1. liga - 3. kolo: Trnavčania v prestrelke zdolali Spišiakov, Michalovce rozstrieľali Senicu

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA - Tretie kolo našej druhej najvyššej súťaže bolo veľmi bohaté na góly. Trnavčania vďaka výbornej druhej tretine zdolali Spišiakov 8:6, zaujal aj výsledok z Michaloviec, kde domáci rozstrieľali Senicu 8:1. Reprezentačná osemnástka prehrala s Topoľčanmi 3:4 až po nájazdoch a súboj Detvy s Prešovom rozhodli domáci až v posledných tridsiatich sekundách. V ďalších zápasoch Bardejov vyhral nad Liptovským Mikulášom 5:3. Zápas Prievidze s Považskou Bystricou za stavu 1:1 prerušili pre hustú hmlu na zimnom štadióne a nedohrali ho pre nevyhovujúcu viditeľnosť.

BARDEJOV - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 5:3
Súhrn zaslal klub HC 46 Bardejov
Oba tímy nastúpili do zápasu svižne. Domáci mali už v 5. minúte výhodu presilovky, ale nedokázali ju využiť. V 11. minúte skóre otvorili hostia, keď sa presadil Klimčík, ale už o 16 sekúnd vyrovnával Kohutiar. Domáci mali možnosť zvýšiť vedenie v ďalších dvoch presilovkách, ale nevyužili žiadnu. Na začiatku druhej tretiny mali domáci dve väčšie šance. Druhú dokázal využiť Vaško a domáci sa ujali vedenia už v úvode tretiny. V 31. minúte prišiel krosček Hričinu, po ktorom sa musel porúčať do šatne. Domácim sa podarilo ubrániť 5-minútovú presilovku súpera. V 39. minúte fauloval Školiak, čo sa mu nepáčilo a rozhodca mu udelil osobný trest a za faul nariadil trestné strieľanie. Falovaný Kohutiar svoju šancu využil a strelil svoj druhý gól v stretnutí a navýšil vedenie na 3:1 pre domácich.
Na úvod tretej tretiny hostia znížili vedenie domácich, keď sa presadil Kadlubiak. Hostia dokázali v 48. minúte vyrovnať. Najväčšiu zásluhu na vyrovnávajúcom góle mal domáci Hruška. Domáci sa ale dokázali spamätať, keď v 50. minúte využil presilovku Baláž. Šesť minút pred koncom zápasu mali hostia výhodu presilovej hry. Domáci ale výborne bránili a hostia sa nedokázali presadiť. Hneď po skončení trestu naskočil na ľad Segľa, ktorý bol aj na konci gólovej akcie a zvyšoval na 5:3. Bardejovčania sa tešili opäť už z tretieho víťazstva v rade. Uvidíme na koľko zápasov sa im táto víťazná šnúra podarí natiahnuť.
HC 46 Bardejov - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Góly:
11. a 39. Kohutiar, 22. Vaško, 50. M. Baláž, 56. Segľa - 11. Klimčík, 42. Kadlubiak, 48. Poliaček, 515 divákov

TRNAVA - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 8:6
Dopisovateľka: Dominika Handzušová, HK Trnava
V Trnave sme videli obojstranne aktívny hokej, z pohľadu útočnej hry aj veľmi efektívny. Obrany mali párkrát deň otvorených dverí, góly však padli aj po pofidérnych vylúčeniach. Celkovo časté vylučovanie na oboch stranách kazilo miestami dojem z hry. O výsledku rozhodla druhá tretina, v ktorej mali Gladiátori navrch a v závere pri presilovkách definitívne zvrátili stav na svoju stranu. Tretia tretina pre presilovkovú aktivitu strelecky patrila pre zmenu Spišiakom, no štvorgólový náskok Trnavy už nedokázali úplne zmazať.
HK Trnava - HK Spišská Nová Ves 8:6 (1:2, 5:1, 2:3)
Góly:
40. a 54. Hluch, 11. M. Baran, 25. Brandis, 31. Lisoň, 35. Hegyi, 38. Hronec, 52. Hrbáčik - 16. a 60. Klinga, 20. Findura, 33. Gurčík, 53. Vartovník, 59. Hamráček, 275 divákov

SLOVENSKO "18" - TOPOĽČANY 3:4 po samostatných nájazdoch
Dopisovateľ: František Fussi, Liptovský Mikuláš
Už v 2. minúte bol vylúčený Chromý, mladí reprezentanti mali šance, ale hostia oslabenie prežili. V 6. minúte Halo vychytal Bondru a aj v ďaľších situáciach svojich podržal. V 10. minúte Cibuľka zachránil svoje mužstvo a z protiútoku Horváth už nezaváhal - 1:0. Dvakrát po sebe boli výlučení mladíci Nemec a Sloboda, ale Cibuľka chytal bezchybne. Tri sekundy pred koncom prvej tretiny však on zrazil puk do bránky po strele D.Mihálika - 1:1. V 2. tretine mladí reprezentanti mali výraznú prevahu, ale svoje šance trestuhodne zahadzovali. Potom však bol vylúčený Kolesár za napadnutie zozadu na 5 minút a do konca zápasu, čo hostia využili na strelenie dvoch gólov a vzápätí viedli 1:3. Osemnástka sa však nevzdávala a v priebehu necelej minuty vyrovnala!!!! Najprv Bodák streľou od modrej znížil a vzápätí L. Žiak nedal Halovi šancu. Mladí reprezentanti mohli rozhodnúť zápas v riadnom čase, ale dvakrát nevyužili presilovku o dvoch hráčov. Cibuľka ich však zachránil, keď chytil trestné strieľanie Záhorského, ktoré bolo nariadené za podrazenie, keď Bondra zatiahol záchrannú brzdu. Predlženie neprieslo rozhodnutie a preto rozhodovali samostatné nájazdy, v ktorých dal víťazný gól Káčer.
SR "18" - HC Topoľčany 3:4 po sam. nájazdoch (1:1, 2:2, 0:0 - 0:0, 0:1) - hralo sa v Liptovskom Mikuláši
Góly:
10. Horvath, 31. Bodák, 32. Žiak - 19. Mihalik, 27. Žitňanský, 30. Káčer, rozhodujúci sam. nájazd Káčer, 85 divákov

