1. liga – 22. kolo: Považská Bystrica zobrala Bardejovu bod i prvé miesto v tabuľke

1. HL SR 1. liga

BRATISLAVA (SZĽH) - Bodové odstupy medzi prvými piatimi tímami našej druhej najvyššej súťaže sú stále minimálne. Prekvapujúcim výsledkom sa však skončil zápas na Považí, ktorý mal vplyv aj na prvé miesto v tabuľke. Považskobystričania totiž prehrali s vedúcim Bardejovom 4:5 až po samostatných nájazdoch. Strata jedného bodu Bardejova znamenala i stratu vedúceho postavenia v tabuľke. Do čela tabuľky sa tak dostala Detva vďaka výhre nad reprezentačným tímom SR 18. Druhý je práve Bardejov, ale so stratou jediného bodu. Tretiu priečku si udržali Michalovce vďaka úspešne zvládnutým nájazdom proti Prešovu v gólovo veľmi bohatom zápase, ktorý skončil 6:5. Na štvrté miesto však poskočili Spišiaci víťazstvom nad Senicou 3:1.

1. liga - 22. kolo:

SLOVENSKO "18" - DETVA 1:3
Dopisovateľ: František Fussi, Liptovský Mikuláš
Vedúce mužstvo prvej ligy malo namále. Mladí reprezentanti boli lepším múžstvom, i keď po prvej tretine prehrávali 0:2, dokázali svojich hostí dostať pod tlak. V 30. min znížili na 1:2 a potom doslova podkurovali hosťom, ale sa pohnevali s premieňaním šancí. Keby premenili len polovicu, vedúce mužstvo by odišlo s hanbou. Detvanci využili dvakrát presilovku, a to bol rozhodujúci moment.
Anton Bartanus, trener SR 18: "Aj napriek prehre sme zohrali dobrý zápas. Hrali sme proti vedúcemu mužstvu tabuľky, nesklamali sme. Keby sme premenili svoje šance, výsledok mohol byť iný."
SR "18" - HC 07 Orin Detva 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) - hralo sa v Liptovskom Mikuláši
Góly:
30. Trnka - 4. Sládok, 6. Chalupský, 51. P. Fekiač, 98 divákov

TRNAVA - LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 2:3
Dopisovateľka: Dominika Handzušová, HK Trnava
Trnava nezachytila prvú tretinu, čo sa týka domácich zápasov, bol to zrejme najhorší prejav v sezóne. Dokázala len vyrovnať Barinkom na 1:1, Liptáci hrali takticky a pozorne, využili presilovku a krátko po vyrovnaní znova šli do vedenia. Od druhej tretiny Trnava zvýšila tempo a Mikuláš v tejto časti výrazne prestrieľala. Hostia hrali dôrazne a tvrdo do tela. Niekoľkokrát sa nevyhli oslabeniu, no v nich pomohlo i šťastie. Veľké šance nevyšli Brandisovi či Lisoňovi. V 35. minúte dokonca pri svojom oslabení Liptáci ušli dopredu a Hálu prekonal Roháč. V tretej tretine sa hostia sústredili na obranu a chyby Trnavy. S blížiacim sa záverom Gladiátori navyšovali tlak a dve minúty pred koncom sa podarilo znížiť Barinkovi. Následne skúsili domáci odvolať brankára, mali šance, no Eška svoje tesné víťazstvo ustála. Vďaka trom bodom tak preskočila práve Trnavu v tabuľke.
HK Trnava - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Góly:
18. a 59. P. Barinka - 5. Moravčík, 18. Piatka, 35. Roháč, 279 divákov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - SENICA 3:1
Dopisovateľ: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Hokej dobrej kvality sa hral na Spiši od úvodného vhadzovania. Hralo sa rýchlo, s nasadením na obidvoch stranách. Boli to hostia, ktorí ako prví ohrozili bránku domácich. Potom však prišla chvíľka domácich, ktorí predviedli ukážkovú modernu hokeja. Gurčík presnou prihrávkou z vlastnej tretiny uvoľnil Ihnaťa na útočnej modrej, ktorý perfektne v otočke spracoval puk a Peksa v bránke hostí nezabránil gólu - 1:0. Spišiaci naďalej pokračovali v tlaku a Peksa mal plné ruky práce. V druhej časti prvej tretiny však domáci hrali nedisciplinovane a museli sa trikrát brániť presile o jedného hráča, ba dokonca hostia mali výhodu presilovky o dvoch hráčov, ale nevyužili ani jednu výhodu. Naopak, domáci pri vlastnom oslabení spálili tzv. tutovku. Druhá časť zápasu patrila od úvodu hosťom, ktorí dlho zamestnávali domácu obranu aj brankára Trenčana, ktorý v tejto časti hry podržal domácich. Hostia v 37. min vyrovnali gólom Mikoláška a už sa zdalo, že druhú tretinu vyhrajú. Nestalo sa, ba domáci znovu predviedli ukážkovú akciu, na konci ktorej po prihrávkach Vartovníka a Kokyho bol Leskovjanský. Treba však povedať, že ku gólu prispel hosťujúci Loydl, keď stratil puk na útočnej modrej ako posledný obranca. Výborne chytajúci Peksa v 55. min zle odhadol situáciu pred vlastnou bránkou, Krempaský sa zmocnil jeho rýchlej rozohrávky a strelil tretí gól domácich. Hostia vrhli všetky sily do útoku, domáci však umnou hrou nedovolili hosťom vrátiť sa do zápasu a tešili sa zo zisku troch bodov. Prehra Senice je však krutá.
HK Spišská Nová Ves - HC Dukla Senica 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly:
3. Ihnaťo, 40. Leskovjanský, 56. Krempaský - 37. Mikolášek, 432 divákov

