plochu zahádzali fanúšikovia s plyšákmi. Dosť dlho to trvalo, kým sa očistil ľad. V 2. tretine Liptáci opäť prehrávali dokonca o dva góly 1:3 a nebyť Hollého mohli aj vyšším rozdielom. Potom sa diali veci, ktoré sa často neopakujú. Liptáci za necelé tri minúty trikrát udreli a rozhodli o svojom zaslúženom víťazstve. Vedúce mužstvo súťaže sa už na nič nezmohlo okrem piatého gólu.
MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Spišská Nová Ves 7:5 (1:1, 2:3, 4:1)
Góly:
11. a 36. R. Macík, 45. a 54. Uhrík, 37. Trochta, 41. P. Bartík, 44. Števuliak - 8. Hamráček, 26. V. Klinga, 29. Kramár, 37. Leskovjanský, 55. F. Koky, 740 divákov

DETVA - TRNAVA 4:1
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
Domáci hráči nastúpili v špeciálnych dresoch inšpirovaných detvianskym krojom, no v prvej tretine gól nepadol, proti bol najmä hosťujúci brankár Hála. Skóre otvoril až v 28. minúte Tomáš Zigo po prihrávke Mackoviča a Budu. V 33. minúte pridal druhý gól domácich Slavomír Buda za asistencie Patrika Fekiača a Jakuba Predajnianskeho. V 37. minúte zvyšoval na 3:0 Patrik Fekiač, keď mu nahrávali Zigo s Predajnianskym. V tretej tretine sa presadil za domácich v 48. minúte Viktor Fekiač po prihrávke Hegyiho a za hostí v 51. minúte Hrbáček. "Holopupkári" tak víťazne pokrstili svoje nové dresy a vrátili sa na prvé miesto v tabuľke.
HC 07 Orin Detva - HK Trnava 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Góly:
37. a 48. V. Fekiač, 28. Zigo, 33. Buda - 51. D. Božik, 363 divákov

Predohrávka 42. kola:

POVAŽSKÁ BYSTRICA - SLOVENSKO "18" 2:1
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Domáci pokračovali v nevýrazných výkonoch, v prvej tretine ich mladí reprezentanti zatlačili do hlbokej defenzívy o čom svedčí pomer striel 4:11. Postupne sa hra vyrovnala, ale „Panteri“ neboli schopní sa dostať cez dobre a hlavne agresívne hrajúcich reprezentantov. Na začiatku tretej tretiny hrali presilovku o dvoch hráčov. Gól však strelili až keď hostia už boli vo štvorici. V závere sa predsa len prejavila skúsenosť na domácej strane, keď Filo prekonal z veľkého uhlu inak výborne chytajúceho Húsku.
HK ´95 Považská Bystrica - SR "18" 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Góly:
42. M. Trenčan, 55. J. Filo - 15. Andrisík, 111 divákov