DETVA - PREŠOV 3:2
Súhrn zaslal klub HC 07 Detva
Prvá polovica úvodnej tretiny nepriniesla veľa vzruchu na ľade, gól padol až v 12. minúte v presilovej hre domáceho mužstva po kombinácii Kanaeta s Metcalfom sa presadil David Graham. V druhej tretine hrali domáci presilovku piatich proti trom, keď hostia dvakrát faulovali, pričom hosťujúci Skokan dostal trest do konca zápasu a domáci Buda nedohral kvôli zraneniu zápas. V početnej výhode však Podpoľanci skórovali len raz, a to v 29. minúte, keď akciu zakončil Branislav Srnka. Hostia sa však nevzdávali a v 36. minúte znížili na rozdiel jedného gólu zásluhou Pekarčíka, pričom na úvod tretej tretiny dokonca vyrovnali z hokejky Pavlovského. Domáce mužstvo vyvinulo tlak na bránku hostí, a keď už sa zdalo, že zápas smeruje do predĺženia, tak 27 sekúnd pred koncom rozhodlo trio amerických legionárov - po osi Metcalfe-Graham-Parkhouse rozhodol posledne menovaný o troch bodoch pre Detvu.
HC 07 Detva - HC Prešov 07 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Góly:
12. Graham, 29. Srnka, 60. Parkhouse - 36. Pekarčík, 43. Pavlovský, 175 divákov

MICHALOVCE - SENICA 8:1
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Michalovčania chceli odčiniť dve prehry z úvodu sezóny. To sa im naozaj podarilo. Tréner Milan Staš pozmenil útoky a jeho zverenci od začiatku vlietli na súpera, ktorý v prvých minútach nevedel, kde mu hlava stojí. Seničania si tak museli pomáhať faulami, čo bola voda na mlyn domácich. V 5. minúte pri vylúčení Blaška prekonal po prvýkrát senického Peksu strelou od modrej Marcel Šterbák - 1:0. Následne michalovská Dukla nevyužila osemdesiat sekundovú presilovú hru o dvoch hráčov, no potom pri ďalšej presilovke po rozobratí obrany presne mieril Ľuboš Fajčák - 2:0.
Ani po dvoch strelených góloch Michalovčania nespustili nohu z plynu a nebyť golmana Peksu, mohlo byť už po prvej tretine vymaľované. Druhá tretina pokračovala v tom istom štýle. Už v jej tretej minúte sa pri závare pri bráne hostí najlepšie zorientoval Jakub Linet, ktorý upravil na 3:0. O štyri minúty neskôr už bolo 4:0, keď chybu senickej obrany využil Peter Čížek, ktorý vyhnal brankára Peksu z brány. Ani jeho náhradník Tomáš Porubský si dlho čisté konto neudržal, keď ho už o minútu a pol prekonal Ivan Fedorko - 5:0. Potom dali o sebe vedieť konečne aj hostia, no Mikolášik nevyužil svoj únik na strelenie kontaktného gólu. Ten v druhej tretine padol ešte raz na druhej strane, keď sieť za Porubského chrbtom rozvĺnil Tomáš Banovský. V tretej tretine sa zápas už len dohrával. Hostia predsa len zaznamenali kontaktný gól. V 46. minúte Fedora prekonal Miklášek - 6:1. V samom závere ešte Michalovčania dvakrát využili presilové hry a Čížek s Fedorkom stanovili konečný výsledok na 8:1.
HK Dukla Michalovce - HC Dukla Senica 8:1 (2:0, 4:0, 2:1)
Góly:
27. a 57. Čížek, 29. a 58. Fedorko, 5. Šterbák, 10. Fajčák, 23. Linet, 34. Banovský - 46. Mikolášek, 750 divákov

PRIEVIDZA - POVAŽSKÁ BYSTRICA 1:1 (nedohrali)
Zdroj: SITA
Súboj medzi Prievidzou a Považskou Bystricou nedohrali. V 26. min hlavný rozhodca Jozef Babeliak duel predčasne ukončil pre pretrvávajúcu hmlu nad ľadovou plochou. Organizátori sa na pokyn arbitra niekoľkokrát snažili o zlepšenie podmienok na zimnom štadióne v Prievidzi, no nedarilo sa im to a o osude duelu sa rozhodne neskôr.
MŠ HK Prievidza - HK '95 Považská Bystrica 1:1 v II. tretine (1:1, 0:0) - súboj nedohrali
Góly:
17. Rožník - 10. Zlocha, 120 divákov