PRIEVIDZA - TOPOĽČANY 2:6
Dopisovateľ: Ján Jeleň, MŠ HK Prievidza
Zápas začali domáci s velkou chuťou a po pár pekných kombinačných akciách sa ujali vedenia 1:0. Hostí ten gól akoby vyburcoval k vačšej aktivite a hneď v prvej presilovke hostia vyrovnali na 1:1. V prvej tretine to bol rovnocenný boj a vôbec nebolo poznať, že domáci majú problém so zložením kádra. Vstup do druhej tretiny opať vyšiel domácim, ktorí sa ujali vedenia takisto s presilovej hry,po krásnej akcii,ktorú zakončoval domaci rodák Lichanec,ktorý si týmto golom otvoril svoj golový učet v rodnej Prievidzi. Opäť však tento gól akoby naštartoval hostí k lepšiemu výkonu a po hrubej individuálnej chybe domácich, vyrovnali na 2:2. Vzapäti sa hostia ujali vedenia 3:2, a od tohto stavu si už víťaztvo nenechali ujsť a kontrolovali hru. Domaci si vypracovali vyborne golove príležitosti, ale akokoľvek sa snažili, golmana hostí už nedokázali prekonať. Výsledok je spravodlivým vyjadrením pomeru síl na ľadovej ploche a odzrkadľuje momentálnu  výkonosť oboch mužstiev. Hostia si po výsledku 6:2 odvážaju tri body. Využili štyri presilové hry, zatial čo domáci len jednu. Obaja tréneri Ivan Dornič a Sväťo Kosík sa zhodli v názore, že to bol iba priemerný zápas prvej hokejovej ligy, a vo veľa zaostal za posledným zápasom, ktorý odohrali v Topolčanoch.
MŠ HK Prievidza - HC Topoľčany 2:6 (1:1, 1:4, 0:1)
Góly:
7. Kovalík, 21. Beňadik - 14. Dobrý, 22. P. Kopecký, 27. Záhorský, 31. F. Hudec, 37. Guričan, 53. Chlapovič, 103 divákov

POVAŽSKÁ BYSTRICA - BARDEJOV 4:5 po samostatných nájazdoch
Súhrn zaslal klub HK 95 Považská Bystrica
Na Považí sa hral od začiatku rýchly hokej. Skóre otvoril Zlocha, keď rýchlou strelou nedal Palkovi v bránke hostí šancu. Domáci vzápätí urobili dve chyby v obrane, čo skúsení hostia využili a otočili skóre. Lipovský v druhej tretine vyrovnal, ale favorit išiel v priebehu minúty do dvojgólového vedenia. Zdalo sa, že o zápase je rozhodnuté. Panteri však ešte v druhej tretine po nádhernej prihrávke Hriňu a nájazde Ižvolta znížili. Necelé dve minúty pred koncom, výborne hrajúci Zlocha prešiel cez troch hráčov hostí a nedal šancu Andreaninovi v bráne Bardejova, ktorý vystriedal Palka. Predĺženie hrali obe mužstvá pozorne, a tak sa rozhodovalo v samostatných nájazdoch. V tých boli úspešnejší hostia a pripísali si bod navyše. Panteri si však za predvedený výkon minimálne získaný bod plne zaslúžili!
HK '95 Považská Bystrica - HC 46 Bardejov 4:5 po sam. nájazdoch (1:2, 2:2, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
7. a 59. J. Zlocha, 25. A. Lipovský, 37. Ižvolt - 10. Šimčák, 18. Cútt, 32. Prokop, 33. Martin Segľa, rozhodujúci sam. nájazd Prokop, 131 divákov

MICHALOVCE - PREŠOV 6:5 po samostatných nájazdoch
Dopisovateľ: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
V prvej tretine sa až príliš zaujímavý hokej nehral. Domáci síce začali s náporom, no prví udreli hostia, keď sa v obrannom pásme Dukly presadil jej bývalý hráč Ľubomír Chovan - 0:1. Hneď potom sa Borko vyznamenal pri šanci Tomčáka, a tak prišlo nedáš - dostaneš na druhej strane. Po minúte od Chovanovho úvodného presného zásahu zatlačila štvrtá michalovská lajna a Banovský strelou pod žŕdku prekonal Borároša - 1:1. V ďalších minútach nebolo tempo hry také, aké by si šláger 21. kola predstavoval. Obidva tímy čakali na chyby a tie aj prichádzali. V 12. minúte putoval na trestnú lavicu po zbytočnom faule Cmorej a jeho vylúčenie potrestal Tomčák - 1:2. Hneď po strelenom góle išiel na trestnú lavicu aj hosťujúci Tomko a ani on sa na nej nezdržal celé dve minúty, pretože ho z nej vyhnal vyrovnávajúcim gólom Majerník - 2:2. Zvyšných päť minút prvej časti prinieslo ešte po jednej šanci na oboch stranách no Borko na domácej, ako aj Borároš na prešovskej strane už neinkasovali.
Od druhej tretiny sa hral oveľa zaujímavejší hokej, o ktorý sa pričinili obe strany. Zápas naberal grády a brankári sa museli obracať. V 28. minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Marko Komloš a Vladimír Urban strelou od modrej poslal michalovskú Duklu prvýkrát do vedenia (3:2). Urbanov gól Michalovčanov naštartoval a hostia ihneď nevedeli kam skôr skočiť. Prešla iba jedna minúta a domáci sa tešili z gólu opäť. Dominika Riečického, ktorý po treťom góle nahradil Borároša, totiž prekonal svojím druhým gólom v zápase Tomáš Banovský - 4:2. Dukla mohla pridať aj ďalšie góly, Riečický však bol proti. V závere druhej tretiny dali o sebe vedieť aj hostia. Tí v jej poslednej minúte mali možnosť 30 sekundovej presilovky o dvoch hráčov, tú však nevyužili.
Aj keď Prešovčania nevyužili presilovku o dvoch hráčov, do záverečnej tretiny si preniesli ešte vylúčenie Šechného a to potrestal po dvadsiatich sekundách hry Pekarčík, ktorý prekvapil neistého Borka. Kontaktný gól dal krídla pre zmenu hosťom, ktorým však výrazne pomáhala Michalovčania svojou nedisciplinovanosťou. Ďalšie vylúčenie Kubáta využil na vyrovnanie Jaroš a ten vyhnal z brány aj Pavla Borka. Jeho náhradník Karel Němec sa ihneď zapotil, keďže sa Šeliga dopustil ďalšieho faulu (spolu s ním putovali za pästnú výmenu na trestnú lavicu aj Patrik Huňady a Vladimír Sabol). Němec to nakoniec neudržal a po strele Tomčáka inkasoval aj on - 4:5. Prešovčania tak troma gólmi v rade otočili priebeh hry na svoju stranu. Domáci sa ale nevzdávali, vzápätí zatlačili svojho súpera do jeho obranného pásma a odmenou pre nich bol vyrovnávajúci gól Ľuboša Fajčáka 5:5. Aj potom sa hral hokej, ktorý sa divákom musel páčiť. Šance sa prelievali z jednej strany na druhú a obaja brankári tak museli byť v permanencii. Najskôr mohol rozhodnúť hosťujúci Chalupa, ktorý sa po odpykaní trestu rútil z trestnej lavice sám na Němca, ten si ale s jeho nájazdom poradil. Svoje kvality následne ukázal aj hosťujúci Riečický, ktorý tri minúty pred koncom zlikvidoval samostatný únik Schnellyho. Aj v predĺžení diváci videli výborný hokej. Rozhodujúci gól na hokejke mal Prešovčan Pekarčík, v čistej šanci ho ale vychytal Karel Němec, ktorého zásluhou sa tak zápas posnul do samostatných nájazdoch. V nich bol úspešný akurát v tretej sérii domáci Peter Čížek, ktorého zásluhou tak dva body ostali v Michalovciach.
HK Dukla Michalovce - PHK Prešov 6:5 po sam. nájazdoch (2:2, 2:0, 1:3 - 0:0, 1:0)
Góly:
3. Banovský, 16. Š. Majerník, 30. V. Urban, 31. Banovský, 51. Fajčák, rozhodujúci sam. nájazd Čížek - 2. Ľubomír Chovan, 13. Tomčák, 41. Pekarčík, 48. I. Jaroš, 50. Tomčák, 1100 divákov